Board index Razni Sportovi Atletika

Domaća takmičenja i srpski atletičari u svetu

Re: Domaća takmičenja i srpski atletičari u svetu

Postby octopus » 28 Feb 2016, 10:45

Eto zanimljivo da u samo dve discipline (i to i u muskoj i zenskoj konkurenciji) osvajamo maksimalne 4 medalje, a da pored toga ne uzimamo vise ni jedno odlicje. Samo su Kolasinac i Ristic nedostajali, ostali najbolji su bili tu.

Anic se sa licnim rekordom primakao normi za EP na 15 cm.

Todosijevic skocio 2.20m, samo 1 cm losije od licnog u dvorani.

Tamara Salaski trcala 54.20s (licni 54.03). Nadam se da ce u Beogradu probiti granicu od 54s, kao i da ce (sto je mnogo vaznije) na otvorenom trcati brze od 53s. Evo, vec trecu godinu zaredom to prizeljkujemo.

Na sta smo navikli, po peto mesto motkasa i motkasice uopste ne zvuce tako lose. Samo je problem u perspektivi sto je ona cak 15 godina starija od kolege.

Ivana bez skoka od 6.80m na ulazu u mart mesec. Ali cim izjavljuje da postoji mogucnost da u Beogradu padne sedmica, mora da postoji velika rezerva u njenim trenutnim mogucnostima.

Ristic se u Americi muci sa preponama, sve trke su izmedju 7.90s i 7.85s i nikako da se spusti.

Definitivno, ubedljivi Makevicev seniorski rekord na 5000m od pre mesec dana nije priznat, jer Dusan nije bio upoznat sa pravilom da u roku od 24h mora da se uradi doping test. Dok u trci na jednu milju niko vec danima ne javlja da je NR oboren, pa samim tim i tu temu trenutno zatvaramo.
octopus

Postby jabukamen » 02 Mar 2016, 06:43

Prodje i prvi Serbian open. Naravno da ima i ozbiljnih zamerki, ali o njima ne bih ovaj put, bitno je da su nasi atleticari dobili halu u kojoj ce moci da treniraju i da se takmice (dogodine pored EP i Serbian Opena ce biti odrzana i balkanijada).

Prilika da se pokazu je sjajno iskoriscena. Ivana sa 6.85 cetvrti rezultat u svetu, Terzic (sa lose rasporedjenom snagom) sa 9.03 novi seniorski rekord na 3000m u dvorani, Bibic sa 8.09 u istoj disciplini novi juniorski rekord u dvorani i ubedljivo najbrzi Evropljanin u svom uzrastu, Mijailovic sa 5.21 seniorski rekord u dvorani, drugi rezultat u Srbiji svih vremena i trenutno sedmi u Evropi u svom uzrastu. Oboren je jos niz licnih rekorda medju kojim se istice onaj Tamare Salaski koja je probila granicu od 54s. Nazalost od Raovica nema nista.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby octopus » 02 Mar 2016, 12:49

jabukamen wrote:Kod decaka Djordje Mijailovic je skocio 486 cm sa motkom i to nije impresivno, ali je napredak od 71 cm u odnosu na kraj prosle sezone na otvorenom vise nego impresivan. Neka napreduje jos 71 cm u toku sledecih 10 sezona ja prezadovoljan.

Tvoj komentar je iz oktobra meseca, a on je od tada napredovao 35cm!

Sinoc sam pokusao da ga uporedim sa Horvatom. Nizi je od Horvata, a meni se gledajuci ga na pojedinacnim snimcima ucinilo da je visok. Horvat je visok 1.83m kao i Bubka, dok je Lavileni 1.77m, sto ce reci da je Djoletova visina taman za motkasa. Prilikom skoka kada je oborio dvoranski seniorski NR Dragana Georgijevskog (star 26 godina), videlo se da ima rezerve jos bar 15cm!

Elzan kao mladji junior, u konkurenciji starijih juniora, ubedljivo prvi na evropskoj rang listi na 3000m sa cak 9.32 sekunde boljim vremenom od drugoplasiranog!

Eto nekako niodakle dobismo dvojicu odlicnih atleticara. Iako smo ih pratili jos od pionirskih dana, ja se nisam nadao ovakvim prolaznim vremenima.
octopus

Postby octopus » 03 Mar 2016, 09:35

Sjajna predstava na Vojnoj akademiji. Puna sala, kao i Novak u publici, doprineli su da veliki broj ucesnika bude inspirisan, sto je dovelo do ogromnog broja licnih, kao i nekoliko nacionalnih rekorda, kako nasih, tako i ex-Yu takmicara.

Moram da pohvalim komsije iz Hrvatske, koji su poveli sve svoje najbolje atleticare. Posebno je bilo uzivanje gledati Ivana Horvata, koji je preskocio 5.63m, cime je oborio NR i naravno rekord dvorane. Kakva savrsena tehnika i besprekorna eksplozivnost. On je zaista svetska klasa sto potvrdjuje i 9. mesto na SP u Pekingu. Po njemu smo mogli da vidimo koliko je Djordje zelen i koliko jos tehnicki ima prostora da jednog dana napreduje do nama zeljenih 5 ipo metara, a daj boze i mnogo vise. Odlicni su bili i prezgodna Andrea Ivancevic na 60mH (8.03s) i na 60m (7.29s), kao i Zvonimir Ivaskovic na 60m (6.71s). Sjajan je bio i Stipe Zunic, koji je imao svih 6 ispravnih hitaca, a najlosiji mu je bio 20.26m (najbolji rezultat 20.54m). Cak nas je i Blanka ispostovala prisustvom u publici. Da dodam i da je jedan od gostiju bio i Amel Tuka.

Posebna prica je Fedja Kamasi, moram da ga pohvalim. Pored novog seniorskog dvoranskog rekordera Mijailovica, covek trenira sa velikim uspehom i: Dudasa, koji je licni dvoranski rekord u motki star 6 godina, popravio za 1 cm (novi PB mu je 4.81m, a sad za vikend najavljuje obaranje apsolutnog od 4.90m); zatim Antanasijevica (i on postavio PB 4.71m), Milosa Savica (pre neki dan u Kanadi preskocio 4.95m), Milicu Emini (prekjuce napredovala do 3.20m), Dina Dodiga (pre neki dan postavio licni u sedmoboju - pristojnih 5635 bodova); kao i Vedrana Samca i sestru Atinu Kamasi (u bacanju koplja). Red je bio da na jednom mestu nabrojimo sve njegove “proizvode”.

Velika je steta sto nismo mogli da gledamo i Milicu Gardasevic, jer joj je ova seniorska konkurencija bila bas po meri. Verujem da bi atmosfera i nju dovela do novog licnog. Takodje bi potencijalni duel Kolasinac-Zunic definitivno bio najzanimljiviji dogadjaj veceri. Ali dobro, i ovo je vise nego zadovoljavajuce. Neka ovaj prvi Serbian open bude reper za naredne godine. Cenim da ce iduce godine isti dogadjaj (kao i Balkanijada) biti odrzan u Areni u sklopu priprema pred EP i da ce samim tim konkurencija biti izvanredna. Premestanjem ovih dogadjaja u Arenu, i mi obicni smrtnici bismo imali priliku da budemo deo velikih atletskih predstava.

Da navedem i drzavne rekordere (i njihove prethodnike) na jednom mestu:
Đorđe Mijailović NR, NJR – motka 5.21m (seniorski - Dragan Georgijevski 5.20m pre 26 godina, juniorski - Đorđe Mijailović 5.10m pre neki dan)
Amela Terzić NR – 3000m 9:03.39 (Snežana Pajkić 9:04.23 pre 29 godina)
Elzan Bibić NJR, NYR – 3000m 8:09.06 (oba rekorda su od pre neki dan u njegovom vlasnistvu, kada je ostvario rezultat 8:12.03, a sada ga je jos pojacao. Da dodam da je ovaj NYR sto mu se pripisuje apsolutni tj. u odnosu na NYR na otvorenom koji i dalje drzi Nemanja Cerovac sa 8:12.85).

Primecujemo da su Djordje i Elzan oborili NR u dve starosne kategorije, sto je vraski tesko i pokazatelj je ekstremnog talenta jednog sportiste (a ruku na srce, u slucaju Djordja, i nedostatka adekvatnih prethodnika). Pre njih, poslednji koji su ucinili iste poduhvate bili su Bekric i Amela, a malo pre njih Jelaca i Ivana; sto ipak nesto govori.

Ono sto mi se nije svidelo na mitingu jeste grafika, koja hajde sto kasni, vec daje uzasne preliminarne rezultate. Tamari Salaski su dodelili tacno 2 desetinke bolji rezultat(!), a posebno mi je krivo zbog Vladimira Vukicevica, koji je urlao misleci da ima normu za SP i na kraju su ga “ispalili” sa mnogo losijim vremenom.
Dvorana ima 4 kruzne staze i uradjena je po svetskim standardima. Ali, meni se cini da su staze preuske (definitivno su uze od 60-metarskih staza) i da je to jedan od razloga sto se Raovic povredio. Ne kazem, verujem da je sirina staza po standardima, ali onda su standardi bezveze.
Rale je (ocekivano) izvukao situaciju sjajnim paralelnim vodjenjem tv programa i sarmantnim najavama takmicara. Ja sam mislio da ce dobiti nekog kolegu za partnera, ali bolje sam Rale, nego jos neko ko ce da se blamira i koga atletika verovatno ne zanima.
octopus

Postby octopus » 06 Mar 2016, 16:20

Prvog dana dvoranskog prvenstva Srbije u muskom sedmoboju, Mihail Dudas je imao sva 4 pristojna ostvarenja. Narocito je bio uspesan u skoku udalj i uvis sa rezultatima 7.52m i 2.04m. Ni na 60m, kao i u kugli nije bio los - 7.11s i 14.10m, ali on kaze da je mogao mnogo vise.

U Geteborgu pre 3 godine, kada je uzeo evropsku dvoransku bronzu, bio je uspesniji u sve 4 discipline, sto je u totalu vise za cak 118 bodova od jucerasnjeg ucinka. Tako da, kada uzmemo u obzir ovu cinjenicu, ne mozemo biti zadovoljni prvim danom.
octopus

Postby octopus » 07 Mar 2016, 08:35

Drugi dan je bio mnogo uspesniji za Dudasa. U poslednje 3 discipline je ostvario 34 poena bolji rezultat nego u Geteborgu kada je dosao do NR-a od 6.099 poena! To je doprinelo da konacan rezultat bude dosta dobar, 6.015 poena, sto je trenutno cetvrti rezultat u Evropi i sedmi u svetu ove sezone. A gledajuci koliko je nebitno takmicenje i kakva je konkurencija, rezultat je fantastican. Reci cu samo da je drugoplasirani, Aleksandar Grnovic, osvojio skromnih 4.883 poena.

Na 60mH je popravio licni rekord! Novi PB je 8.08s, a stari (iz vec pominjanog Geteborga 2013.) glasio je 8.13s.

U skoku motkom je bio samo za 1 cm losiji od licnog. Skocio je 4.80m.

Dok je u trci na 1000m bio najlosiji. Stazu od 5 krugova, pretrcao je za 2:42.51 sto je prilicno losije od licnog (2:39.04).

Jako ohrabrujuci rezultat i za njega i za nas, pred borbu za Amsterdam i Rio u destoboju. :okk:
octopus

Postby jabukamen » 08 Mar 2016, 03:33

Dvocifren broj poena iza rekorda je sjajan rezultat za Dudasa. Jeste da njemu sedmoboj odgovara vise nego desetoboj, ali mislim da se popravio u bacanjima tako da ovo deluje ohrabrujuce pred sezonu napolju. Konkurencija je bila sasvim ok jer kod nas se znalo da medalju u viseboju osvoji i pedesetogodisnji gospodin, za vikend Dudas bar nije trcao solo. Nesto nisam primetio da Hrvati i Bosanci imaju desetobojca tako da ni region ne moze pojacati konkurenciju, jedino Pesici iz Crne Gore, ali i oni su vise klasa Grnovica nego Dudasa.

Grnovica su najavljivali kao naslednika i konkurenciju Dudasu. Nisam ocekivao da ce ga ugroziti (znao sam da je u skokovima razlika ogromna), ali bih ovako na napamet bez racunanja rekao da je razlika izmedju njih 400 poena. Na Grnovicevu zalost ona je 3 puta veca sto je ogromno i nedostizno tako da on ima ogroman put da dostigne Dodiga, a Dudas je za njega druga dimenzija.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby octopus » 08 Mar 2016, 09:05

Dudas je juce dobio wild card da ucestvuje na SP u Portlandu, ali je odlucio da ne menja raniju odluku i da sezona na otvorenom bude prioritet. To je i razumljivo obzirom da se samo jednom u 4 godine tokom leta odrzavaju dva velika takmicenja, a kad je lakse uzeti nacionalnu penziju nego na takmicenju 2 meseca pre OI, kada najbolji evropski desetobojci koji vec imaju olimpijsku normu ni ne pomisljaju na neko drugo takmicenje kako ne bi ugrozili nastup na Igrama, za koje su ziveli cele 4 godine i mnogo vise. Ne krivim ga nimalo, ja bih potpuno isto postupio, jer jedno je egzistencija, a drugo je ljubav prema sportu. Ni mi ne pisemo na forumu gladni i bosi. Uostalom, ako je to tako lako, neka Grnovic ili Dodig uzmu tu evropsku medalju. Zapravo, neka se samo plasiraju na EP.

Mozda mu je sedmoboj pre vise odgovarao, ali kako Rale tvrdi, sa rezultatima sa treninga: preko 15m u kugli, preko 48m u disku i laganim prebacivanjem 60m u koplju, magicna granica od 8.500 bodova vise ne deluje tako predaleko. Naravno, treba biti onaj stari i u ostalim disciplinama, gde je pre bio odlican. U dalju se u potpunosti vratio, sto smo bas sumnjali nakon povrede. Na preponama je jos bolji - ne samo prekjuce, vec je i na 110mH letos postavio licni, sa doduse malo jacim vetrom. Samo jos da ga proucimo u trkackim disciplinama i moci cemo u 200 poena da ga procenimo. Vec sad je spreman za novi NR, a videcemo koliko moze preko. Problem su tehnicke discipline, tipa skok uvis i skok motkom, gde moze lako da se kiksne i odose sve procene u propast...

Mislim da osim naseg Sase Karana niko u bivsoj drzavi nije prebacio 8.000 bodova, da je Sarcevic sa 7.995 bio najblizi. Sto se tice Dodiga i Grnovica, mislim da se ni oni sami sa sve njihovim trenerima, ne nadaju da bi jednog dana mogli da ugroze Dudasa. Ali kad bi dosli na Sarcevicev nivo, to bi bilo lepo, pogotovo sto bi i reprezentacija mogla da ima koristi od njih, jer bi uvek mogli da uskoce u nekoj disciplini kada nam se glavni specijalista povredi. Uz sve to, ja obozavam da pratim desetoboj i iz razloga, sto od Ivaninih 6 skokova u finalu, u direktnom prenosu vidimo samo 2 i gust zbog medalje nije maksimalan. Dok su desetobojci (kao i trkaci) cenjeni od strane svih svetskih rezija i bas ih se nagledamo tokom 2 dana; a tokom samo jednog takmicenja dobar deo ovih modernih gladijatora zauvek zapamtimo.
octopus

Postby octopus » 13 Mar 2016, 15:00

Konacno je krenula i sezona na otvorenom za srpske atleticare. Ne racunajuci par rezultata Mihaila Dudasa na mikro takmicenjima u JAR, prvi su startovali bacaci koplja Vedran Samac i Branko Paukovic. I nisu se proslavili, obojica preko 7m losiji od licnih rekorda. Na Evropskom bacackom kupu u Rumuniji, u konkurenciji 11 kopljasa, Samac je bio sesti sa rezultatom 73.75m, dok je Paukovic bio poslednji sa najboljim hicem od 70.12m. Vecina takmicara je bacala daleko losije od licnih rekorda, a svi su imali priliku po 6 puta da se oprobaju.

Nije mi jasno zasto nismo imali jos predstavnika na ovom takmicenju, kao i zasto prosle godine nismo imali nijednog predstavnika. Razumem da se Jelaca i Tomasevic pripremaju za period maj i kasnije, ali zasto nema Vucenoviceve ili Kamasi, cije su realne ambicije mnogo manje. Ako se plase debakla, ne bi bilo prvi put da neko nas bude poslednji, a sigurno bi im znacilo ovo takmicenje, jer godisnje nemaju ni 2-3 medjunarodna nastupa.

Vedranova izjava nakon takmicenja:
"Korigovali smo par tehničkih stvari, pa se očigledno to sve još uvek nije sleglo. Bio sam jako loš tehnički, zato i nisam uspeo dalje da bacim. Žao mi je što nisam iskoristio slabije rezultate ostalih takmičara, ali biću strpljiv i verujem da će uskoro sve doći na svoje mesto".

Sledece takmicenje, kako stoji na sajtu ass, za obojicu nasih predstavnika bice polovinom maja.
octopus

Postby octopus » 20 Mar 2016, 19:26

Pored Ivane Spanovic, koja je na dvoranskom SP oborila apsolutni NR u zenskom skoku udalj sa srebrnim skokom od 7.07m (1219 IAAF poena, a sve preko 1175 je sjajno na svetskom nivou), ovih dana je oboren jos jedan seniorski rekord i to na otvorenom. Rec je o disciplini 20km brzo hodanje na drumu za zene, gde je u Dudincima u Slovackoj u istoj trci pored seniorskog, oboren i mladjeseniorski rekord. Danica Gogov je zadatu stazu prehodala za 1:49:19 sto je nas novi U23 rekord, dok je Dusica Topic oborila svoj seniorski NR za celih 10 minuta sa rezultatom 1:42:32 (993 IAAF poena). Namerno sam upisao ove poene, da se vidi kolika je razlika (koja slucajnost) izmedju najvrednijeg i najlosijeg zenskog srpskog drzavnog rekorda u olimpijskim disciplinama.
octopus

Postby octopus » 22 Mar 2016, 11:25

Za vikend je odrzano prvenstvo Srbije u bacackim disciplinama u konkurenciji seniora i mladjih juniora. I kod jednih i kod drugih, jad i beda. Opet je 13m bilo dovoljno za zlato u zenskoj kugli. Kod muskaraca godinama nema nikoga da baci preko 18m, a 19m je vec misaona imenica. Opet niko preko 40m u zenskom disku, dok je pobednik kod muskaraca bacio jako slabih 41.5 m. Kod zena niko preko 50m u bacanju koplja. Mozda jedino vredi pomenuti SB Branka Paukovica koji je bacio koplje 72.33m. Najinteresantniji podatak jeste da je u ovoj disciplini 5. mesto zauzeo nas slabovidi paraolimpijac Milos Grlica koji je bacio 52.03m, a na POI u Atini 2004. godine osvojio je bronzu sa hicem od 52.05m. Znaci, u dobroj je formi. Za Tanju Dragic, nasu POI sampionku iz Londona, jedino sto znam jeste da se vec godinama ne takmici. Da li su u pitanju zdravstveni problemi, planiranje porodice ili nedostatak ambicija, voleo bih da znam.

Kad znamo da nisu ucestvovali najbolji: kopljas, kopljasica, kladivas, kladivasica, kuglas i diskasica, nazalost nismo ni mogli da ocekujemo bolje rezultate. Ali, prizeljkivao sam bar jedno prijatno iznenadjenje, koje se eto nije desilo.

Za vikend su u SAD u disciplini bacanje kladiva solidne nastupe (za srpske standarde) imali Sara Savatovic i Stevan Veselinovic, sa hicima od 65m, odnosno 60m. Sara je sa tim rezultatom dosla na 3m od norme za EP.

Ni mladji juniori se nisu proslavili, ali ce narednog vikenda imati priliku za popravni, kada ce biti odrzano isto takmicenje u konkurenciji starijih juniora i pionira.
octopus

Postby jabukamen » 25 Mar 2016, 07:06

Zavrsena je sezona u dvorani. Najjaci utisci su:

- najzad zavrsena atletska dvorana. Zluradi bi rekli da 2016. u zemljama poput Madjarske ili Ceske takvih objekata ima u dvocifrenom broju i da skoro svaki americki univerzitet to ima dok se kod nas za to skuplja drzavnovojni vrh (i ne bi lagao), ali nije bitno, vazno je da najzad postoji. Pre svega zbog treninga beogradskih atleticara, kako za aktivne sportiste tako ce verovatno i vise roditelja slati svoju decu na atletiku kad znaju da se nece potucati po zimi, skolskim salama i tunelima, a zatim i sada postoji mesto gde se i zimi mogu odrzavati trke duze od 60m. Serbian open bi bio tu slag na tortu.

- Ivana je jos jednom dokazala svetsku klasu i tu se nema puno sta dodati, samo naklon do poda.

- Bibic i Mijailovic su nastavili proslogodisnji napredak i u dvorani. Problem koji se kod njih namece je sto cak i kada imaju samo 17 i 18 godina oni koji se izdvoje kao evropski prospekti nemaju apsolutno nikakvu konkurenciju u domacim okvirima cak ni medju seniorima. Ajde za sprinteve i tehnicke discipline, ali bas je tuzno videti dugoprugasa od 16.5 godina u solo trci, da ne postoji bas niko stariji 5 ili 10 godina ko mu moze iole parirati i malo ga povuci i pritisnuti do jos boljeg dostignuca.

- i, zamalo da zaboravim najbitniju stvar, 1000 postova na nasem malom pdf. Ovo je mozda peti put da stizemo do te brojke, ali sada nijedna tema nije na putu za podrum tako da nam ovo vise niko nece uskratiti. :biggrin:
jabukamen

Postby octopus » 27 Mar 2016, 07:33

Posle relativno neuspesne dvoranske sezone, u kojoj je imao ambicije da ucestvuje na dvoranskom SP u trci na 60mH, ali nije uspeo ni blizu da se primakne normi za Portland, iz Amerike nam stize jedna iznenadjujuce lepa vest.

Milan Ristic je na otvaranju sezone na otvorenom imao fantasticnu trku na 110mH. Po vetru od +0.7 m/s istrcao je 13.57s, sto je samo 7 stotinki sporije od licnog (i nacionalnog) rekorda, a 1 desetinku od A norme za OI. Cak za pola sekunde bolje otvaranje sezone u odnosu na proslu rekordnu! Ako se po jutru dan poznaje, imamo cemu da se nadamo u ovoj sezoni, narocito na EP u Amsterdamu.

Milanov najveci problem do sada je bio sto do prosle sezone nije uspevao da odrzi vrhunsku formu ni do sredine juna. Prosle godine se odlicno drzao do avgusta. Nadam se da ce ove godine jos malo napredovati u ovom segmentu (bar do kraja OI, tj. da ce biti na vrhunskom nivou i u drugoj polovini avgusta), pa cemo pored novom nacionalnom rekordu, moci da se nadamo i mnogo vecim podvizima, a to su polufinale OI, kao i pre toga (bar) finale EP. On to moze.
octopus

Postby octopus » 28 Mar 2016, 12:40

Na zimskom bacackom prvenstvu Srbije u konkurenciji starijih juniora i starijih pionira, takodje nista posebni rezultati vecine novih sampiona. Toliko malo znacajnih stvari se desava, da cu sve vesti o bacacima morati ovde da napisem.

Najznacajnija vest je svakako da je Lola Rujevic oborila NR. Rec je o pionirskom rekordu u disciplini bacanje diska (800g), sto je relativno novija sprava u programu nasih najmladjih bacacica, pa samim tim nije rec o nekom alarmantnom rezultatu, iako je svoj drzavni rekord od prosle godine popravila za preko 3 metra. Rec je o daljini od 45m. Pionirski rekord u disciplini bacanje diska (1kg) drzi Tatjana Majhenic jos od 1988. godine, 41.42m. Lolin licni iz 2015. u seniorskom disku je 38.39m, tako da je donekle realno da i tu padne NR. Tek onda cemo moci da kazemo da je uradila nesto znacajno u svom prvom poglavlju karijere.

U kategoriji juniorki, najbolja diskasica je pobedila sa 38m. A van konkurencije je pobedila crnogorska sampionka Kristina Rakocevic sa fenomenalnih 55.5m, sto je najbolji juniorski rezultat u svetu u ovoj godini i samo pola metra manje od norme za seniorsko EP ove godine!

Novosti iz Amerike, Stevan Veselinovic je u kladivu popravio SB na 61.5m, dok je Marija Vucenovic otvorila sezonu u bacanju koplja sa hicem od 54m (8m od OI norme, koju je letos najavila za ovu godinu). Nije los pocetak za Mariju, jer je vec na prvom takmicenju u 2016. godini bacila jaci hitac od najboljeg u 2015-oj, koju je zavrsila sa najboljim rezultatom 53.91m. Ohrabrujuce, ali ipak je norma prejaka.
octopus

PreviousNext

Return to Atletika