Горан wrote:Cuburac wrote:Kakva se ideja krije iza prekida neke tribine ?
Pa ideja kontra sadrzaja tribine. U navedenom slucaju, tribina je promovisala takozvano suocavanje sa (zlocinackom) prosloscu, kao iz toboznje empatije prema albanskim civilnim zrtvama (koje su postojale u svakom ratu i nazalost postojace) i zbog preventive da se srpski ratni Moloh opet ne probudi ne krene da kolje (jer samo to radi od 1804.), a zapravo zbog sirenja autokolonijalne svijesti, sto neko, a zna se i ko, obilato finansira i podupire.
Kontra toga je antikolonijalna ideja koja je svjesna te podvale. Oni znaju, recimo, da smo pobili SVO muslimansko civilno stanovnisto od Prijedora do Valone, ne bismo po zlocinu prevazisli belgijskog kralja Leopolda II. A Brisel naravno niko ne poziva "da se suoci sa prosloscu". Brisel poziva druge, jer je on sveti otac papa koji oprasta ili ne oprasta grijehe.
Zapad nas skoluje kako treba stiti svoje interese, a mi smo nazalost vazda defanzivni i "samokriticni" sto rezultira neispunjavanjem nasih interesa, a cesto i iskompleksiranoscu i samoprezirom.
Nisam mislio ni na koju tribinu odredjeno.
Nego mi nije jasan taj bezobrazan stav, da ako ti se nesto ne dopada ti izvrsis nasilje. Ne svidja ti se ono sto mislis da ces cuti, jednostavno ignorises, ili organizujes svoju tribinu pa raspalis po milozvucnim melodijama.
Kada bih pravio spisak organizacija i ljudi koji me svojim stavom iritiraju ne bi stalo na celu stranu ovog foruma, nisam siguran da li bi zene u crnom bile bas na broju jedan , ali sigurno ne bi morao da skrolujes da ih nadjes npr.
Prema svakom pitanju u globalu su moguca 4 stava, ignorisanje,podrzavanje, neutvrdjen stav i kontra.
Prvi svakako nece doci na tribinu, ovi treci ako dodju, zele da se informisu pa da zauzma stav, a cetvrti na tribini mogu da ga iskazu i argumentuju ono zbog cega su protiv.
Protiv istine se ne mozes i ne vredi se boriti, lazi treba saseci u korenu. Prekidanjem tribine si postigao u sustini sta ? Onemogucio i one trece i dobar deo cetvrtih da stav zauzmu ili ga iskazu.
Meni smetaju banalnosti, gluposti i vulgarnosti koje se cuju u skupstini , a sve to u nase ime i o nasem trosku, tu bi vredelo razmisliti o prekidanju zasedanja.
Da banalizujem, da zamislimo da kada se na nekoj temi na ovom forumu napise nesto sto ti se ne dopada, ti oboris forum ili zakljucas topik, kao resenje.