AirBall wrote:Postoji nesto sto se zove principi... Pisao sam vec u vise navrata i glupo je da se ponavljam...
Odlicno, pomenuo sam to u svom postu i to ti ne sporim.
U najkracim crtama za mene je manji problem da me neko ubije nego da politicki insistira i da to namece da je moj narod genocidan, da treba da nosimo kolektivnu krivicu, da se treba odreci ovoga i onoga zarad boljeg sutra koje nece doci..
Da li to vazi i za odricanja od dela teritorije? Podsecam, to je protivno Ustavu Srbije. Izjava premijerke Brnabic data jednom nemackom listu:
Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se mora postići kompromis oko Kosova, ali da ni priznanje nezavisnosti ni insistiranje da Kosovo pripada Srbiji nisu kompromisna rešenja.
Brnabić je u intervjuu dnevniku Velt rekla da su odnosi s Prištinom za "Srbe teški i emocionalni" i da je predsednik Aleksandar Vučić učinio hrabar i odgovoran korak kada je počeo interregionalni dijalog, pošto je dotle svaki razgovor bio tabu.
"Kosovo je bilo Srbija. Tačka. Sada moramo naći kompromis. Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo. To ne bi bio kompromis. A kada bismo i dalje insistirali da Kosovo pripada Srbiji, kompromis ne bi bio moguć", rekla je Brnabić.
Premijer je u Srbiji druga najvaznija licnost.
Ostavio sam vam na prosloj stranici govor Tadica gde trijumfalno kaze kako ce nakon hapsenja Mladica Srbiji biti sirom otvorena vrata EU...
Samo da vas podsetim da za par dana cekamo 2019. a on je taj govor odrzao 2011.
Slazem se. Da vidimo da li je trenutno vladajuca stranka imala takve rokove:
Do sada nikada nisam hteo da odredim datum. Danas ću prvi put javno reći: nadam se da ćemo 2022. postati članica EU. Siguran sam da ćemo pre 2025. postati članica EU.
https://www.blic.rs/vesti/politika/srbija-u-eu-pre-2025-vucic-u-intervjuu-svajcarskom-bliku-komentarisao-izbore/45vgb0g I manite se vise tih procenata, to nekoga ko drzi do svojih stavova i ideologije ne zanima...
Slazem se, da nije bilo izjava da je cilj svake politicke stranke da dodje na vlast. Tako se pravdala saradnja na lokalu sa pojedinim strankama koje su ili deo rezima ili bliske rezimu.
Vasa jedina politika je i crni djavo samo ne on.. Ne verujete ni vi ovima koji se predstavljaju za lidere opozicije kao sto ne verujem ni ja, samo zaboravljate prostu cinjenicu da je i on dosao na vlast na krilima maksime "ne samo oni pre njega"
Moci cemo zajednicki da delujemo kad usaglasimo gde su nam granice, ko su nam heroji i kakav ce se javni moral propagirati u drzavi...
Dokle god je tema samo sjahokurtanje i uzjahomurtanje tu nema o cemu da se prica...
Da li vi zbilja mislite da je za jednu drzavu i narod opasnija glupa Barbara sa Studija B od onih koji idu po Pristini i Sarajevu i prikupljaju navodne dokaze protiv Srba...
Lepo vam covek napise da skup zvanicno prijavljuje osoba iz komiteta Sonje Biserko
Vi slobodno pisite i radite sta vam je volja, ali se okanite drugih... Imamo i mi pravo na misljenje i principe...
Nije samo u pitanju Barbara i to svi dobro znamo. Slazemo li se ovde na forumu da je Srpska lista SNS na Kosovu? Ako da, da vidimo sta kaze vikipedija o izborima na Kosovu:
Finally on September 9 the new government was voted,and Ramush Haradinaj was elected new prime minister with 61 votes in favor. This votes include Ramush Haradinaj pre-election coalition PANA Coalition, AKR, the national minorities and the Serbian list. The new government include 21 ministers includes ethnic Albanians, Bosniaks, Turks and Serbs.
Zasto to niko u Srbiji nije pomenuo, zasto se ne trazi objasnjenje sta ce lista SNS u vladi sa Ramusem Haradinajem? Zar to nije povod za demonstracije svih onih koji smatraju da sa osvedocenim ratnim zlocincem nema saradnje.
Hocu da kazem: Jedina razlika izmedju vlade Vuka Jeremica i vlade Aleksandra Vucica i grupe oko njega je sto sad lazemo ljude da nismo u koaliciji sa ratnim zlocincem, da ga se javno gnusamo, a nemamo nikakvu prepreku da saradjujemo sa takvim ljudima.
I ja mislim da je samo ta cinjenica dovoljna da se na njoj dobiju glasovi srpskih patriota, ali to treba neko da kaze.
Naravno, svako ima prava na svoje misljenje, stavove, vrednosti. Ovo je ipak slobodan forum, a ne, nazalost drzava Srbija i drzavni mediji. Niko nikom ne sme da namece nista, ovde smo da razgovaramo.
Toliko o temi za sada.