Board index Tenis Turniri

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby bukowski » 06 Jan 2019, 21:17

doktore, slušao sam djilasa i boška, ako sam dobro razumeo, njihova težnja (samim tim i ovih protesta pretpostavljam) je:
1. smena režima i raspisivanje izbora
2. uspostavljanje neke vrste tehničke, ekspertske vlade (znam da zvuči bolno poznato) u kojoj oni neće participirati, a koja će doneti zakone koji će ponovo uspostaviti kakav-takav institucionalizam i pripremiti teren za sledeće izbore u kojima će tek svako izaći sa svojim ideologijama i političkim platformama, te idejama za režavanje gorućih pitanja, pa kom opanci tom i džeri.
3. lustracija (bez ukidanja stranaka ali sa zabranom bavljenja politikom glavnim eksponentima ove pošasti), te ukidanje Pinka.

po meni suština je uspostaviti sistem u kome će se odgovarati za učinjeno i neučinjeno, te stvoriti sistem smenjivosti posle prvog oglušivanja o volju onih koji su izglasali tu istu vlast ili neispunjavanju obećanog, a ne zamažu narodu oči potemkinovim selima i šarenim lažama a onda 4 godine možeš samo da im klekneš ili naguziš. mi smo svakako miljama daleko od toga, ali i najduži put počinje prvim korakom.

za kraj, samo da kažem da ja sebe ne pronalazim ni u jednoj od stranaka koje danas smrde po političkoj sceni jadne nam srbijice, niti bih mogao da kažem danas, hipotetički, glasao bih za tu i tu pojedinačnu stranku, jer to jesu kurta i murta, ali ovako zamišljen razvoj dogadjaja i uspostavljanje drugačijeg sistema bi potencijalno mogao biti inkubator u kojem bi se javili novi ljudi sa novim idejama za rešenje starih problema, jer danas gomila inteligentnih, rodoljubivih i poštenih ljudi ne želi da se eksponira i valja u ovom današnjem političkom brlogu sa ostalim svinjama koje su nam zasrale zemlju i naciju
Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan moga vremena.
bukowski

Postby Dr Arslanagic » 06 Jan 2019, 21:35

Добро Буковски.
Лепо то звучи.
Шта мислиш да ли је то могуће?
Западна агентура да ти дозволи то након што је деценије уложила у стварање својих кандидата и осигуравање њихове власти кроз диктатуру зарад остварења њихових циљева, који су увек на стравичну и немерљиву штету Србије.

Ко то да обави?
Па сви они треба да лете не на сметлиште историје, него на доживотне робије.
Једино Бошко није још партиципирао у власти, остали, сви до једног, и ови што сад уништавају Србију, и они што су је до њих сатирали и хоће поново, треба да доносе неке одлуке. Сами против себе.
Иди бре.
Приче за малу децу.

Ко о чему курва о поштењу.

Укидање пинка.
Зашто би је укинули. Довољно је променити програм да буде нациоанлно патриотски.

То је оно што причам - демагогија.
Боле ме дупе за пинк и њихове личне фрустрације, то се решава за 4 скунде.

Може то што причају.
Али и референдумска питања:
- да ли смо и даље за погубни пут у еу или окретање руском савезу
- да ли смо за нато или руски савез, јер је несврстаност умрла са титом
- да ли смо за то да се прогласи окупација КиМ до бољих и повољнијих геополитичких околности
- да ли смо за родну равноправност и геј агенду или за традиционалну породицу
- да ли смо за повратак војног рока и повратак моћне војске у складу са нашим изразито непријатељским окружењем

Овако, не невиђено, онима који су већ уништили Србију на свим пољима а напунили своје новчанике, немам немеру да верујем.

Пази, они протестују, све се организовали са енглезима, да би оборили ове и организовали неко поштење које би омогућило да они не буду на власти.
Браћа Грим.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby AirBall » 06 Jan 2019, 21:49

Ne znam odakle pravo Djilasu, Jeremicu i ostaloj bulumenti pravo da lustriraju bilo koga...

Nisu oni ucinili manje zla ovom narodu nego sto je ucinila aktuelna vlast...

Iz tog razloga i ne mogu da naprave nista jer za jedan takav poduhvat bi u najmanju ruku morali da imaju podrsku kakvu vlast ima danas...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby bukowski » 06 Jan 2019, 21:58

često ovde govorite o promeni geopolitičke klime, evropa se raspada, amerika zauzeta trampom, sledeća ekonomska kriza može lako biti i poslednja, sledeći rat poslednji, a onda je sve moguće i ništa nije nemoguće. nama samo treba da malo predahnemo, i stoka ima dušu, da odjebemo prvo ove naše što nas prcaju, pa posle možemo da se pozabavimo i većim kurčevima. ovako, jadna naša guzica. srbi su vitalan narod, izdržali smo i gore, ali nikad nismo kao narod bili spremniji da se predamo i prodamo, za platicu od 30k i besplatno pakovanje pampersa (za odrasle), za večernju dozu zadruge i da l se darko oporavio od svog drogiranog bahaćenja. više ništa nije važno, pa ja u mom gradu nemam sa kim da porazgovaram o ovim stvarima, nikoga ne zanima, kao zajebi kosovo, sistemsko zaglupljivanje nacije i budućnost iste. daj neki biznis da radimo, da su site guzice, a meni duša gladna, mozak isilovan.
nisam ja naivan doktore, prestar sam za bajke ali i premlad da dignem ruke od svega i odreknem svake nade.

air, često personalizuješ ili generalizuješ, jebe mi se ze sve sadašnje i bivše, ali kad već hoćeš, odakle pravo onom čije mi se ime više i ne pominje da tretira kosovo kao očevinu njegovog andjelka, pa bi da je deli, rasparčava i poklanja, pravo da preko pinka i onog drogiranog mitrovića sistematski uništava duh, moral i um sopstvenog naroda kao da sutra ne postoji, za još koji izborni ciklus, još koje tapšanje po ramenu, zagrljaj ili poljubac njegovih pajtaša i mentora kojima je cilj uništenje srpskog Bića, svega onoga u što se ti tako često zaklinješ. djavo je došao po svoje, pitanje je šta će posle njega ostati, ne za tebe i mene, već našu decu. a ti dedi topličaninu kad vreme dodje objasni šta si ostavio njegovim potomcima uz objašnjenje da nije bilo vremena za ništa bolje od procenjivanja čije je govno više smrdelo u ovoj septičkoj jami
Kad zaćutim, okrenem se i odem, to ne znači da si ti pobedio. To znači da više nisi vredan moga vremena.
bukowski

Postby Dr Arslanagic » 06 Jan 2019, 22:52

Буковски, све те разумем.
Твоје размишљање је размишљање просечног Србина који није залуђен странкама, мисли својом главом и види шта се дешава и правилно резонује.

Ја осуђујем изјаве вучића о протесту и људима који протестују, како њега не занима колико људи протестује све да их скупи 5 милиона, тако нешто.
То није нормално и показује да је у питању дикатура и да је он председник свог страначког стада а не свих грађана Србије.
Он, као председник, мора да разговара са свима који протестују, па ако је у праву, ако је радио све по закону и на корист Србије, нема зашта да брине. Као Салвини у Италији или Орбан у Мађарској.
Ако је издао своју земљу онима који се клањају нечастивом, као што јесте, онда пролази као Макрон, и бије и гази свој народ да би сакрио своје непочинство.

Нисам ја глуп ни будала да не видим шта се ради.

Међутим, постоји и друга страна медаље, а то су ови који су организовали протесте (иако се то крије као змија ноге) и све што сам већ рекао о њима.
Такође постоји драстична разлика између захтева демонстраната у Француској и захтева протестаната у Србији. Овде се залажу за све оно против чега су жути прслуци. Ненормално.

За мене су и једни и други исти, као што и јесу.
Нема за мене боље опције између те две злочиначко издајничке коалиције.
И говорим и о једним и другима оно што мислим и оно што знам.
Незгодно је што је моја опција у тишини, нема је нигде, стидљиво се понекад помоли, па да човек каже шта се онда мешам. Али, могу да кажем оно што видим.
Сутра да овај Александар жели да постане Краљ Србије, ја би му био највећи противник.

Ово што нас сад јебе и ови што желе поново да нас јебу, су оно што би пожелео непријатељима а не Србији.
Поново кажем, из чистог ината, нека дођу, боли ме дупе, да видимо шта ће да се деси.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby mihZR » 06 Jan 2019, 22:55

Kad su nam se sluzbe brinule kako da naprave dinastije, obezbede razna buduća kolena, o svojim strankama i kombinacijama, sad imamo sta imamo. Kako su nam brinuli o bezbednosti, dobro imamo i ovo.
mihZR

Postby John Doe » 07 Jan 2019, 13:14

Organizatori protesta ponovili su svoje zahteve da se rasvetli ubistvo Olivera Ivanovića, da se otkriju nalogodavci napada na novinare i opozicionare, kao i da opozicija dobije pet minuta prostora u Dnevniku RTS-a. Tim zahtevima je dodat još jedan – smena ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića.

Ne znam odakle vam svi ti zahtevi, to što ste čuli je od vučka iz informera...
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby neza » 07 Jan 2019, 14:05

Додај да се гиљотинира жвалавац више пута, тупим сечивом, имам и ја свој захтев! :solja:
neza

Postby ИлићКапитен22 » 07 Jan 2019, 14:19

neza wrote:Додај да се гиљотинира жвалавац више пута, тупим сечивом, имам и ја свој захтев! :solja:

А ко после њега?

Мислим видим Јеремић, Ђилас и остала багра је најгласнија. Па да питам.

Што је Говно лошије од горе наведених? Да ли лошије живимо? Да ли је народ морално посрнуо више него када је жути шљам био на власти? Да ли је Говно распродало земљу странцима? Да ли је Говно почело са приказивањем ријалитија и испирањем мозга нацији? Да ли је опозиција имала бољи третман за време жутог шљама? Да ли је Говно уништило војску? Чији су кадар Весић, Мали и још понеки? Да ли је Ђиласу сметао Жељко Митровић и тад као што му смета сад? Шта су урадили за 12 година колико су имали да владају? Разјебали све што су могли.

Ја једног дана не желим да буде по оној да сјаше Курта а да узјаше Мурта.

Где су 12 година били разни Трифуновићи, Карановићке, скраћени Ивановићи итд?

И да. Само не издајничка, другосрбијанска жута багра и синови и унуци разних комуњара, који живе у туђим становима и спавају у туђим креветима, који су отимали њихови очеви и деде за време комунизма!

Смрт комуни. Живела Србија! Али не она какву ви шетачи желите.
Бранко Нордеус и пријатељи клуба :srce:
ИлићКапитен22

Postby neza » 07 Jan 2019, 14:21

Posle njega ja!
Moja deca, tvoja ako ih imas... Ma posle njega i majmun Sami pa opet bolje nego on...
neza

Postby AirBall » 07 Jan 2019, 14:28

Vucic dobija od Putina orden Aleksandra Nevskog, najveci ruski orden

Pa posle nek se opet trabunja da nema podrsku Rusije

Takvi ordeni se ne dele greskom
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby ИлићКапитен22 » 07 Jan 2019, 14:33

neza wrote:Posle njega ja!
Moja deca, tvoja ako ih imas... Ma posle njega i majmun Sami pa opet bolje nego on...

Нажалост их још увек немам.

Незо, ја не желим да после њега дођу они који су за 12 разјебали све што може да се разјебе. А такви данас шетају и траже његову главу.
ИлићКапитен22

Postby Rajs » 07 Jan 2019, 14:37

Hocu ja posle njega, pa kad vam zapeva prva dama. :biggrin:
NBA Fantasy Champion (2019)
Premier League H2H Fantasy Champion (2021)

OSTOJA ODLAZI
Rajs

Postby ИлићКапитен22 » 07 Jan 2019, 14:38

Ма лепо каже Неза. После њега може и мајмун. Мислим ништа лично Рајс :D. Може било ко, само не жута говна.
ИлићКапитен22

Postby grobar_Zvornik » 07 Jan 2019, 14:40

AirBall wrote:
Takvi ordeni se ne dele greskom

:okk:

Рационална логика налаже да се није ишло мимо руског савјета, ма шта ја мислио о великом вођи и његовој патетици...

За десет дана ствари ће бити пуно јасније. Оно о чему медији ћуте је да је у Србији све мање оних који су за ЕУ. Проценти су на минимуму. Знају то и владајући. Што наравно опет ништа не значи. Мило је ЦГ увео у НАТО, заболе га шта мисли јавност...
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

PreviousNext

Return to Turniri