Board index Razni Sportovi Atletika

Domaća takmičenja i srpski atletičari u svetu

Re: Domaća takmičenja i srpski atletičari u svetu

Postby Old school » 24 Aug 2016, 13:10

Imali su Rumuni sredinom i krajem 80' opaku žensku srednju prugu. Doina Melinte (800m, 1500m), Marićika Pujka (1500m, 3000m), Paula Ivan (1500m i 3000m) su bile sjajne srednje prugašice...
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby jabukamen » 25 Aug 2016, 04:08

Ovo sto prica Old school o treninzima i samoci je definitivno istina. Jedine grupe koje mi padaju na pamet su dugoprugasi iz Pazara, bacacice iz Novog Sada i mali sprinteri iz Partizana. Ostali nasi vrhunski atleticari su osudjeni na samocu.

Treneri. Slazem se sa octopusom da je to rak rana. Mnogi treneri treniraju klince jer njih ima mnogo, svaki klinac uplati clanarinu i od toga se prezivljava. E sad, sa klincima do 13 se "igra" i ne radi ozbiljno jer ima vremena za njih, a oni koji su stariji od 13 samo dobiju zadatak "ti si vec stara kuka i znas sta ti je raditi moram se zanimati sa decom" i otprilike sami rade. Puno divnih i kvalitetnih ljudi iz atletike je otislo u fudbal i druge sportove gde rade kao kondicioni treneri, ne samo u domacim nego i u svetskim klubovima. U atletici su ostali ili stari koje je pregazilo vreme "sta ce meni internet, fb i youtube kad ja sve znam" ili mladi koji su isfrustrirani jer nikako da dobiju priliku od starijih. Pozitivan primer rada sa mladim za mene je Stevan Lazic koji je nekad bio u CZ, sad je u Partizanu, ali i on je prebacio 60. Ono sto takodje frustrira je sto 90% trenera i uopste ljudi iz atletike je kad pricaju o svom sportu napominju kako treba trenirati atletiku da bi se iz nje otislo u neki drugi sport kao da je to vrednije od "trcanja". Ne gospodo, atletiku treba trenirati da bi se ostalo u atletici.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby AirBall » 25 Aug 2016, 23:56

Sporohodac Nenad Filipovic je dobio od opstine Medijana 200 hiljada dinara za ucesce na OI i jos 50 hiljada od grada Nisa...

Pa ti posle vidi da li se isplati kasnjenje od sat vremema u odnosu na prvog :D

http://m.juznevesti.com/Sport/Niskim-olimpijcima-4-puta-vise-para-od-Medijane-nego-od-Grada.sr.html
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Houdini » 26 Aug 2016, 08:02

a Pesa nista? :crybaby:
"Predmetna institucija, mahom ceremonijalnih nadležnosti..."
Studenti u saopštenju
Houdini

Postby octopus » 26 Aug 2016, 08:36

Pesa se zeznuo, nije napravio reklamnu kampanju pre Igara kao njegov bata. Lepo se izjadikujes, kako su losi uslovi, kako nemas adekvatan posao i slicno. A sve to pre Igara naravno, kako se ne bi potegla prica o tome da li se i zasluzuje to sto se trazi.

Pesa je dobio docek, to vredi mnogo vise od para. :jezik:
octopus

Postby octopus » 06 Sep 2016, 12:24

Svaka čast organizatorima Hanžeka na imenima učesnika!
Čak dvojica kuglaša debelo preko 22m! Nažalost po Asmira, ova disciplina doživljava pravi procvat.
Kolašinac šesti na na mitingu u Zagrebu

Njegov najbolji hitac iznosio je 20,42 metara, koliko je ostvario i petoplasirani Džo Kovač iz SAD.

Pobedio je Rajan Krauzer iz SAD rekordom mitinga od 22,28 metara, ispred Novozelanđanina Tomasa Volša sa 22,21 i trećeplasiranog Derela Hila iz SAD sa 21,44 metara.

Takmičenje u Zagrebu bilo je poslednje u karijeri za dvostrukog olimpijskog šampiona Tomaša Majevskog iz Poljske, koji je završio na sedmom mestu daljinom od 20,24 metara.

Ostalih 13 disciplina na Memorijalu Borisa Hanžekovića, od toga šest u muškoj i sedam u ženskoj konkurenciji, održaće se u utorak uveče.
octopus

Postby Skafi » 07 Sep 2016, 02:04

Ivana Spanovic Winner in Zagreb 06. 09. 2016

HANŽEK: Ivana Španović za Index

Skafi

Postby jabukamen » 07 Sep 2016, 06:51

Sjajan zavrsetak sjajne sezone, preko 7m (uz malu pomoc vetra) i ko zna koja pobeda. U nedelju ce jos jednom skakati u centru BG, ali to se ne moze nazvati takmicenjem, vise da pozdravi publiku.

Pored nje najbolji utisak u ZG ostavili daljasi, ako i dogodine budu na ovom nivou od 7.80m, a na vrhuncu sezone i forme jos i vise to je sasvim dobro.

Tomasevic, Kolasinac solidni, Salaski malo manje solidna, a najslabiji nastup ponovo imala Terzic koja je po ko zna koji put u trci gde je vreme bilo lepo, nikakav pritisak, tempo onakav kako treba ostala iza konkurencije i svog PB (valjda su sve ostale trcale PB ili SB) za dobrih 15 sekundi.

Sinoc izuzev HRT-a apsolutno niko nije prenosio Hanzeka, nije bilo ni neke druge atletike na drugim kanalima, verujem da bi gledanost u Srbiji bila mizerna, ali SBB je ipak skremblovao, zaista ne znam ko se okoristio o tih 0.0nesto% gledalaca koji bi to pogledali. Jadno.
"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.
jabukamen

Postby Old school » 07 Sep 2016, 10:46

Ko još u Srbiji gleda "trčanje". :roll:
"Prvi znak ljudske gluposti je potpuno odsustvo stida." S.Frojd
Old school

Postby octopus » 07 Sep 2016, 10:53

Tokom cele olimpijade u Londonu su dozvolili da se gledaju ''komsijski'' kanali, ali nakon toga seckaju sve zivo.

I ja sam se sinoc meracio za Hanzek, ali sam u podsvesti drzao mogucnost da ce da skrembluju. Zaista ne vidim nijedan razlog da se to radi. Ne secka se bas ceo sport na HRT-u, a da atletiku brane od gledanja, to je skroz nejasno. Mozda nisu zeleli da repriza DL iz Ciriha na SK4 ima konkurenciju, ne vidim drugo objasnjenje.

Svaka cast za nase troje skakaca udalj sinoc! Nema sumnje da imamo slifa za tu disciplinu.
octopus

Postby jabukamen » 07 Nov 2016, 05:30

U Cupriji odrzano balkansko prvenstvo u krosu na kom su Turci (ne znam da li su tamnoputi, ali su sa turskim prezimenima, nije bilo Ngugi, Nbomva i slicnih) uzeli bukvalno 90% medalja. Nasi nisu uzeli nista ni od tih mrvica. Amela je bila sesta medju seniorima, a Bibo peti medju juniorima (cak je jedan ispred bio i mladji od njega). Za nekog ko treba da dominira na svetskom nivou, Balkan bi trebalo da je laksi zalogaj. Ostali ni blizu.

Inace ucestvovanje na balkanijadi nije smetalo Pazarcima da se i sutra pojave na krosu Partizana. Sta ti ljudi rade? :krsti:
jabukamen

Postby octopus » 07 Nov 2016, 08:03

Slusao sam Zukovica kad je rekao da je Elzan u losoj formi (hvala bogu, a ne k'o Amela 11 ipo meseci na maksimumu, pa nista od spica na leto) i da ne treba ocekivati bogzna kakav plasman od njega. Od ostalih se nije nista ni ocekivalo, a Amela kao predstavnica na 1500/3000m nema sta (osim povrede) ni da trazi na ovako dugackoj deonici.

Sto se mene tice, navijam da nasi kad vec moraju da ucestvuju, uvek budu fan forme na ovakvim takmicenjima, a da kroz dvoranu istu poboljsavaju i da na stazi pokazu koliko mogu. Kakvu vajdu ima recimo Olivera Jevtic sto je osvojila cak 5 evropskih seniorskih medalja u krosu, koja da nije u maratonu pokazala to sto je pokazala, ne bi je po uspesima pamtili ni na nivou atletskog saveza, a kamoli sire.
octopus

Postby jabukamen » 25 Nov 2016, 03:26

Kada su krenuli da nabrajaju adute za EP skontao sam da sa izuzetkom Pazaraca mi imamo ekstremno staru reprezentaciju u kojoj nema niko ispod 26 godina. Situacija u srpskoj atletici preslikana slika srpskog drustva u celini. Bez obzira koliko u medijima trubili o renesansi i procvatu imamo sumornu sadasnjost sa sivom perspektivom.

Objavljene tablice najboljih za proslu godinu. Nekoliko crtica:
- Dudas koliko god da je usporio i opustio guzove i dalje drugi u sprintu sa samo stotinkom iza prvog,
- Nema momka koji je bacio disk preko 50m i troskocio preko 15.03,
- Amela koja izgleda visoko visa od Emini za 2 cm, Aleksandra Jovanovic ima 38 kg.
jabukamen

Postby octopus » 25 Nov 2016, 08:16

Koliko se samo prati atletika. Ti rece da su objavljene tablice, ja odoh na sajt ak Krusevac, kad ono jedan download, pretpostavljam tvoj. :biggrin:

Te podatke o visini i tezini treba uzimati sa dosta rezerve, jer se sve kao sto ti kazes svodi na copy/paste, pa me ne bi cudilo da su Amelini podaci stari i desetak godina. Toliko se traljavo pise u izvestajima i biltenima da nisam ni 100% siguran u tezinu sprava kad neki napredniji junosa baci malo jaci hitac. Tek sad videh da Lola Rujevic nije oborila NR u disku u konkurenciji pionirki, iako je lepo pisalo na vise mesta disk 1 kg. Sto se tice slucaja NR Milana Ristica, njegov rekord ostaje 13.39s. Na sav glas se pisalo da je u Belinconi trcao 13.37s, mi se cudili sto mu je mesecima kasnije i dalje pisalo 13.39s, kad relativno skoro videh da su zvanicni rezultati te trke objavljeni u jednu desetinku (njegov zvanican rezultat je 13.4s ne znam sto je to tako), pa mu zbog toga nije priznat taj jaci NR. I milion drugih primera.

Nisam pisao, ali po meni jedini aduti za medalju na dvoranskom EP su Ivana i Anic. U tog decka sam bas poceo da verujem, plus disciplina mu je u velikoj krizi za razliku od Ivanine. Mislim da bi sa nekih 8.05-8.10m mogao do medalje i da ce pred domacom publikom imati te skokove u nogama. Ohrabrenje mi daju neverovatni nastupi nasih (i ostalih ex-Yu takmicara) na prvom Serbian open indorsu. Kontam da to u Areni moze jos bolje. Kolasinac je u velikom padu. Ove godine nijednom preko 21m, a cak se izduvao i sto se tice izjava. Sto se tice ostalih svako finale bice odlican rezultat, mozda bi Amela mogla u top8.

Po meni godina za zaborav, sto se tice neke sire price o bumu srpske atletike, na koju se dosta ljudi jos uvek peca. Osim Ivanine tri medalje i Dudaseve medalje koju je osvojio sa manje poena nego pre 4 godine kad je bio 4. na EP i kad je delovao perspektivno, izdvojio bih samo par rezultata. Bibicevih 13:51.40 na 5000m i osmo mesto na svetu u konkurenciji 2 godine starijih momaka, to je definitivno njegova disciplina. Risticevih 13.39s na 110mH i dva nesrecna neulaska u finale EP i polufinale OI. Anicevih 7.98m i Jovancevicevih 7.92m, to su danas rezultati ne mnogo daleko i od evropske medalje na otvorenom; valjda ce bar jedan od njih dvojice da prokine narednih godina. Sjajnih 51.89s Tamare Salaski koji su daleko od evropske medalje, ali njeno 7. mesto sigurno dugo vremena nece biti nadmaseno u ovoj disciplini kod zena. Amelino polufinale OI na 800m u sjajnoj taktickoj trci, kao i jos jedna razocaravajuca sezona na 1500m. Bilo je jos par dobrih rezultata, ali od takmicara koji su u padu pa necu da ih nabrajam.

Iscekujemo dokle mogu povratnici Jelaca i Bekric, da li Raovic moze bar do 46.50s, da li nas Kolasinac moze iznenaditi evropskom medaljom ili mozda cak prvim hicem od 21m nekog naseg kuglasa na velikom takmicenju, dokle moze Ristic da se spusta mozda i ispod 13.30s, da li je Salaski rekla svoje obzirom na godine, da li ce Mijailovic uspeti da nastavi tamo gde je stao zimus, da li ce se Samac izboriti sa povredama i konacno imati neki lep nastup. Jeste slabo, ali daleko od toga da nije zanimljivo. :clapping:
octopus

PreviousNext

Return to Atletika