Koliko se samo prati atletika. Ti rece da su objavljene tablice, ja odoh na sajt ak Krusevac, kad ono jedan download, pretpostavljam tvoj.
Te podatke o visini i tezini treba uzimati sa dosta rezerve, jer se sve kao sto ti kazes svodi na copy/paste, pa me ne bi cudilo da su Amelini podaci stari i desetak godina. Toliko se traljavo pise u izvestajima i biltenima da nisam ni 100% siguran u tezinu sprava kad neki napredniji junosa baci malo jaci hitac. Tek sad videh da Lola Rujevic nije oborila NR u disku u konkurenciji pionirki, iako je lepo pisalo na vise mesta disk 1 kg. Sto se tice slucaja NR Milana Ristica, njegov rekord ostaje 13.39s. Na sav glas se pisalo da je u Belinconi trcao 13.37s, mi se cudili sto mu je mesecima kasnije i dalje pisalo 13.39s, kad relativno skoro videh da su zvanicni rezultati te trke objavljeni u jednu desetinku (njegov zvanican rezultat je 13.4s ne znam sto je to tako), pa mu zbog toga nije priznat taj jaci NR. I milion drugih primera.
Nisam pisao, ali po meni jedini aduti za medalju na dvoranskom EP su Ivana i Anic. U tog decka sam bas poceo da verujem, plus disciplina mu je u velikoj krizi za razliku od Ivanine. Mislim da bi sa nekih 8.05-8.10m mogao do medalje i da ce pred domacom publikom imati te skokove u nogama. Ohrabrenje mi daju neverovatni nastupi nasih (i ostalih ex-Yu takmicara) na prvom Serbian open indorsu. Kontam da to u Areni moze jos bolje. Kolasinac je u velikom padu. Ove godine nijednom preko 21m, a cak se izduvao i sto se tice izjava. Sto se tice ostalih svako finale bice odlican rezultat, mozda bi Amela mogla u top8.
Po meni godina za zaborav, sto se tice neke sire price o bumu srpske atletike, na koju se dosta ljudi jos uvek peca. Osim Ivanine tri medalje i Dudaseve medalje koju je osvojio sa manje poena nego pre 4 godine kad je bio 4. na EP i kad je delovao perspektivno, izdvojio bih samo par rezultata. Bibicevih 13:51.40 na 5000m i osmo mesto na svetu u konkurenciji 2 godine starijih momaka, to je definitivno njegova disciplina. Risticevih 13.39s na 110mH i dva nesrecna neulaska u finale EP i polufinale OI. Anicevih 7.98m i Jovancevicevih 7.92m, to su danas rezultati ne mnogo daleko i od evropske medalje na otvorenom; valjda ce bar jedan od njih dvojice da prokine narednih godina. Sjajnih 51.89s Tamare Salaski koji su daleko od evropske medalje, ali njeno 7. mesto sigurno dugo vremena nece biti nadmaseno u ovoj disciplini kod zena. Amelino polufinale OI na 800m u sjajnoj taktickoj trci, kao i jos jedna razocaravajuca sezona na 1500m. Bilo je jos par dobrih rezultata, ali od takmicara koji su u padu pa necu da ih nabrajam.
Iscekujemo dokle mogu povratnici Jelaca i Bekric, da li Raovic moze bar do 46.50s, da li nas Kolasinac moze iznenaditi evropskom medaljom ili mozda cak prvim hicem od 21m nekog naseg kuglasa na velikom takmicenju, dokle moze Ristic da se spusta mozda i ispod 13.30s, da li je Salaski rekla svoje obzirom na godine, da li ce Mijailovic uspeti da nastavi tamo gde je stao zimus, da li ce se Samac izboriti sa povredama i konacno imati neki lep nastup. Jeste slabo, ali daleko od toga da nije zanimljivo.