Board index Tenis Turniri

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Withnail » 05 Feb 2019, 23:37

Фантом wrote:Ja mislio da ste vi ozbiljni ljudi, da imate prave informacije.

jbte, zasto ne zoves ako si usao u biznis neki, lako cu za pare da predjem na drugu stranu...boli me q i za ekologiju, i floru i faunu i sve :laugh:
Withnail

Postby Rajs » 06 Feb 2019, 00:09

NBA Fantasy Champion (2019)
Premier League H2H Fantasy Champion (2021)

OSTOJA ODLAZI
Rajs

Postby Фантом » 06 Feb 2019, 00:14

@bhc
Jesi ti bio nekad na nekom gradilistu bilo gde, a kamoli na vodi. Sta si ocekivao kako to moze da izgleda, pa onaj bratic na primitive tehnology razjebe sve, zamuti reku, a da nece kad se pravi tako nesto.

@Buz
Nzm sta si gledao i kad, al' ja sam gledao jedno 10ak i nije ti ovo bas najtacnije.

Postoji vise tehnologija gradnje tih mhe, nije uvek neophodna brana, zaustavljanje mulja, kvalitet vode moze da ima i pozitivan i negativan uticaj, kao i sve ostalo oko mhe.

@with
Pozvan si u biznis jer si jedini covek koji ubada sustinu, al' odmah da znas povelik je ulaz.

Bavite se pogresnim stvarima, ekologija, kako da ne, koliko ima samo stvari koji daleko vise unistavaju ekosisteme.
Jedini problem kod MHE jesu ogromne pare koje se tu vrte tj. koju cenu EPS garantuje i ko se sve tu ugradjuje, i da mi na kraju to placamo.
Malo vise regulative, kakve mhe, gde itd, to moze, ali zabranimo izgradnju je vec idiotski i vracanje u kameno doba.
дошао да вређа
Фантом

Postby Pit Bull » 06 Feb 2019, 00:21

Muceni Toma, iskoristio ga Vucic i odradio kao najvecu budalu.
▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby Buzz » 06 Feb 2019, 00:28

@fantom
Postoje i tirolski zahvati, ali oni su redji u praksi.
Kad vec pricamo o tome licno sam razgovarao sa profesorom masinskog fakulteta koji je doktorirao na obnovljivim izvorima energije, sta mi je sve napricao oko ovih djavoljih rabota trebalo bi mi nedelju dana da sve zapisem.
Buzz

Postby Angus Young » 06 Feb 2019, 00:58

Pit Bull wrote:Muceni Toma, iskoristio ga Vucic i odradio kao najvecu budalu.

Sve mi ga je zao, ostavio ga na ulici..
nije uvek lako, ali je uvek lepo..
Angus Young

Postby JNA » 06 Feb 2019, 01:12

Фантом wrote:@bhc

Jedini problem kod MHE jesu ogromne pare koje se tu vrte tj. koju cenu EPS garantuje i ko se sve tu ugradjuje, i da mi na kraju to placamo.

Kažu da su ogromne pare. Izgradiš i ideš gde hoćeš, a lova kaplje li kaplje, svaki dan.

Zna se kome je to danas dovoljeno da gradi. Imam kolegu koji je dosta upućen u ovo, znači ne blic itd. Njegovi su iz krajeva, skoro negde na Bugarskoj granici. (deda, baba). Kaže katastrofa sa rekama, jezerima... Imam samo tu problem, jer kad se čovek iznervira ne može da se priča sa njim normalno...

Inače dobar je čovek i kad vidim koliko se iznervira sve mi je jasno. Znam ga 10 godina. Sećam se da mi je pre nekih 2 godine pokazivao slike sa neke fejsbuk stranice i one slike su bile jezive... A u medjuvremenu mi je i pričao o ovoj studiji, da se izgradi još 1000 tih mini h.e. to je nekih 2% ukupne potrebne količine. A koju štetu prave još 1000...
JNA

Postby Ron Swanson » 06 Feb 2019, 01:12

Фантом wrote:Bavite se pogresnim stvarima, ekologija, kako da ne, koliko ima samo stvari koji daleko vise unistavaju ekosisteme.

Fenomenalan argument. Nema veze što ćemo da sjebemo male reke, idite u Pančevo, pa se tamo bunite.
Ron Swanson

Postby Desetka » 06 Feb 2019, 01:20

Na preporuku sa foruma sam odgledao emisiju peti dan na hrtu. Veoma zanimljiv koncept. Ono sto ostavlja najveci utisak da gosti imaju slobodu da iskazu svoj stav, makar i time podkacili vlast u hrvatskoj. Ogromna razlika u odnosu na nas rts gde se ne zna da li su voditelji ili gosti uplaseniji i gde se godinama vrte ovestale frazetine koje ne znace nista. Drugi utisak je da su apsolutno svi gosti srbomrzi. Pogotovo mi je interesantno videti njihove liberale i uporediti sa ovim nasim slucajno srpskim sljamom. Stekao sam utisak da je manja mrznja kod ustase mostarca raspudica i ovog ustase iz crne gore musica prema srbima nego kod nvo jurisnika onog bradonje i one plave glupace, koji kao i nasi neoliberali trabunjanju ista ona sranja koja evidentno stizu iz iste centrale. Posebno je odvratan i lazljiv onaj bugarin iz makedonije.
hej Pjano, skoci daj gol glavom

To je juris, to je nalet. Nema milosti, sve ili nista. To je Crvena Zvezda u svom elementu, to je Crvena Zvezda u svom punom sjaju.
Desetka

Postby Фантом » 06 Feb 2019, 02:54

@buzz
Nisam iz te masinske struke, sad sam malo istrazio ove sto sam ih gledao i nasao da neke koriste bas te tirolske vodozahvate, a pojma nemam sta je to i da li je to bolje ili gore.

@cuburac
Ne da kaplje lova, neko i preliva.
A kad je tako, najmutniji ljudi su u tim poslovima, zato i ne sumnjam da se pojedini propisi krse.

@Ron

Bas mi je drago da si se i ti oglasio, mislim da bi u suprotnom univerzum implodirao.

Vidis dok se bave temom problema ekosistema oko MHE zabole njih da to prestanu da ih grade.
Mnogo je bitnija rasprava zasto je njima zagarantovana ta cena nego to green sektasenje, a i ako im se spusti cena na trzisnu daleko manje ce ih se graditi nego od tog kukajna "jadne nase recice".

I mogu da se kladim da je polovina tih sto se bune po raznoraznim selima jednom godisnje praznila prikolicu za plasticnim smecem u prvu uvalu i bas u tu recicu koju sad brane zivotima.
дошао да вређа
Фантом

Postby bhc_comp » 06 Feb 2019, 03:23

JNA wrote:Sećam se da mi je pre nekih 2 godine pokazivao slike sa neke fejsbuk stranice i one slike su bile jezive... A u medjuvremenu mi je i pričao o ovoj studiji, da se izgradi još 1000 tih mini h.e. to je nekih 2% ukupne potrebne količine. A koju štetu prave još 1000...

Upravo o ovome pričam, taj podatak te tačan.

Ne kapira niti je upućen, ali očigledno voli da ispadne pametan u društvu i gura priču kako je ispred svog vremena a mi zatucani pa eto hoćemo da sačuvamo reke. Možeš misliti koje smo mi budale pored njega genijalca...

Prvo i osnovno, gore je naveo primer vodenice i odmah se diskvalifikovao iz bilo kakve ozbiljne priče, ali ajde, probaću da objasnim. Te MHE i način na koji se grade kod nas grade uopšte ne donose neki poseban benefit niti proizvode neku veliku količinu energije, ali su kod nas aktuelne zato što je to ubedljivo najjeftinija varijanta, tj. idealna za investitoretm da mogu da peru novac koji im delimično dolazi iz naših džepova preko računa za struju, priroda je tu na poslednjem mestu. Reke se bukvalno izmeštaju iz korita kako bi se preusmerile u cevi, to je ekološka katastrofa.

Klasičan primer nepoštovanja prirode i bahaćenja je i to da su u pojedinim rekama na Staroj planini gde se grade MHE ili su u planu pronađene i identifikovane zaštićene vrste kao što je recimo potočni rak i određene vrste riba, ali to bahatim govnarima nije bitno, važno je da se gurne reka u cev i da se sagradi brže-bolje MHE koja će biti jedna od 800 planiranih u Srbiji a sve te MHE zajedno će proizvoditi 2% od ukupne količine energije u Srbiji. Pa ko je ovde lud? Stara planina je poznata po čistim rekama, vodopadima i izvorima, a ovi debili tamo planiraju izgradnju 58 MHE. Po proračunima, tih potenicijalnih 56 MHE će proizvoditi za godinu dana el. energiju u vrednosti jednog zimskog sata koji potrošimo.

Kao što rekoh, postoje alternative koje nikako ne utiču ili neznatno utiču na prirodu, kao što su recimo vetroparkovi, ali ko će s tim da se bakće kada će ti svaka manja opština dati dozvolu da gradiš MHE, praviš ruglo bez ikakvog plana i protokola i uništavaš reke, samo je uslov da ste partijska bratija i da se dobije neki procenat kad legne kinta. Da ne pričam što grade gde stignu, što su seoski putevi uništeni prilikom izgradnje i dovoženja materijala, što se dovode privatna obezbeđenja koja maltretiraju ljude ukoliko se pobune itd...
teglica wrote:Ja imam privilegiju da kritikujem i Ostoju

jedno ime wrote:Veliki Dule objasnio malom kariju
bhc_comp

Postby Angus Young » 06 Feb 2019, 08:20

Tači: Mala korekcija granica prihvatljiva za konačni sporazum sa Beogradom

"Ukoliko bi mala korekcija granice bila cena za postizanje konačnog mirovnog sporazuma, onda bi to moglo da bude prihvatljivo", rekao je Tači u govoru u Savetu za spoljnopolitička pitanja u Vašingtonu u prisustvu stručnjaka za regionalna pitanja.

Tači je rekao da su jezero Gazivode, Mitrovica i Trepča resursi o kojima se ne pregovara.

Prema njegovima rečima, Kosovo je uvek pobedilo kada je delovalo u koordinaciji sa SAD i dodao da je uprkos bolnim kompromisima, konačni ishod uvek bio u korist Kosova kada je bio u savezu sa SAD.

Tači je rekao i da je Rusija, koja tradicionalno podržava Srbiju, obećala da će podržati eventualno pomirenje između Beograda i Prištine.

Podsetio je da je u novembru razgovarao s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom na marginama obeležavanja 100 godine od završetka Prvog svetskog rata.

"Veoma direktno sam ga pitao - kakva bi bila reakcije Rusije ako Kosovo i Srbija postignu dogovor? Njegov odgovor je bio da bi to podržao. Mnogo bih cenio da održi reč", rekao je Tači, a prenosi AFP.

Tači je rekao da je sve bliže dogovoru koji će doneti mir u celom regionu, dodajući da bi taj sporazum podrazumevao međusobno priznavanje i odustajanje od svakog konflikta

http://rs.n1info.com/Vesti/a458047/Taci-Mala-korekcija-granica-prihvatljiva-za-konacni-sporazum-sa-Beogradom.html
Angus Young

Postby Angus Young » 06 Feb 2019, 08:32

Pisac Filip David, koji je takođe obeležavan zbog drugačijeg mišljenja, svesrdno podržava košarkaša.

- Pozdravljam Kalinića i njegovu hrabrost da se suprotstavi onim takozvanim patriotama i nacionalistima koji su spremni da se za Kosovo bore do poslednjeg Srbina i poslednjeg Albanca. Razumni ljudi koji shvataju da se priznavanjem nezavisnosti Kosova na najbolji način mogu zaštititi preostali Srbi na Kosovu, zaštititi srpsko kulturno nasleđe i obezbediti povratak izbeglih još su u manjini jer smo postali društvo netolerancije, mržnje i politike koja radi na sopstvenu štetu - naglašava David.

https://www.blic.rs/vesti/politika/vulgarni-grafit-na-zgradi-kosarkasa-sramni-napadi-posle-intervjua-blicu-zar-je-u/mps339d
Angus Young

Postby AirBall » 06 Feb 2019, 09:44

Treba pitati Filipa Davida da li podrzava i pravo Palestinsca da uspostave svoju drzavu u prirodnim granicama...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Dimitrije » 06 Feb 2019, 11:18

Brisi ovo ne brukaj se sa ovakvim izjavama. Ne moras se spustati toliko nisko zbog ovakvih, sramota je.
Dimitrije

PreviousNext

Return to Turniri