Board index Tenis Turniri

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Горан » 15 Nov 2018, 17:06

Radonjaa wrote:Ko je ubio Olivera Ivanovića?

To ne znam, ali vidim da Ivanoviceva zena suruje sa rezimom, pa je trn u oku ovima sto su odlucili da ga je Staljin od Bugojna ubio.
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.

Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Горан

Postby Radonjaa » 15 Nov 2018, 17:08

I Đinđićeva žena šuruje sa Vučićem, koji se ,,napio 3 puta u životu, od toga jednom kad je Đinđić ubijen'', nije to neki pokazatelj. Ako ubistvo Olivera Ivanovića nije političko, stvarno ne znam koje jeste.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby AirBall » 15 Nov 2018, 17:13

Radonjaa wrote:I Đinđićeva žena šuruje sa Vučićem, koji se ,,napio 3 puta u životu, od toga jednom kad je Đinđić ubijen'', nije to neki pokazatelj. Ako ubistvo Olivera Ivanovića nije političko, stvarno ne znam koje jeste.

Ubistvo jeste politicko, ali kao sto napisah vec dogodilo se na teritoriji koju ne kontrolisu srpske sluzbe bezbednosti..

Djindjic je ubijen ispred prostorija Vlade Srbije, nije moguca analogija izmedju ta dva dogadjaja...

Vucic jeste apsolutista, ali nije diktator, jer u suprotnom bi vecina nas sedela po zatvorima trenutno zbog onoga sto pisemo po internetu...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby DON » 15 Nov 2018, 17:14

Nije, mafijasko je, kao sto ni ovo nije diktatura, ni politika, vec klasicno mafijanje, u Srbiji, Crnoj Gori, na Kosovu, u Republici Srpskoj...
DON

Postby Radonjaa » 15 Nov 2018, 17:19

AirBall wrote:
Radonjaa wrote:I Đinđićeva žena šuruje sa Vučićem, koji se ,,napio 3 puta u životu, od toga jednom kad je Đinđić ubijen'', nije to neki pokazatelj. Ako ubistvo Olivera Ivanovića nije političko, stvarno ne znam koje jeste.

Ubistvo jeste politicko, ali kao sto napisah vec dogodilo se na teritoriji koju ne kontrolisu srpske sluzbe bezbednosti..

Djindjic je ubijen ispred prostorija Vlade Srbije, nije moguca analogija izmedju ta dva dogadjaja...

Vucic jeste apsolutista, ali nije diktator, jer u suprotnom bi vecina nas sedela po zatvorima trenutno zbog onoga sto pisemo po internetu...

Nisam ni rekao da je diktator, ali se prelako zaboravlja da je Oliver Ivanović ubijen zbog svog političkog djelovanja.
Da li je ubistvo Trockog političko ubistvo?

Radonjaa

Postby AirBall » 15 Nov 2018, 17:20

Objasnio je lepo Don...

Bio bih neozbiljan kad bih pisao o motivima zbog kojih je ubijen Ivanovic, jer ih ne znam, ali je fakat da je ubijen na teritoriji na kojoj niko iz Srbije nije mogao da mu garantuje bezbednost...

Nesto kao smrt ambasadora Rolovica, Dragise Kasikovica itd

Znaci mozes da pretpostavljas, ali ne mozes da dokazes...
AirBall

Postby Radonjaa » 15 Nov 2018, 17:26

Don je uglavnom u pravu, samo što mi se čini da u Crnoj Gori ima i elemenata diktature, pored elemenata mafijaške države.

Što se tiče Ivanovića, naravno da sad ne može da se dokaže, ali vjerujem da će se otkriti za nekoliko decenija, kao i mnoge druge stvari o kojima se sad ne piše, ili ne zna. Daleko od toga da je Vučić diktator, samo mi bode oči što se prelako zaboravlja to ubistvo.

Radonjaa

Postby baketa96 » 15 Nov 2018, 17:37

Ni Vucic ni Milo nisu diktatori nego je narod doveden do takve svijesti da ne prepoznaje ili ne zeli da prepozna elemente mafijaske, slomljene i pokradene drzave.
Sloboda je zena...uzmi je-Dzony Stulic
baketa96

Postby Radonjaa » 15 Nov 2018, 17:38

Nikako nisu Vučić i Milo za poređenje u tom smislu.

Radonjaa

Postby balkanski spijun » 15 Nov 2018, 17:55

Odakle poceti

Interesantna je uzjava Seselja,kad ga pitaju za zdravlje I odgovara:zdraviji Sam od Vucica.Ako ga iko zna,onda he to on.

Kad je davao interjvju fajnensenel tajmsu,rekao je da u kancelariji ima 10 monitora I da prati sve sta se desava.
Civek je zaljubljen u samog sebe,a takvi su najopasniji.
Sve nezavisne vladine institucije je ugusio,ili postavio svoje ljude.

Takodje I BIA preko koje kontrolise sve.

To je uvod u diktaturu.

Zadnji primer je Lazarevac.

Vezano za kapitalne investicije I Kineze.Jako nepovoljni krediti.Bajveca korupcija.Japan daje najpovoljnije kreditea 0,25 %kamate.Zasto ne oni.Cela jugoistocna Azija je sahranjena njihovim kreditima.Nas Kinezi vole pa name daju,a druge ne.Drugi nece.Jedna Sri Lanka je odbila njihovo blagostanje.4 tehnoloska revolicija I izbor partnera Kina. Kina odavno kontrolise ljude digitalizacijom ili digitalnom tehnologijom.

Vezano za Kosovo.Ugovor 2015 koji je on potpisao.Sve sto nije navedeno u ugovoru,nece se razmatrati I njegov pokusaj da se to sad implementira nece proci.Albanci se striktno drze toga sto je potpisano.Njemu to odgovara.Njegove izjave su,oni nece da potpisu.

Nijedno poglavlje sa sa EU nije strateski pocelo da se reformise.

Ja politiku ne pratim.Vrlo dobro znam sta se desavalo od 90 naovamo I znam sta mi je govirila,tada I sad.
Sve saciljem da vecno vlada.Vecni vladari su diktatori.
Nijednom se nije zeznula I voleo bi da sad gresi za sve.Sumnjam.

Ovako povrsno.Ostalo ne bih.
balkanski spijun

Postby Горан » 15 Nov 2018, 22:44

Dobro brate...

Vucic je narcis, 10 monitora u kancelariji, kontrolise sluzbe... Koliko jos po tebi fali da pocne da proganja i zatvara ljude nelojalne njegovoj licnoj vlasti?

Lik je poptuno preuzeo program evropejske antimilosevicevske Srbije i bacio ih u sijenku. Svaki dan se iz petnih zila trudi da bude veci Djindjic od Djindjica. Toni Bler mu u Beogradu drzi privatne casove, ide kod Sredera na svadbu, duva u jedra kampanje Hilari Klinton, dolazi mu brat Kurtz, mama Merkel samo sto nije podnjela zahtjev centru za socijalni rad da ga usvoji.

Gubitnicka, impotentna i iscijepana evropejska opozicija je frustirana sto je Zapad nasao drugog segrta ''modernizatora'' u Srbiji, pa sad placu i kukumacu sto vlada Vucicev toboz diktatorski ''medijski i svaki drugi mrak'', a ne njihov mrak. To je citava poenta price o radjanju toboznje evropske Koreje.

P.S. Od svega mi najodvratnije licemjerstvo proevropske opozcije oko Kosova. Svi znaju da se u EU ne moze bez sporazuma sa Pristinom, koji ce znaciti i de jure priznanje. Oni sad satro glume patriote i skupljaju poencice, kritikuju SNS zbog kamapnje oko ''podjele'' KiM, a ''podjela'' je bar minimalno bolje od 2 rjesenja od kojih jedno moras da zavrsis ako se zalazes za EU, a oni se zalazu.
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.

Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Горан

Postby Zlaja » 15 Nov 2018, 23:34

Reci.

Trebaju da se ugledaju da aktuelnu vlast.

E kakva su oni opozicija bili.
Zlaja

Postby AirBall » 15 Nov 2018, 23:35

Bio je jedan genijalan tvit pre par dana, sada ne mogu da ga pronadjem, glasio je otprilike ovako "najsmesnije je od svega sto Jeremic mora da glumi Srbina i nacionalistu"

Apropo ove Goranove price, da li neko sa dva grama mozga veruje da bi se Djilas i Jeremic suprotstavili zapadu po pitanju Kosova...

Malopre zena cita na fejsu neke komentare vezane za postavljanje spomenika patrijarhu Pavlu u Tasmajdanskom parku i ista ona liberalna ekipa koja svaki dan pljuje sve vezano za crkvu analizira kakav je spomenik i nedostatke istog...

U crkvu ne idu, u Boga ne veruju, ali su zato za spomenike eksperti..
AirBall

Postby Radonjaa » 15 Nov 2018, 23:48

Slažem se sa Zlajom.
Čim vidim da je nekome ,,najodvratnije/najgore/najpogubnije'' nešto što opozicija radi, znam da tu nešto ne valja. Treba li podsjećati da su čak i žuti izdajnici imali bolju poziciju što se tiče kosovskih pregovora, i da je stanje bilo značajno bolje? Jeste loše biti izdajnik, ali je mnogo gore biti nesposobni izdajnik, ovi će dati i što ne moraju da daju. Nisam pobornik toga da se mora birati između dva zla, ali sam siguran da je od ove vlasti, čak i prethodna manje zlo.

Nisam vidio da oni najavljuju da će se suprostaviti zapadu, mada sam siguran da bi i to lagali, ako bi procijenili da im može dobro doći. Međutim, vidio sam da imaju jasan stav po pitanju nekoliko stvari - bez članstva u UN za Kosovo, bez zaobilaženja Ustava i rezolucije 1244, i bez referenduma (mada su za taj dio oko referenduma lukavo dodali ,,u postojećim uslovima'', ne sumnjam da bi ga sproveli kad bi procijenili da su se stekli demokratski uslovi :roll: ), a nisam siguran da Vučić može makar da obeća bilo koju od tih stvari.

Ne treba ni njima vjerovati, ali ne znam kako nekom može da bude odvratnije to što opozicija priča i radi, od toga što Vučić radi, posebno kad pogledamo šta je pričao prije dolaska na vlast.

Radonjaa

Postby Zlaja » 15 Nov 2018, 23:52

A ne, Vučić je bio pametan, zato je danas tu gde jeste.
Zlaja

PreviousNext

Return to Turniri