Board index Tenis Turniri

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby soniko » 04 Feb 2019, 21:28

Upratih "Peti dan" na HRT-u, govorili o jugoistocnoj Evropi.
Bilo je svakakvih misljenja ali najinteresantnije mi je bilo kako gledaju na Srbiju i moram priznati da me iznenadilo da svi Vucica vide kao "zapadnog igraca"

Za razliku od njega Mile je predstavljen kao teski rusofil i glavni ruski covijek na Balkanu.
soniko

Postby Niksicanin » 04 Feb 2019, 21:31

Не мислим тако. Није био 20 година. Једино ако је пуштен низ воду. А који је мотив пуштања? Мислим да су кренули да му почисте паре...
Niksicanin

Postby Ron Swanson » 04 Feb 2019, 21:43

Dr Arslanagic wrote:Нови грађански законик се уводи само због таквих содомитских перверзија.

Ovo nema veze sa životom. Novi građanski zakonik se radi već godinama, zbog potpuno drugih stvari. Većina materijalno-pravnih propisa je stara decenijama, tako da je bilo krajnje vreme da se zamene novim ili da se u stare unesu izmene koje će regulisati mnoge pravne odnose koji starim propisima nisu uređeni. Pitanje braka je regulisano ustavom, a ne zakonima, a isto prate i pravila koja se tiču vanbračne zajednice, tako da se to može uvesti isključivo promenom ustava, a ne novim građanskim zakonikom.
Ron Swanson

Postby Горан » 04 Feb 2019, 21:55

soniko wrote:Upratih "Peti dan" na HRT-u, govorili o jugoistocnoj Evropi.
Bilo je svakakvih misljenja ali najinteresantnije mi je bilo kako gledaju na Srbiju i moram priznati da me iznenadilo da svi Vucica vide kao "zapadnog igraca"

Za razliku od njega Mile je predstavljen kao teski rusofil i glavni ruski covijek na Balkanu.

Dobra je emisija, Music pravi znalac, a Raspudic je moj favorit
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.

Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Горан

Postby Dr Arslanagic » 04 Feb 2019, 22:05

Ron Swanson wrote:
Dr Arslanagic wrote:Нови грађански законик се уводи само због таквих содомитских перверзија.

Ovo nema veze sa životom. Novi građanski zakonik se radi već godinama, zbog potpuno drugih stvari. Većina materijalno-pravnih propisa je stara decenijama, tako da je bilo krajnje vreme da se zamene novim ili da se u stare unesu izmene koje će regulisati mnoge pravne odnose koji starim propisima nisu uređeni. Pitanje braka je regulisano ustavom, a ne zakonima, a isto prate i pravila koja se tiču vanbračne zajednice, tako da se to može uvesti isključivo promenom ustava, a ne novim građanskim zakonikom.

Има везе.
Законик се ради годинама, и сада се мења искључиво због лгбт содомита.
Тај закон, тј његове измене гурају искључиво лгбт содомити.
А сакриће се иза форме потребних промена као застарелих и сличне фразе.
Још се не зна да ли ће содомитске гадости бити регулисане грађанским закоником, специјалним законом или изменом породичног закона.

Што свакако за нормалног Србина и није битно.
Технички детаљи су будалаштина. Бачена коска школованима који се даве у познавању закона.
Потребно је гледати и духовним очима.
Суштина је да се легализује изопаченост. Сад којим законом то ме много заболе.
Битно је да се такав закон не донесе, јер је напад на породицу, а пре свега на невину децу.

Уосталом време ће показати.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Tegi » 04 Feb 2019, 22:18

Горан wrote:
soniko wrote:Upratih "Peti dan" na HRT-u, govorili o jugoistocnoj Evropi.

Dobra je emisija, Music pravi znalac, a Raspudic je moj favorit

Jedino je ona crna feministkinja nivo prosečne asistentkinje na FPN-u.
Odgledah i ja spomenutu epizodu, pa da navedem zaključke:
1. Očigledno je tamo daleko lakše biti autonoman i jasno sagledati stvari, pošto ne trpe teror kvaziintelektualne SS divizije zvane Druga Srbija, niti Vučićeve mašinerije za patriotsku dezorijentaciju.
2. Musić primer liberala-patriote, čega u Srbiji nema. Hercegovac Raspudić primer neokonzervativca patriote, čega u Srbiji takođe nema.
3. Nastupi svih učesnika, a pogotovo onog kroatizovanog Makedonca kao najumerenijeg među njima, potvrđuju da je Aleksandar Raković suštinski u pravu- Hrvati kao austrougarska zaostavština na Balkanu predstavljaju našeg apsolutnog neprijatelja sa kojim se, pre ili kasnije, moramo obračunati na život ili smrt.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby treci » 04 Feb 2019, 22:21

Ron Swanson wrote:

Interesanto da se tvoje mišljenje poklapa sa načinom na koji pojedini iz SNS brane novi gradjanski zakon. Na zakonu su vrlo angazovane raznorazno rodno-ravnopravne org, nvo i pojedinci sa krajnje levih pozicija a on i sustini i nije obican zakon nego revolucionarno zakonodavstvo upravo sa tih pozicija. Promena gledista o porodici, detetu, tzv cat call i slicno.
treci

Postby Ron Swanson » 04 Feb 2019, 22:32

Kao što rekoh, pratim izradu tog zakonika godinama i reći da se građansko pravo kodifikuje SAMO zbog ovoga što je dr napisao nema veze sa životom. Toliko sa moje strane.
Ron Swanson

Postby soniko » 04 Feb 2019, 22:43

Jedino je ona crna feministkinja nivo prosečne asistentkinje na FPN-u

Mislim da mi je u top pet najiritantnijih glasova koje sam cuo na TV-u, tragicno sporo misli, zamuckuje, strasno je sta su pustili da prica na TV-u.

Jokic je za nju bio bog.

Inace Nino je i meni :okk:
soniko

Postby Горан » 04 Feb 2019, 22:49

Tegi wrote:Nastupi svih učesnika, a pogotovo onog kroatizovanog Makedonca kao najumerenijeg među njima, potvrđuju da je Aleksandar Raković suštinski u pravu- Hrvati kao austrougarska zaostavština na Balkanu predstavljaju našeg apsolutnog neprijatelja sa kojim se, pre ili kasnije, moramo obračunati na život ili smrt.

Nisam gledao poslednju epizodu, nego sam generalno mislio na emisiju, zanimljiv projekat, i to ne jedini, HRT 3 je za nasu ciganiju pojam. Slazem se sa Rakovicem u pogledu Hrvatske i Crne Gore, pa i oko njegovog daleko mekseg stava prema Muslimanima.

Ali, po mojim skromnim prognozama, sa Hrvatima tesko da ce doci do novog sukoba, osim ako oni ne budu kocili pravo RS na samoopredeljenje, po Mesicevom receptu presjeka koridora kod Brckog. Naprosto, Srbi su na hrvatskim teriotrijama (HR + od Kupresa do Stoca) svedeni na malo grublju statisticku gresku, kao i Hrvati u Republici Srpskoj nakon paljbe iz Posavine i Bos. Krajine.

U tom smislu, teritorijalni sporovi su proslost, simbol toga je Covic na proslavi dana RS u Dodikovom zagrljaju, ne racunajuci ono blato na Dunavu. Najveci problem od svih je sto i Srbi i Hrvati odavno imaju vise teritorija nego sto objektivno mogu da ih nasele.
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.

Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Горан

Postby Dr Arslanagic » 04 Feb 2019, 22:51

Можда нема везе са животом, али са уништавањем традиционалне, нормалне, православне породице је најуже везано.
То што ти пратиш израду законика ништа не значи.
Мораш дубље да уђеш у материју.
Као например доле цитирани Горан Милетић.
Када будеш достигао његов ниво познавања закона, увидећеш да су те преварили.
Као и већину учених који се крију иза закона.

Велики број интелектуалаца, као и сама СПЦ, је осудило овај закон.

Цитирам ти содомита Горана Милетића који прича управо о закону чију израду ти пратиш.

Goran Miletić, regionalni direktor "Civil Rights Defenders" za Zapadni Balkan i jedan od organizatora Prajda u Beogradu, kaže da su LGBT udruženja predlog zakona o registrovanju istopolnih zajednica predala Vladi još 2012. godine, ali od tada se još ništa nije desilo. Po akcionom planu za strategiju prevencije i zaštite od diskriminacije od 2014. do 2018. godine koji je usvojila Vlada, zakon koji bi regulisao istopolne brakove trebalo je da bude napisan još krajem prošle godine. Taj posao poveren je pre svega Ministarstvu pravde, ali i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, te Ministarstvu zdravlja.

- Svaki Prajd, pa tako i ovaj pred nama, posvećen je borbi da LGBT zajednica u Srbiji dobije osnovna prava, odnosno mogućnost da dve osobe istog pola koje žive zajedno i pravno regulišu svoj status. Ovaj zakon koji se sada donosi u Crnoj Gori je bukvalno ono što smo mi napisali i predali Vladi još 2012. godine, ali sve što je obećano LGBT zajednici u Srbiji do sada nije ispunjeno. Nema prepreka za donošenje tog zakona jer u našem Ustavu ništa ne piše o registrovanom partnerstvu - izjavio je Miletić.

Po akcionom planu već smo krajem prošle godine na stolu u Vladi Srbije trebali da imamo izrađen model zakona ili izmene postojećeg. U njemu, sem priznavanja istopolnih zajednica, treba da se reši i pravo gej partnera na nasleđivanje, te da se unaprede antidiskriminatorske prakse u vezi sa roditeljskim pravima LGBT osoba.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 04 Feb 2019, 22:59

Dr Arslanagic

Postby Poison and Remedy » 04 Feb 2019, 23:00

..."roditeljskim pravima"??? Kakav apsurd.
TRADIZIONI DI FAMIGLIA
Poison and Remedy

Postby Ron Swanson » 05 Feb 2019, 00:35

Da bi se diskutovalo na temu građanskog zakonika, treba poznavati trenutno važeće propise i njihovu istoriju, npr. da je Zakon o obligacionim odnosima donet još 1978. godine, a poslednji put menjan 2003, da se na ugovor o poklonu primenjuju pravila uspostavljena Srpskim građanskim zakonikom iz 1844. godine itd, pa bi bilo jasno da su potrebne sveobuhvatne izmene u propisima koji se bave građansko-pravnom materijom. Ali lakše je pričati neke metafizičke priče o svetosavlju i pederima, kao da je to suština.
Ron Swanson

Postby Niksicanin » 05 Feb 2019, 01:00

Ron, нисам се нешто удубљивао, само знам да се годинама против неких тачака тога закона боре Слободан Антонић и једна група интелектуалаца, нпр. Мишо Ђурковић, и да су само што су Били пар година неуморни, није донешен један болестан закон који би урнисао породицу. Заборавио сам Шта je све ту било, претпостављам да на Стању ствари има o томе.
Niksicanin

PreviousNext

Return to Turniri