Pa ja ni ne kazem da mi nismo u problemu cak naprotiv problem i jeste u nama.
Ne bi mu falilo nista ni da zavrsi, izuzetno mesto

hehule wrote:Sebe smatram vernikom, bez obzira što gajim animozitet prema crkvi kao instituciji. Dovoljno mi je što verujem u ono što je u osnovi pravoslavnog hrišćanstva u taj način razdvajanja dobra i zla i pogleda na svet. To što će neki pop izaći i reći "mačem oteto, mačem treba i vratiti" za mene ima isti značaj kao ... u stvari ne predstavlja mi ništa značajno.
treci wrote:Uostalom i kod drugih balkanskih naroda crkva je imala i ima i dalje znacajnu ulogu cak i vise nego kod nas. Pogotovo pravoslavnih.
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.
Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Горан wrote:Da pogodim, patrijarh Pavle ti je bio kul, a aktuelni patrijarh ti bas nije nesto?
Ovo sto si napisao je danas nevidjeno mainstream "misljenje" i betonirani stav nedefinisane ali dominantne "vjerske grupe" u nasem narodu. Jos samo da ukapirate apsurdnost i besmislenost ovog stava. To je kao da kazes ja sam grobar, ali na svoj nacin, nikad ne idem u Pionir ili na JNA, niti pratim tekme preko malih ekrana, i, da vam pravo kazem, nesto gajim animozitet prema sportu generalno. Kao sto se ne moze biti takav grobar, ne moze se biti ni pravoslavac van Crkve i bez Crkve (svetih tajni, bogosluzenja, crkvenih kanona, nauke svetih otaca...). Vjernik moze. Grkokatolik, astrolog, anabaptist, babavangist, konfucijanac, miroljubanac, zen-budista, "rodnovjernik"...
Sezione wrote:Ko su staljinisti i titoisti u danasnjoj Srbiji?
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.
Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Users browsing this forum: No registered users and 9 guests