Board index Tenis Turniri

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby John Doe » 24 Jan 2019, 16:43

Em se prodo zutima em ciganima :D--
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby Фантом » 24 Jan 2019, 17:26

Nisam znao da praBakaPrase ima fb i da je ovoliko aktivan. Vidim da se upoznao i sa yt-om.
дошао да вређа
Фантом

Postby Skafi » 24 Jan 2019, 17:55

REM je pogazivši sopstveno prethodno tumačenje iz maja 2018. ukinuo obavezu prenošenja Prve, O2, Hepija i Pinka i time direktno omogućio da se pojača pritisak na SBB

https://www.danas.rs/drustvo/rem-ukinuo-obavezu-operatora-da-prenose-prvu-o2-hepi-i-pink
Skafi

Postby Ron Swanson » 24 Jan 2019, 18:08

Znate zašto? Zato što je Kopernikus bio ekskluzivni distributer tih kanala, pa su mali operatori morali da prenose sve te programe i plaćaju Kopernikusu naknadu. Nisu mogli to da nametnu SBB-u i Beotelu, ali jesu operatorima u unutrašnjosti. U međuvremenu je Kopernikus pokupovao ogroman broj malih operatora, a njega je kupio Telekom, pa je prestala potreba za tom "ekskluzivnošću". Pas mater.
Ron Swanson

Postby Milutinov Tata » 24 Jan 2019, 19:39

Zatvaranje zemlje nije dobro, jer ce onda pogled preko plota biti jos ceznjiviji, a onda jednog dana kada se zemlja otvori bice stampedo. Mislim da mladi treba sto vise da idu napolje i da vide kako se zive negde drugde, pa kada dodje vreme da sami odluce, imace i bolju predstavu da li otici ili ostati i sta im je vaznije u zivotu. Svako zna sta mu je najbolje ciniti. Drzava kod nas suvise igra na emocije kada je povratak ili ostanak ljudi u pitanju, treba da se potrudi da upravo ta druga ili treca generacija koju Air spominje, i koje su rodjene u inostranstvu, vide svoju buducnost u Srbiji.

Zivot na selu bez nekog prihoda iz "grada" je po meni nemoguca misija za vecinu ljudi bilo gde u svetu danas, jednostavno takvo je vreme. Kao sto napisa par ljudi ovde kombinacija selo/grad je idealna, ako moze da se priusti.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Niksicanin » 24 Jan 2019, 20:05

Давно сам читао, прије 20-ak година, била нека прича село-град, o томе да су 70-их, па и 80-их, најскупља аута са београдског сајма куповали житељи села, власници већих газдинстава.
Кад би човјек нашао баланс и могао да се бави пољопривредом макар толико да може да здравом храном прехрани породицу, пуна капа.
Иначе, мало je, макар y ЦГ остало неасфалтираних путева ка селима. Данас кад су празна.
Niksicanin

Postby AirBall » 24 Jan 2019, 20:18

Milutinov Tata wrote:Zatvaranje zemlje nije dobro, jer ce onda pogled preko plota biti jos ceznjiviji, a onda jednog dana kada se zemlja otvori bice stampedo.

Nisi ti mene u potpunosti razumeo, ili se nisam dobro izrazio... Ne mislim da je apsolutno zatvaranje dobro, kao sto nijedna krajnost nije dobra, ali ovaj scenario gde nas ne primaju iz raznoraznih razloga u EU je idealan...

Potrebna je radna dozvola sto zaustavlja masu, a onaj ko je kvalifikovan pronaci ce svoj put ukoliko mu je to u zivotu bitno...

Sve je krenulo od brojki koje sam okacio, mrzi me da motam unazad, ali sustina je da se u Nemacku, na osnovu zvanicnih podataka njihove drzave za dve godine uselilo 110 hiljada Hrvata dok se nekih 50 hiljada iselilo...

Za isti taj period se uselilo 50 hiljada Srba i oko 50 hiljada se i iselilo...

Obzirom da je Hrvatska manja od Srbije i sa manje stanovnistva brojke nedvosmisleno pokazuju da jedini razlog zasto situacija nije obrnuta upravo njihovo clanstvo u EU...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Admiral » 24 Jan 2019, 20:32

EU je manje bitna ako u zemlji sistemski omogucis narodu iole pristojne uslove za zivot.

Porazavajuci je podatak koliko naroda buducnost ne vidi u Srbiji.

Mnogo mladih je vec zapalilo, to ce se tek osetiti.....

Kako god, nikome ne mozes da zabranis da krene trbuhom za kruhom...
Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby AirBall » 24 Jan 2019, 20:39

Admiral wrote:EU je manje bitna ako u zemlji sistemski omogucis narodu iole pristojne uslove za zivot.

Klasicna neoliberalna demagogija...

Da li su Poljska, Litvanija, Letonija, Estonija, Rumunija, Bugarska, Hrvatska itd omogucili narodu pristojne uslove za zivot?

Zbog cega se onda masovno iseljavaju...

Upravo sam brojkama dokazao da ulazak u Eu ubrzava taj proces, a ne usporava ga...
AirBall

Postby Admiral » 24 Jan 2019, 21:01

Kakva je situacija kod nas, kao primer drzave koja nije u EU?

Je l kod nas time usporen odlazak naroda?

Svakako si pogresno protumacio deo koji si kvotovao. Uopste ne mislim da je EU nesto sto bi sprecilo odlazak ljudi iz zemlje.
Admiral

Postby AirBall » 24 Jan 2019, 21:11

Imas primer zemalja iz okruzenja, koliko se iseljavalo pre, a koliko nakon pristupanja EU
AirBall

Postby Ron Swanson » 24 Jan 2019, 21:16

Šteta što nema i broja onih kojima se poboljšao život kad su odmaglili, pošto je taj podatak mnogo značajniji od prostog broja ljudi unutar granica.
Ron Swanson

Postby grobar_Zvornik » 24 Jan 2019, 21:17

ЕУ је уништила Хрватску.

Није да ми их је жао, али то само показује како ће проћи свака нова чланица, а да не идемо толико далеко, нове чланице неће ни примати јер је то званичан став Француске и Њемачке.

Добар дио Хрватске је пустиња. А најгоре тек слиједи. Популација од 18-25 година одлази. Средње генерације породично одлазе.

Слично је у још неким земљама окружења.

Свако има право да ради са својим животом шта жели, међутим, масовни одласци не могу донијети ништа добро матичној земљи...
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby AirBall » 24 Jan 2019, 21:21

Ron Swanson wrote:Šteta što nema i broja onih kojima se poboljšao život kad su odmaglili, pošto je taj podatak mnogo značajniji od prostog broja ljudi unutar granica.

Apsolutno nista...

Sto se Hrvatske tice poprilicno sam dobro upoznat sa stanjem turizma...

Imaju izuzetno veliki problem da pronadju sezonsku radnu snagu jer je citava Slavonija i Hercegovina (Hrvati imaju pravo na dvojno drzavljanstvo) otisla za Nemacku jer im se vise isplati da konobarisu u Minhenu godinu dana nego na moru 3 meseca...

Trenutno im veliki broj konobara cine ljudi iz Srbije i iz Bosne koji nisu hrvatske nacionalnosti...

Uskoro nece imati ko da im radi...

Ako nista drugo makar su pronasli Bozju pravdu...

Tamo gde su nekad ziveli Srbi danas ne zivi niko...

Nema tu vise ni Hrvata
AirBall

Postby Admiral » 24 Jan 2019, 21:22

@Air
Ja te pitam za nas....Hrvati me najmamnje zanimaju.

Pitam, jer ovo smatram jednim od kljucnih problema u zemlji....

Sve sto vredi odlazi, sva omladina... isto kao i u Hrvatskoj i zemljama okruzenja, sustinski ne bitno je da li s EU ili ne.
Admiral

PreviousNext

Return to Turniri