Board index Tenis Turniri

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Dylam Dop » 14 Nov 2018, 21:27

Dr Arslanagic wrote:таман за прославу 800-годишњице аутокефалије Српске Православне Цркве, и годину када ће вучић покушати да преда део територије Србије.

Paz' stvarno! Utoliko zgoreg - zlonamjernici bi se na ovo cimnuli - idealan tajming za proglas autokefalnosti MPC i CPC od strane CGD-patrijarsije po direktivi ovih prvih.. Vole oni da "se gadjaju" na ove datume i jubileje.. Velim, cisto da ne bude iznenadjenja dogodine.. :nisamja:
Dylam Dop
Guest

Postby СрбинПодгорица » 14 Nov 2018, 22:15

Dr Arslanagic wrote:вучић је јуче, да се не поверује, покушао да ублажи став СПЦ према Космету.
Патријарх је пристојно објаснио да СПЦ неће ни под каквим условима променити свој став да КиМ мора целовито да остане у саставу Србије.
Између осталог су разговарали и о обнови Храма Светог Саве, и надамо се да ће следеће године мозаик бити довршен, таман за прославу 800-годишњице аутокефалије Српске Православне Цркве, и годину када ће вучић покушати да преда део територије Србије.

Драго ми је да је СПЦ непоколебљива и да се не повлачи пред притисцима.
Обзиром да ће сигурно бити референдума, тадашњи став СПЦ ће бити од највећег могућег, и историјског, значаја за очување КиМ.

Црква је једино што сада држи Србе.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby Dylam Dop » 14 Nov 2018, 22:20

Radonjaa wrote:Ti baš imaš potrebu da lupetaš bez ikakve osnove, valjda u želji da ispadneš najpametniji.

Ajdeby Bili Piton, budi predusretljiv i konstruktivan, preciziraj i definisi 'osnove' da vidimo koje su i na cemu tvoje pocivaju..
Dylam Dop
Guest

Postby Radonjaa » 14 Nov 2018, 22:31

Ajde ipak ti definiši, s obzirom da je to tvoje gavranisanje i izazivanje panike totalno neutemeljeno. Odakle ti ideja da će CPC dobiti autonomiju uopšte, a kamoli sledeće godine? Znaš li kakvo je stanje u CPC, znaš li da su se podijelili između sebe, znaš li da preko zvaničnih i nezvaničnih kanala upućuju vapaje državi, koja ih praktično ignoriše? Znaš li koliko vjernika imaju, znaš li gdje služe, znaš li ko stoji iza njih? Ili si samo tako odlučio da će dogodine dobiti autokefalnost?
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Dylam Dop » 14 Nov 2018, 23:14

Ono bas - 'ja odlucio'!?

Vidi sinko kako se zgodi sa onolikom vaskolikom Ukrajinom, a sta smo mi balkanska prcvarnica koju valja ko kako stigne.. Ako im je interes i cef (citaj: - i ako budemo kruto zatezali sa Kosovom), najmanji problem im bi pritom bio da prikljeste pomenutu CGDP da izglasa autokefalnost sve po 'kazni za neposlusnike'. Tu broj vjernika, ovo ili ono igra sporednu, efemernu ulogu, ako ovi donesu cvrstu odluku da otudje pomenute crkve.. (I zasto se fokusiras samo na CPC, MPC recimo nema nijedan od tih "logist." problema koje si pobrojao) ..CGD-patrijarh je samo marioneta pod NATO-kapom..

Tachi&Co izglasali su npr. nezavisnost KiM neposredno po Sretenju 2008 (za neupucene - dan proslave 1. srpskog ustanka), kad su za to dobili mig i uputu od patrona.. Otud i pominjem simboliku tih datuma, godisnjica i "gadjanjima istim"..
Dylam Dop
Guest

Postby AirBall » 14 Nov 2018, 23:18

Mi treba da budemo cvrsti po pitanju Kosova, a oni nek rade sta im je volja...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Radonjaa » 14 Nov 2018, 23:26

Ne mogu da otuđe crkve, čak i Đukanović je odbacio tu ideju, a i o autokefalnosti je pričao jedino pred izbore. Sve da CPC dobije autokefalnost, to neće biti sledeće godine, a sve i da bude, to neće igrati nikakvu ulogu. A neće je dobiti nikad.

Makedoniju sam isključio, jer je totalno drugačija situacija, ali si i ti trebao da isključiš Crnu Goru, iz istog razloga.

CPC može da dobije svoju autokefalnost i sjutra, to ne mijenja činjenicu da nemaju hramove, da nemaju vjernike, da nemaju uticaj, itd. Uostalom, i Antonije i Miraš su dobro upamćeni i duboko nepoželjni tipovi u pravoslavnom svijetu, a i u Crnoj Gori. Čak garantujem da SPC ima ogromnu većinu vjernika i među onima koji se izjašnjavaju kao etnički Crnogorci, cijela porodica Đukanović, osim Mila je krštena u SPC.

Iz svih tih razloga, ta autokefalnost ne bi bila nikakav udar na MCP, niti bi išta bitnije promijenila, tako da ne vjerujem da će za tim da posegnu. Uostalom, svjesni su i oni da crkva nije entitet koji će pokleknuti pred ucjenom, tako da to mogu da urade jedino iz pakosti. Ako ti vidiš razlog da CPC dobije autokefalnost, i ako vidiš kako će to da promijeni položaj MCP, objasni mi.

Radonjaa

Postby Dylam Dop » 15 Nov 2018, 00:00

AirBall wrote:Mi treba da budemo cvrsti po pitanju Kosova, a oni nek rade sta im je volja...

U tom slucaju i potencijalno najgorem scenariju po Srbiju, ona moze zavrsiti po receptu Sjev. Koreje (u nekoj ublazenijoj verziji i s tom razlikom da je to ipak na evropskom tlu i da nemamo nuklearke >a kako bi li se tek onda kurchili< :D) - za ovo mogu navesti i cijeli niz realno izvjesnih poteza i indikacija, ali cekam da se balkanski spijun od sinoc jos jedared oglasi i kao prvi ponudi svoje detaljnije razjasnjenje..
Dylam Dop
Guest

Postby AirBall » 15 Nov 2018, 10:40

Brini ti svoje brige, Srbi iz Srbije su uvek isli tezim putem i pobedjivali... Tako ce biti i ovaj put..

Neki drugi su bili pragmaticni, borili se na strani Austrougara i gubili ratove...
AirBall

Postby Ćoba » 15 Nov 2018, 10:43

AirBall wrote:Brini ti svoje brige, Srbi iz Srbije su uvek isli tezim putem i pobedjivali... Tako ce biti i ovaj put..

Neki drugi su bili pragmaticni, borili se na strani Austrougara i gubili ratove...

Emoj Air kako te ovi konjusari navlace da zavadjas sopstveni narod. :biggrin:
Ćoba

Postby AirBall » 15 Nov 2018, 10:46

Nisi razumeo poentu...

Uvek je postojala dilema, da li se boriti casno, ili ici laksim putem...

Kosovo je srpska sudbina, bez toga nas kao naroda nece biti...

A u toj Severnoj Koreji cu da zivim ja, a ne on, neko ce da jede korenje, a neko da cisti wc-e...

Svakome po zasluzi...

To je opisao veliki Ducic u stihovima

Ти не знаде мрети крај сломљеног мача,
На пољима родним, бранећи их часно
Китио си цвећем сваког освајача,
Певајућ’ му химне, бестидно и гласно.

Слободу си вечно, закржљала раcо,
Чек’о да донесу туђи бајонети,
По горама својим туђа стада пас’о,
Јер достојно не знаш за Слободу мрети.

Покажи ми редом Витезе твог рода,
Што балчаком с руку сломише ти ланце,
Где је Карађорђе твојега народа,
Покажи ми твоје термопилске кланце.

С туђинском си камом пузио по блату,
С крволоштвом звера, погане хијене,
Да би мучки удар с леђа дао Брату,
И убио пород у утроби жене.

Још безбројна гробља затравио ниси,
А крваву каму у њедрима скриваш,
Са вешала старих нови коноп виси,
У сумраку ума новог газду сниваш.

Бранио си земљу од нејачи наше,
Из колевке пио крв невине деце,
Под знамење срама уз име усташе,
Ставио си Христа, Слободу и Свеце.

У безумљу гледаш ко ће нове каме,
Оштрије и љуће опет да ти скује,
Чију ли ћеш пушку обесит’ о раме,
Ко најбоље уме да ти командује.

AirBall

Postby Dr Arslanagic » 15 Nov 2018, 11:19

Тај став о ком аир пише, и о ком ја пишем, комунисти и садашња њихова чеда у политици су скоро па убили, код великог дела српског народа.

Дошли смо у ситуацију да се херојство првог светског рата попљувава и унижава.
Тадашњи Срби нису хтели ни по коју цену да имају господара и да им чак ни свемоћна аустроугарска окупира земљу.
Пошли су у унапред изгубљен рат и поделили пар историјских шамарчина надобудним аустријаницима и мађарима.
И хрватима који су уствари у већини чинили оне нечовечне злочине по мачви.

Да будем вулгран јебали су матер аустријанцима и мађарима на церу, па на сувобору, док се и цар немачки није умешао, па говно бугарско, и наравно дежурно аустроугарско племе шиптари са леђа.
И опет се Србија није предала, него се повукла да покуша да се прегрупише.
И прегруписала се после невиђених губитака, гледајућу целокупну светску историју, и развалила фронт на којем их је чекало око 626 000 непријатеља, бугара и аустро мађара и гонила их до краја света исписујући најславније странице српске и светске слободарске историје.
62 000 Срба, сељака у опанцима, је одлучило тај рат и пробило најјачи фронт који је икада направљен.

И то не први пут у историји.
Данас су Срби прозвани стоком, заосталима, сељацима ... а од кога?
Од оних који величају сатану, нечовештво, сваку врсту нехуманости и нељудскости.
Па заболе нас дупе да нас ви волите.

Али, то се зацарило код Срба, па је данас популарно рећи да је боље било да смо пристали на капитулацију да не би било онолико жртава.
То тако код Срба не иде.
Поједини на форуму не умеју да прећуте, прогутају него до бесвести гурају свој став, а имају смелости да кажу како је Србија морала да одустане од себе, свога ја и своје часне историје.
И данас исто.

Срби су у историји познати као најхрабрији народ на свету.
Који је извојевао такве победе, какве ниједан други народ није.
Победе за шта?
За слободу. Не за паре, кола, мобилне.

Слобода се данас ни мало не цени.
Само профит, луксуз и хедонизам.
Што није мука.
Мука је сто се не цене жртве које су поднели непобедиви ратници, војиничине у опанцима, див јунаци првог светског рата, да би данас упште били рођени и живи ови што их понижавају и пишају на њихову бесмртност.

Наравно, то је пишање уз ветар.

Пробудите се, и не срамотите се, јер сте потомци див предака опеваних и у нашим и у страним песмама.
Част је бити Србин.
Не би нас они непрестано нападали да правда ниије на нашој страни.
А пошто јесте, немамо се чега бојати, до се само угледати на наше претке и поступати како су и они.
И моће сви да нам попуше, као што су и њима.

Сваки пут смо били на коленима, и сваки пут смо, Богу хвала, васкрснули и победили.
Никад нисмо били на страни силе него правде.
То је пут који су нам оставили, и ми такав треба да предамо.

Толико.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Горан » 15 Nov 2018, 16:56

balkanski spijun wrote:Danas mi nije bilo dobro.

Dosla mi sestra u goste,radi kao professor na Fakultetu u CH.
Pricamo I odjednom pitanje:Da li se plasis za svoj zivot.Na pitanje sam ogovorio pitanjem,da ga precizira u kom smislu,da bude konkretna,na sta cilja.
Kaze mi:Zar ne vidis da ubrzanim koracima idete ka diktaturi.Jos malo,pa ce u Evropi nastati jedna nova Severna Koreja,sa novim diktatorom Vucicem

Apolitican sam,pokusavam koliko je moguce da se iskljucim,ali prvi put sam se ozbiljno zamislio,znajuci ko me je pitao i koliko je upucena u desavanja.

Mora ovaj narod da se budi,inace smo ga najebali.

Javi sestri da je 1948. odavno prosla.

Broj politickih ubistava za vrijeme Vuciceve vladavine - 0 (nula)
Prosjecan broj najostrije JAVNE kritike Vucica i njegove svite u toku jednog dana - 2.432

Diktatura u kojoj se strahuje za zivot :laugh:

Brate kad su izbori totalno neposteni, onda bojkotujes, a ne boris se s masinerijom koja vodi 25% u startu, pa kad puknes kmecis ''dikatura, diktatura'' i crtas karikature u dnevnim novinama.
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.

Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Горан

Postby Radonjaa » 15 Nov 2018, 17:01

Ko je ubio Olivera Ivanovića?

Radonjaa

Postby AirBall » 15 Nov 2018, 17:05

Radonjaa wrote:Ko je ubio Olivera Ivanovića?

To i mene zanima, ali Oliver Ivanovic nije ubijen na teritoriji na kojoj trenutno deluju srpska policija i sudstvo...
AirBall

PreviousNext

Return to Turniri