Board index Razni Sportovi Atletika

Domaća takmičenja i srpski atletičari u svetu

Re: Domaća takmičenja i srpski atletičari u svetu

Postby octopus » 16 May 2016, 00:13

Nisam znao za tu pricu. Dragana je sa 24 godine bacala 63.63m. To je tada bilo nesto izuzetno. Ali godinama ni makac. Cuo sam da je njen trener preuzeo Danijela Furtulu. Verujem da ce i sa njim biti corak, iako je rec o osvajacu dve evropske medalje u mladjim kategorijama.

Ta Slovenka je Kragujevcanka Marija Martinovic, sada Šestak. Njoj se kosmicka pravda prikazala kada je na OI u Pekingu bila sesta (sto se nije udala za Prvaka :D) sa skokom od preko 15m, a WR iznosi 15.50m! Inace, u 80% slucajeva taj skok bi joj na najvecim svetskim takmicenjima bio dovoljan za zlato.
Sa druge strane, teska su to bila vremena. Narocito za male sportove. Ko zna, mozda ju je teska muka naterala da promeni domovinu.
Danas je, hvala bogu, skroz druga prica i ovakvih primera odlazaka gotovo da nema.

Slovenci, stari pilicari, bili su nanjusili i Novaka i ponudili mu kazu odlicne uslove, umalo da Srdjan aminuje...najezim se kad pomislim na tu pricu kad su kukumavcili u Sportskoj galaksiji...
octopus

Postby octopus » 21 May 2016, 16:43

Novi drzavni seniorski rekord! Nakon Dusice Topic i Milana Ristica, ove godine je isto uspela i Tamara Salaski. Rezultat glasi 52.46s (1116 IAAF bodova). Stari rekord Marine Filipovic na 400m od pre 19 godina je popravila za 42 stotinke, a svoj licni iz 2014. i 2015. godine za cak 75 stotinki. Ispunjena je i norma za EP.
octopus

Postby jabukamen » 22 May 2016, 05:18

Bravo za Tamaru. Volim kad se ruse rekordi, a narocito u ovim trkackim olimpijskim disciplinama. U trci bez konkurencije debelo srusen stari rekord. Nekoliko puta si pisao koliko vrede pojedini rekordi u poenima, pretpostavljam da kod muskaraca najvise vrede Bekricev, Topicev, Pericev i Stekicev, ali kod zena bas nemam pojma sta je najvrednije, mozda Ivanin ili...

Jesu juce bile kvalifikacije kupa gde nije bilo neke konkurencije, ali je ipak bilo jos vrednih rezultata. U BG se istakla i Barjaktarovic u sprintu sa 11.65 (sedmo vreme svih vremena u Srbiji), a u NS je u visu pobedio Djokic sa 211 cm.

Amela je krenula na mitingu u Ostravi. Ni rezultat ni plasman nisu vredni paznje. Danas nastupa Mirkovic ex Jelaca.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby octopus » 22 May 2016, 22:27

Imala je Amela pre Ostrave jos jedan nastup ove godine, mislim u Nemackoj, koji tek nije vredan pomena. Rezultat na nivou danasnjeg od Tatjane Mirkovic. U oba slucaja sam imao transfere blama, narocito danas. Kontam, bice preko 55m, pa koliko god dobro je. Kad ono...

8 najvrednijih drzavnih rekorda - muskarci:

1. Topic 1241 bodova
2. Peric 1227
3. Stekic 1221
4. Bekric 1220
5. Stafeta iz Tokija 1185
6. Popovic 800m 1180
7. Zdravkovic 1500m i Ristic 110mH po 1178.

6 najvrednijih drzavnih rekorda - zene:

1. Spanovic 1208 (1215 u dvorani)
2. Jevtic maraton 1179
3. Terzic 1500m 1167
4. Jevtic 10000m 1166
5. B. Topic i Terzic 800m po 1155.

Vec po ovih nekoliko ostvarenja u obe konkurencije, mozemo videti koliko su zenska ostvarenja na dosta nizem nivou i da nije cudo sto svake godine ima dosta vise zenskih rekorda. Vidimo i da ovo Risticevo ostvarenje od pre neki dan zaista vredi! Nadam se da ce uspeti da ga naplati na EP.
octopus

Postby AirBall » 22 May 2016, 22:29

Koliko je bacila ex Jelaca koplje?
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby octopus » 22 May 2016, 22:35

Celih 46 metara...
octopus

Postby AirBall » 22 May 2016, 22:37

octopus wrote:Celih 46 metara...

Znaci nista od Olimpijade...

Nema sanse da pronadje jos 16 metara, ili koliko vec treba...

Mada ne mogu da je kritikujem, obzirom kakva bela kuga u Srbiji vlada napravila je dobar korak... :D
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby octopus » 22 May 2016, 22:46

Sta znam, videcemo. Nek bude da se prvi macici u vodu bacaju. Ali realno, Marija Vucenovic ima vece sanse, a one nisu mnogo velike. Kad bi bar Tanja ispunila normu za EP 57.50m pa da na "svom terenu" pojuri OI normu. Problem je sto je uz pauzu i rame operisala. No nista se nije zalila prethodnih dana. Sta vise, bila je prilicno samouverena.

I danas Tamara Salaski odlicna. Ovaj put na 200m. Vreme 23.96s, sto je sesti rezultat svih vremena u Srbiji. Ja pisah pre neki dan kako bi bilo dobro kad bi dobili neku vrhunsku sprinterku, koja bi mogla na svim deonicama do NR-a. Kao da me je cula. :biggrin:
octopus

Postby jabukamen » 23 May 2016, 05:01

Bravo za Ristica i Salaski. Bravo i za najbolje motkase u Beogradu rodjene `66 i `67 godine.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby Milutinov Tata » 23 May 2016, 06:15

jabukamen wrote:Bravo i za najbolje motkase u Beogradu rodjene `66 i `67 godine.

Znaci jos ima nade za mene :D . O cemu se radi?

Bas sam sokiran za Jelacu, ima li vise informacija?
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby octopus » 23 May 2016, 13:05

Mozda ne mozemo otici na olimpijadu, ali svakako da ako i sad pocnemo da treniramo, u Srbiji postoje sportovi i discipline gde bismo mogli da budemo u najozbiljnijem krugu kandidata za medalju. Negde ako nam se posreci i osvojili bismo je, jer se u praksi desava da budu samo jedan ili dvojica prijavljenih. Skok motkom ili viseboj su svakakako idealne discipline za takve poduhvate. Pre viseboj, jer u skoku motkom treba preskociti pocetnu visinu. :biggrin:

Izjava Tatjane Mirkovic:

„Malo smo požurili sa takmičenjima. Za mene je još uvek rano da radim maksimalna bacanja zbog operacije koju sam nedavno imala. Moraćemo malo da se strpimo. Loš početak, ne znači i loš kraj. Još puno toga pred nama je planu“, rekla je optimistično Mirkovićka nakon ovog peha.
octopus

Postby octopus » 23 May 2016, 15:06

jabukamen wrote: U BG se istakla i Barjaktarovic u sprintu sa 11.65 (sedmo vreme svih vremena u Srbiji)

To je sjajna vest, jer Milana Tirnanic vise nije nasa najbolja sprinterka iako je jako dobra. Malo konkurencije na nacionalnom nivou ce valjati obema. :okk: Red je da stari NR padne u zaborav.

Maja Ciric je imala odlicnu zimsku sezonu. Mogla bi tu pristojna stafeta da se formira sa jos recimo Damjanovickom ili nekim novim imenom. Mislim da se ni Ivana Spanovic ne bi bunila da bude deo rekorderske stafete, samo sto ove godine nema Ekipnog prvenstva Evrope, pa ce mozda samo na Balkanijadi biti prava prilika.
octopus

Postby jabukamen » 24 May 2016, 04:58

Jeste malo cudno da se u dvomilionskom gradu gde se treniraju krav maga i lakros sa izuzetkom dva gospodina apsolutno niko ne bavi ovom atletskom disciplinom (video sam skoro jednu sliku Zvezdinih motkasa od pre 30 godina gde ih je makar deset, medju njima i predsednik saveza Jevrosimovic), ali sto rece mudri octopus, mozda ce Mijailovic sa svojim rekordima animirati nekog da mu se pridruzi.

Mislim da je 11.34 jos uvek na prilicno bezbednoj udaljenosti od najboljih dostignuca nasih najboljih sprinterki i da nema tu neke ugrozenosti, ali mi je drago sto vise ne pominjemo probijanja "granica snova". Jesu 11.00 za muske i 12.00 za zenske okrugli rezultati, ali u seniorskoj konkurenciji je 11.99 podjednako skromno kao i dve stotinke slabiji rezultat i to moze biti granica snova za starije pionirke, za seniorke ne, nesto poput 2m u skoku u vis za muskarce. To bi trebalo da je vreme sa kojim se jedva ulazi ili ne ulazi u finale drzavnog prvenstva i verujem da je tako u drzavama poput Ceske i Madjarske kojim bih voleo da se primaknemo. Naravno, dotle je dug put, dovoljan je samo pogled na sajt ass koji je stvarno ass i koji recimo ne objavi rezultate sa zvanicnog prvenstva za viseboje u mladjim kategorijama (trebalo bi objavljuju rezultate sa svih takmicenja gde ucestvuju nasi jer ih i nema previse, a sad preskacu rezultate i sa svojih takmicenja) ili ne pomene da je Salaski oborila seniorski drzavni rekord pokazuje da smo mi udaljeni od njih na prilicnom odstojanju.
jabukamen

Postby jabukamen » 28 May 2016, 06:14

Ivana na mitingu DL u Judzinu druga sa 6.88, ali i jos dva skoka preko 6.85, dok je pobednica imala 6.92, a sledeci skok joj je bio 6.50. Lepo je sto se ustalila na ovim daljinama koje joj verovatno garantuju medalju na EP.

Danas miting u Slovenskoj Bistrici gde imamo nekoliko predstavnika predvodjenih Asmirom kao i ekipno prvenstvo Evrope u Turskoj gde se takmici Zvezda pojacana Tomasevicevom u bacackim disciplinama.
jabukamen

Postby octopus » 28 May 2016, 20:55

Svaki Ivanin skok preko 6.80m je 100% medalja na EP, a preko 6.95m je 100% zlato. Da zapadne zemlje ne uvoze crnkinje, ni ovoliko ne bi trebalo. Istocna Evropa je u disciplini, gde su uvek bile 2-3 devojke iz tih krajeva koje skacu oko 7m, skroz zatajila. Prilicno siromasna era evropskog skoka udalj, sto nama ide u prilog.

Ivana je na tako visokom nivou i toliko puca od samopouzdanja, da je danas izjavila kako je pocetnickim greskama izgubila od protivnice i da je imala skroman skok od 6.88m(!).

Kolasinac u Sloveniji bacio kuglu solidnih 20.74m. Bilo bi lepo da pre EP vidimo jedan hitac od preko 21m. Ovo EP mu je jedna od poslednjih prilika za jos jednu znacajnu medalju. Vec za godinu dana, pored Storla nadoci ce i Bukoviecki, dok ce ostali da se bore za bronzu, sto im ostavlja malu verovatnocu da misle o medaljama.

Lazar Anic postigao licni rekord 7.85m u skoku udalj i samo 10 cm ga je delilo od norme za EP. Olimpijska norma od 8.15m je predaleko.

Tamara Salaski, iako ima 28 godina, najavljuje da nas najbolje od nje tek ocekuje. Pre neki dan ubedljiv NR, a sinoc u LS u Turskoj samo 2 stotinke losiji rezultat! Oba su na manje od 3 desetinke od OI norme, tako da plasman u Rio nece biti iznenadjenje, a verujem mozda cak ni plasman u finale EP.
octopus

PreviousNext

Return to Atletika