Board index Tenis Turniri

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Горан » 15 Nov 2018, 23:59

Zlaja wrote:Trebaju da se ugledaju da aktuelnu vlast.

E kakva su oni opozicija bili.

Pa i ugledaju se na njih. Jednako su slobodoumni i otvoreni za drugacije misljenje kao Vucic. Prema tome, u toj mjeri su i demokratskiji od SNSa.

Sjecamo se mi tog patriotizma i slobodoumlja. Hapsi ljudi koji su sa srpskim zastavam dosli na kontra-protest pored Zena u crnom, i osudjuj na kazne zatvora ''pripadnike ekstremne desnice'' koji blokiraju prajd.
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.

Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Горан

Postby AirBall » 16 Nov 2018, 00:05

Znamo ih od ranije, mali je ovo grad i mala je ovo zemlja...

Ne mogu da prodaju pricu da su nacionalisti kad mi znamo da to nisu...

Simple as that

Meni je sasvim OK da se okupe na osnovu neke gradjanske platforme, da lelemude o EU i o prednostima evro-atlantskih integracija ali je glupo da glume nacionaliste, jednostavno ne znaju to...

Previse vremena provode po zapadnim ambasadama da bi im ta prevara prosla...

Ili prostije receno, ljudi, mi smo nacionalisti, niste vi, vi se samo pravite :D
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Горан » 16 Nov 2018, 00:23

AirBall wrote:Ili prostije receno, ljudi mi smo nacionalisti, niste vi, vi se samo pravite :D

Da, da, ali nije ovdje na tome akcenat nego na ovoj neslobodi koja nas ugusi...

Nesrecnom Vucicu se spocitava nekav staljinizam u metodologji vladanja i sve sto ide uz to, a oni koji to spocitavaju izdaju se za vrhunske liberale koji umrijese u njegovoj diktaturi. A ti nazovi liberali (primjer ekstremista Teofil Pancic) su netolerantniji prema drugacijem i radikalniji od ovih nesrecnika na vlasti.

Горан

Postby Dr Arslanagic » 16 Nov 2018, 00:32

Довољно је што још нису дали одговор на питање како ће они решити питање КиМ ако дођу на власт.
Ако га једном и дају, слагаће.

Сви који се залажу за пропалу еу се из истог центра контролишу.
Сад је макрон актуелан, а сви су заборавили како ће изгледати еу према оном плану што је дао, пар кругова, а ми нисмо по том плану ни у последњем кругу пакла.

И за то ћемо дати КиМ, и историју, и понос и образ.

Ко год дође на власт, и Бошко Двери, радиће исто што и вучић.
А до тада ће лагати да неће.
Исто као и вучић.

Горане то је та политика - лопов виче држ'те лопова.
Они који су до јуче сахранили Србију, нападају онога који је сада сахрањује, истим методама које су они спороводили, руковођен истим менторима које су они имали.
И још има будала који им верују.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Radonjaa » 16 Nov 2018, 00:43

Dr Arslanagic wrote:Довољно је што још нису дали одговор на питање како ће они решити питање КиМ ако дођу на власт.
Ако га једном и дају, слагаће.

Hahahaha, a kako da daju odgovor na to pitanje? Ne može da se donese nikakvo jednostrano rešenje, osim proglašenja okupacije, za šta niko od njih nema muda. Nije mi jasno zašto su uopšte Đilas i ekipa sad u fokusu i koga boli uvo za njih, dok Vučić nesmetano djeluje. Ova tema se polako pretvara u ,,Ćuti, dobro je, Hitler je bio gori od Vučića, a i žuti bi sve uništili kad bi se dokopali vlasti''.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Горан » 16 Nov 2018, 01:10

Radonjaa wrote:Nije mi jasno zašto su uopšte Đilas i ekipa sad u fokusu i koga boli uvo za njih, dok Vučić nesmetano djeluje. Ova tema se polako pretvara u ,,Ćuti, dobro je, Hitler je bio gori od Vučića, a i žuti bi sve uništili kad bi se dokopali vlasti''.

Годвинов закон: „Како онлајн расправа постаје дужа, вероватноћа прављења поређења која укључују нацисте или Хитлера тежи јединици.”
:biggrin:

Ma nisam ja pricao nista o nekoj konkretnoj Vucicevoj politici, nego o toj laznoj osi autoritarnost-sloboda gdje je kao nesrecni Vucic autoritaran, a ovi nesrecnici sa suportne strane su tu kao ugrozeni slobodari i slicne nebuloze.

Горан

Postby Фантом » 16 Nov 2018, 01:56

Ako uzmemo hipotezu da na vlast ne moze doci neko ko nije ili ne zeli postati izdajnik, koje su bolje opcije:

1. Izdajnik sa istorijom koji nema i ne moze imati apsolutnu podrsku naroda

2. Izdajnik iz "nasih" redova koji ima apsolutnu podrsku naroda i koji ne odgovara nikome u Srbiji

3. Cekati ko zna koliko dugo da neko pobije tu hipotezu
дошао да вређа
Фантом

Postby Tegi » 16 Nov 2018, 02:09

Dvica k'o vrata.
Iako su obe opcije kancoregene.
Ali me mrzi da objašnjavam, evo Radonja i Huančo će umesto mene. :biggrin:
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Фантом » 16 Nov 2018, 02:24

Ajd ne zezaj, daj bar srednje dugo pojasnjenje, raspisao si se veceras, meni je ovo kao da se bira izmedju kancera kostiju i pankreasa.

Jasno se vidi ka kojoj opciji sam bio naklonjeni dok sam pisao, ali stvarno nemam neki definitivni stav povodom tog pitanja.
дошао да вређа
Фантом

Postby Tegi » 16 Nov 2018, 02:50

Iz ličnog iskustva, kao i iskustva pojedinih ljudi u mojoj okolini.
Kod drugih uz nešto sreće možeš da se provučeš u par društvenih sfera i još će te pustiti da gunđaš protiv Amerike i EU. Kod prvih je klasičan crveni teror.
Dakle, govorim o drugom i trećem ešalonu državnih ustanova, o onome što se dešava iza paravana i što dugoročno nosi državu, ne o ministarstvima ili o pojavljivanju na RTS-u i Pinku. Mada je Soroš u tim strukturama napravio prilično čvrsto jezgro i trebaće decenije da se ono do kraja razbije. Samo se bojim da Skot ne provali važnost tog dela države, sreća te je glup, pa se zanima RTS-om, Naledom i Rijalitijima, mada prilično zabrinjava ova njihova kampanja oko Prvog svetskog rata i Pupina.
U suštini, ti si za vreme Obrenovića imao afere, korupciju, kolaboraciju, špijune, nezadovoljstvo, strančarenje, ali je stvoren taj jak drugi sloj (oficiri, činovnici, profesori) koga u javnosti ima vrlo malo i koji je početkom prošlog veka izgradio izvanrednu državu.
Ali opet to uvidiš tek kada se napregneš da provališ finese, bez toga je jako slično.
U svakom slučaju, ubedljivo bi najbolje bilo da SPS, uz sve mane, preuzme najveći deo vlasti, uz neku podršku DSS-a ili SRS-a, daleko najbolje znaju šta je to narod. Prosto, ne treba imati velika očekivanja, niti glumiti nekog moralizatora. Ključno je dati institucijama da prodišu i za 15-20 godina bismo, za svoje standarde, izgradili superiška državu.

Elem,

Živela Srbija!!! :blue: :blue: :blue:
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Фантом » 16 Nov 2018, 03:17

Knacer kostiju it is :D
VIse boli i izgleda da ce morati neki dao da se amputira ali moze da se prezivi, pankreas je skoro pa neizleciv.

Ne stvarno nisam gledao iz tog ugla, i naravno da nisam ni razmisljao cak o Obrenovicima i posledicama, ali to sto pises ima smisla i mogu nesto slicno da pronadjem u svom okruzenju.

Za sad me je pitchovao Tegi, ima li ko drugi da proda bolju pricu :laugh:
дошао да вређа
Фантом

Postby Radonjaa » 16 Nov 2018, 05:18

Горан wrote:
Годвинов закон: „Како онлајн расправа постаје дужа, вероватноћа прављења поређења која укључују нацисте или Хитлера тежи јединици.”
:biggrin:

Ma nisam ja pricao nista o nekoj konkretnoj Vucicevoj politici, nego o toj laznoj osi autoritarnost-sloboda gdje je kao nesrecni Vucic autoritaran, a ovi nesrecnici sa suportne strane su tu kao ugrozeni slobodari i slicne nebuloze.

Dobar zakon, očigledno i tačan :biggrin:

Ne znam što me Tegi svrstava sa Huančom (bez uvrede Huanču :D), ja i on najčešće imamo dijametralno suprotne stavove.

U suštini je tačna većina ovoga što je Tegi napisao, samo me začudilo što njemu smeta crveni teror :biggrin:

Spoiler: pokaži
Razlika je što je on pisao o karakteristikama dva režima, a ja o trenutnom stanju. Čini mi se da je potpuno bespotrebno razvlačiti i napadati opoziciju u ovom trenutku (stop, he's already dead, što bi se reklo), jer je to gomila nesrećnika koja će teško dogurati i do 30%, kamoli srušiti Vučića. Uostalom, mislim da svi znaju kakvi su Đilas, Jeremić, i ekipa. Tako bismo sad mogli sa pravom da pljujemo i urađenog Čedu, ali ne bih rekao da on ima ikakve šanse da skorije bude faktor u državi, pa mi to djeluje kao gubljenje vremena.

Ono što se ne slažem sa Tegijem je za gunđanje protiv SAD i EU. Možda ti i dozvole, ali je to totalna iluzija i prevara, kad je Vučić marioneta iste te EU, nikakva korist od toga.

Stvar koju najviše zamjeram Vučiću je što sebe i dalje predstavlja kao nacionalistu, taj njegov kvazinacionalizam mi je odvratniji i od otvorenog izdajništva ovih drugih, jer je podmukliji, i udara na najniže strasti. Da se deklariše kao EU opcija, mnogo više bih ga poštovao. Doduše, nije ni klasična EU opcija - u CG bi se to zvalo ,,splačina''.

Zato mi je malo nejasna ova Fantovoma podjela, nije Vučić ništa više ,,naš'', nego što su žuti. Može Vučić da priča i da je četnički vojvoda, ali ono što on radi uopšte to ne dokazuje, a to je jedino važno.

Inače mislim da ih je besmisleno porediti, jer su i jedni i drugi spremni na sve da bi došli do vlasti (stvarno sam ubacio gomilu floskula u ovaj post), garantujem da bi se Đilas sjutradan pretvorio u prajm Vuka Draškovića kad bi mu to garantovalo pobjedu na izborima, i zato ih je dosta teško analizirati iz ugla toga šta nude, i koji je njihov plan, jer im je jedini plan da se dokopaju moći, zaista ne vidim suštinske razlike među njima.

I, da, svaku promjenu vlasti će pokretati neko spolja, a ako smjena vlasti odgovara nekom drugom, onda to obično znači da je dolazeća vlast po Srbiju još gora. Dok vlast ne budu mijenjali Srbi na izborima, nema boljitka, zato mislim da bi česte promjene vlasti, i ,,kažnjavanje'' političara za njihove greške bile odličan znak. Međutim, s obzirom da penzioneri odlučuju svake izbore, Vučić će biti na 50%, jer je stvorio iluziju o stabilnosti, zašto rizikovati sa promjenom, kad možeš na miru da krepaš od gladi :biggrin:

Ako baš mora da se bira, ja sam hipotetički za opciju 1, jer se od takvih nekako očekuje izdaja, i samim tim su podložniji tome da budu zbačeni u slučaju da stvarno izdaju (a znamo da oće :biggrin:). U konkretnom slučaju, između SZS/DS i SNS-a, ne bih mogao mirno da spavam noćas, ako bih odabrao jedne, želim im što brže zajedničko putovanje na smetlište istorije.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby Juancho » 16 Nov 2018, 09:56

Potpisujem Rudonjino :okk: i da dodam -

U vlasti će u svakom trenutku u bližoj budućnosti biti neko ko odgovara interesima spoljašnjeg faktora - u našem slučaju zapadnog jer su oni ti koji sviraju. Igranje po njihovim notama uključuje bespogovorno slušanje o "ključnim pitanjima", ali sve ostalo je plod volje i sposobnosti vladara. E sad, da li će on unutar svoje države da napravi mafijašku organizaciju i splačinu od države ili će da proba da sredi stanje unutar svoje kuće je drugo pitanje. Boli kurac EU da li će Vučić da opere par stotina miliona/par milijardi kroz BG na vodi ili da izgradi neku bolnicu, poboljša socijalno stanje, popravi status najugroženijih, osnaži institucije, zdravstvo, obrazovanje itd Zapravo, jedno ne isključuje drugo, ali pizdousti se opredelio da samo krade i mafija.

Dotični je naravno provalio da je mnogo jednostavnije da jaše 24h na TV stanicama jer je narod glup i nije mu bitno da li je gladan/obespravljen, njima je bitno da dobiju dnevnu dozu propagande sa TV-a i žive u pararelnoj realnosti gde se živi duplo bolje nego za vreme žutih, a za 2 do 3 godine postajemo Švajcarska. Daš 5-10 soma evra po radnom mestu poslodavcu iz Zanzibara da drži srpsku sirotinju na minimalcu i eto recepta za dugu vladavinu.

Da bi uradio nešto korisno (kao gore navedene stavke o zdravstvu, socijali itd), potrebna je posvćenost, sposobnost, plan, ideja, a za ovo što sad radi su potrebni samo strani spin majstori u svojstvu savetnika po čijim ćeš uputima da širiš propagandu i stvaraš evropsku S.Koreju, a nije i da sam nema iskustva. On je uspeo da većinskoj Srbiji najveće propasti ove države predstavi kao pobede, a svojim zapadnim mentorima se dokazao kao najposlušniji pijun te ne vidim način da ex-smradikal siđe sa vlasti bez ispunjavanja Milove kvote na vlasti.

Svi političari su beskrupulozni lopovi spremni da zarad vlasti učine (skoro) sve, a on je jedini koji je spreman da učini baš sve. Kada je zakleti patriota i ponosni smradikal spreman da zarad vlasti javno postane veći Čeda od Čede, zamislite na šta je spreman iza zatvorenih vrata kada svojim zapadnim mentorima puši kurac?

Prosto iz tog razloga smatram da je bolja opcija Đilas od pizdoustog kompleksaša jer ako je Đilas krvav do lakata, Vučić je do ramena. Pritom svi oni koji su ostali u toj opoziciji ne prešavši u vlast su ipak pokazali trunčicu morala za razliku od 80% srs-a ili 50% ds-a koji su završili u naprednjačkoj vlasti. Ko zna, može ovo I da se posmatra kao čišćenje redova.

Pritom ako uporedimo period vladavine DOS-a i SNS-a, razlike su jasne - živelo se pristojnije, stanje u državi je bilo pristojnije, nisu izdavali nacionalne interese kao SNS. Katastrofalne posledice prethodne vlasti su uglavnom ekonomske prirode, a posledice ovih sadašnjih će biti mnogo teže i nepopravljivije.

Pritom, ta eventualna vlast sa Đilasom će biti mnogo lakša za rušenje jer ovakav autoritarni način vladavine nije njegov stil. On voli da krade, al neće sebi dozvoliti.ovakvo ponižavanje.

Ja ne želim da zaokružim.opciju koju predstavlja Đilas jer je ogavna lopovčina koja je bila deo ekipe koji je totalna usrala Srbiju, ali kada je na vlasti ovakvo govedo i izdajnik, bio bih spreman da zaokružim i đavola ako je protivteža najgorem režimu u istoriji naše države.

Naravno, mladi kvazi-komunjarski revolucionar Tegi želi SPS i SRS na vlasti što mu najtoplije i želim, ali u nekoj drugoj državi.
Oligarhstars wrote: Sine sad ti najozbiljnije kazem za ovaj post da te nadjem ne bi ti cela teretana pomogla u koju ides...
Juancho

Postby AirBall » 16 Nov 2018, 10:15

Tesko da Djilas i uredjena drzava mogu ici u istu recenicu tako da tvoj post puca od kontradiktornosti...

Dovoljno je pogledati materijalno stanje doticnog pre ulaska u politiku i nakon toga i lako se moze zakljuciti da apsolutno nikakve razlike nema izmedju Beograda na vodi i nacina na koji su se Zuti bogatili...

Jebiga, znamo se od ranije, svi ti reciklirani likovi su provaljeni...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Juancho » 16 Nov 2018, 10:19

Nijednog momenta to ne dovodim u pitanje niti tvrdim da će dolaskom Đilasa na vlast Srbija postati uređena, ne znam odakle ti to.
Oligarhstars wrote: Sine sad ti najozbiljnije kazem za ovaj post da te nadjem ne bi ti cela teretana pomogla u koju ides...
Juancho

PreviousNext

Return to Turniri