Sjajna zapazanja, jabuka. Gledao sam isti izvestaj na SOS-u, pa da iznesem i ja par svojih vidjenja.
Ip Sportmedia u saradnji sa novinarom sa SOS-a pravi vrlo lepe emisije.

Odlican odabir sagovornika, prava pitanja, akcenat je na najvaznijim stvarima; vidi se da to neko bas sa ljubavlju radi, kao i mi sto ovde pisemo. Jedino mi smeta, sto su intervjuisali skoro sve sprinterke, clanice stafete na predstojecoj Balkanijadi, a nijednu nisu pitali o sansama za obaranje drzavnog rekorda u toj disciplini, sto ce po meni biti mozda i najzanimljivije za pracenje.
Dudas je na svom FB profilu napisao da su mu ocekivanja da osvoji izmedju 7800 i 8200 bodova, cime bismo verovatno svi bili prezadovoljni. Ako je zaista na tom nivou, i norme za SP (OI) od 8075 (8100) su vrlo dostizne. Ja iskreno ne verujem u ove brojke, jer ove godine ni u jednoj disciplini nije ni blizu svojih starih ostvarenja, a to je mnogo izgubljenih bodova u totalu.
U kakvom je stanju nasa atletika govori i cinjenica da su mame, odnosno povratnice nakon duge pauze: Topic, Damnjanovic i Spajic ubedljivo trijumfovale u svojim disciplinama.
Jelaca dosla da ispostuje konkurenciju i sa stomakom do zuba nezno spustila koplje na nekih 11m, a ja mislio da je u pisanom izvestaju neka greska.

Iznenadila me je izjava Marije Vucenovic da ima ambiciju da ispuni OI normu od ogromna 62m. Drago mi je da ima toliko vere u sebe.
Nisam mogao da verujem (mada znao sam da je predug niz) kada je Dijana Sefcic rekla da je osvojila 20. titulu zaredom na pojedinacnim prvenstvima Srbije u bacanju kugle! Covece, jos od ere Danijele Curovic, koju ocigledno ovo takmicenje nije nesto privlacilo zbog nedostatka konkurencije.
Isti problem ima sada Kolasinac, ali opet postize odlicna ostvarenja gde god da se pojavi, a nije mu lako. Bas je pozitivno naelektrisan pred SP (kao i uvek) i jedva cekam njegov nastup. Zanimljivo, rece da Vajting nije uspeo da se plasira na SP, sto je znacajno olaksanje u borbi za (kako on iskreno kaze) bronzu. Oni Ameri ili bacaju preko 22m ili 19 ipo, ne znam kako to da drugacije objasnim, nego na jedan svima logican nacin.
Ja sam iskreno za Milosa Savica pomislio da je to onaj sprinter iz Kragujevca koji se preorjentisao na motku, kad sam video da je malo iskusniji po godinama, al’ eto prevari me utisak. Kad su nam on i Damnjanovic pojacanja u skoku motkom, svaki komentar je suvisan, bez zelje da ikoga uvredim; jer bi nam i sa njima, zahvaljujuci njihovim cak i solidnim nastupima i sa jos 5-6 drugih nastupa gde smo katastrofalni u odnosu na prosek Evrope, 2. evropski rang opet izmakao.
Zbog stava Samca koji si opisao, ja sam ga mnogo i zgotivio i stalno pisem o njemu u superlativima. Njemu bas zelim da ode i na SP i na OI, jer mu to ocigledno nisu krajnje ambicije u karijeri, za razliku od Ristica (nadam se da gresim za njega) i Dragane Tomasevic (za koju stojim 100%).
Sestre Grujic su i zimus trcale na 800m. Ocigledno je da im se ta odluka vec duze mota po glavi. Ne secam se vremena, jer zahvaljujuci Ameli, ne pamtim rezultate ostalih nasih srednjeprugasica.

Neka im je sa srecom i da sto pre budu na nivou od 2:05.
P.S. Bas sam se iznenadio kada si pre neki dan pomenuo onu trku, gde sam video da su se preklopile karijere Roka Kopitara i Brankovica. Mislio sam da je mnogo veca razlika u godinama, ali nije, samo 8 godina. Covece, kako zdrava konkurencija stvori plejadu vrhunskih takmicara. Jos sam pod utiskom ko je sve bio ucesnik te trke.