Board index Tenis Turniri

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Dr Arslanagic » 12 Feb 2019, 19:03

Ја сам сигуран да ће "опозиција" имати чврст став да "Косово" не може да буде назависно, резолуција 1244, нема столице у УН.
Док не дођу на власт.
А онда ће смислити модалитет продавања муда за бубреге и урадиће потпуно супротно.

Као и вучић.

Аир је у праву што се тога тиче - ко је за еу, њему никако не треба веровати.
Не сме му се веровати.

Пробали смо еу, толике године смо свирали како су тражили.
И сервилније од траженог.
Они су према нама били гори од најгорег, и иду све даље у понижавању Србије. Чему се не види крај.
Веровати да ће неко ко се залаже за еу променити политику коју према нама спроводи онај који њега и поставља је погрешно.
Да не кажем нешто грубље.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Bojdo » 12 Feb 2019, 19:09

Put u EU i očuvanje KIM isključuju jedno drugo. Dakle ko god se zalaže za EU, taj nema u planu da sačuva KIM.
Република Српска је Пијемонт српства!
Bojdo

Postby hehule » 12 Feb 2019, 19:13

Sa ovim potonjim cinjenicama se slažem. Srlja se u propast bez neke jasne vizije. Menja se Vučić samo eto da bi se promenio. Kozmetički, ali suštinski ništa ne menja.

Što se tiče crkve i njene uloge, ona je svoje odzvonila u prošlom veku. Teško da Pravoslavna crkva, naročito naša sem kultne može da ima bilo kakvu drugu ulogu. Ona je svoj značaj pokazala u primitivnom vremenu kada je trebalo razdvajati dobro od zla. Danas su jasno definisane i građanskim, a ne prirodnim zakonima date odrednice šta je dobro, a šta zlo. Dok je crkva mogla da sudi i presuđuje imala je neki uticaj. Danas je tu manje više - kozmetički - tradicionalno. U duhu poštovanja multikulturalizma. Problem su razni fundamentalisti koji tumače religiju na neki svoj način, pa malo žele deo zla da prikažu kao dobro, pa se napravi jedan veliki klerikalski zijan.

Sebe smatram vernikom, bez obzira što gajim animozitet prema crkvi kao instituciji. Dovoljno mi je što verujem u ono što je u osnovi pravoslavnog hrišćanstva u taj način razdvajanja dobra i zla i pogleda na svet. To što će neki pop izaći i reći "mačem oteto, mačem treba i vratiti" za mene ima isti značaj kao ... u stvari ne predstavlja mi ništa značajno

To što će neko ostati principijelan značajno je sa strane njegove doslednosti i nepotkupljivosti. Mnogi su ostali dosledni u svojim idejama iako su imali zanemarljivu podršku. Neki su imali šansu da pokušaju da utiču i implementiraju svoje stavove i vrednosti u svakodnevnicu i iskoristili su ih neki nek, dok neki nisu ni imali šansu ostajali su na nivou grupica za pola kamiona, ali dosledni.
Samo za njega znam,
I sve ću da mu dam.
Žaliti neću ni život svoj,
PARTIZANE TI SI MOJ!
hehule

Postby Admiral » 12 Feb 2019, 21:50

Pa ja zato i pitam ko nije za EU....

Sve šuplji odgovori osim Tegijevog.

SRS...pogotovo.

Na stranu što se srećom to nikada neće desiti.
Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby treci » 12 Feb 2019, 22:19

Trenutno anti-eu opcije makar deklarativno su SRS, DSS, Dveri i DJB. Sad sto mi nemamo jak evroskepticni pokret a postoje stranke koje su protiv to je vec nesto drugo, za analizu.

hehule wrote:Sa ovim potonjim cinjenicama se slažem. Srlja se u propast bez neke jasne vizije. Menja se Vučić samo eto da bi se promenio. Kozmetički, ali suštinski ništa ne menja.

Što se tiče crkve i njene uloge, ona je svoje odzvonila u prošlom veku. Teško da Pravoslavna crkva, naročito naša sem kultne može da ima bilo kakvu drugu ulogu. Ona je svoj značaj pokazala u primitivnom vremenu kada je trebalo razdvajati dobro od zla. Danas su jasno definisane i građanskim, a ne prirodnim zakonima date odrednice šta je dobro, a šta zlo. Dok je crkva mogla da sudi i presuđuje imala je neki uticaj. Danas je tu manje više - kozmetički - tradicionalno. U duhu poštovanja multikulturalizma. Problem su razni fundamentalisti koji tumače religiju na neki svoj način, pa malo žele deo zla da prikažu kao dobro, pa se napravi jedan veliki klerikalski zijan.

Sebe smatram vernikom, bez obzira što gajim animozitet prema crkvi kao instituciji. Dovoljno mi je što verujem u ono što je u osnovi pravoslavnog hrišćanstva u taj način razdvajanja dobra i zla i pogleda na svet. To što će neki pop izaći i reći "mačem oteto, mačem treba i vratiti" za mene ima isti značaj kao ... u stvari ne predstavlja mi ništa značajno

To što će neko ostati principijelan značajno je sa strane njegove doslednosti i nepotkupljivosti. Mnogi su ostali dosledni u svojim idejama iako su imali zanemarljivu podršku. Neki su imali šansu da pokušaju da utiču i implementiraju svoje stavove i vrednosti u svakodnevnicu i iskoristili su ih neki nek, dok neki nisu ni imali šansu ostajali su na nivou grupica za pola kamiona, ali dosledni.

Kakve veze ima SPC sa postovanjem multikulturalizma? Multukulturalizam je jedna politicka floskula danasnjice koja ce isceznuti, SPC je temelj identiteta Srpskog naroda kao
i Kosovski zavet. Uostalom i kod drugih balkanskih naroda crkva je imala i ima i dalje znacajnu ulogu cak i vise nego kod nas. Pogotovo pravoslavnih.
treci

Postby neza » 12 Feb 2019, 22:22

Ubise se Rumuni i Bugari u njoj od vere... Cak i Rusi nisu nesto tu udarili u veru.
Jednostavno nas je sjebao komunizam.
neza

Postby treci » 12 Feb 2019, 22:44

Jesi bio u Rumuniji skoro? Al iskreno mi reci. Crkve su im pune naroda cak i preko nedelje. Od granice do Temisvara ima 3-4 ogromna krsta tipa kao onaj u Kragujevcu svi podignuti u zadnjoj deceniji. Manastirske slave ima takodje posecuje ogroman broj naroda, to mi je licno kazao nas svestenik Banatske eparhije. Cak u Temisvaru i SPC ima veliki broj vernika cini mi se da bukvalno nema srpske porodice u Temisvaru koja ne krsti decu, otprilike. Tvrditi da su Rumuni ne-pobozni ili cak kao mi jednostavno neistina.
treci

Postby neza » 12 Feb 2019, 22:53

Bio ali nisam skoro.
Ajde da ti sve poverujem sve ali nisu oni problem nego mi. Kada si bio poslednji put u crkvi, ti licno?
Ja eto nesto i odem jer su provalili da imam glas kao pokojni deda koji je bio eto bas pop. Cak nesto pretim starijem sinu da moze da zavrsi u Sr. Karlovcima ako me bude nervirao jos oko matematike... :pop:

PS. Ja nekako sve uvek poredim sa Grcima pa sam onda sa ostalima nezadovoljan, ako me shvatas...
Last edited by neza on 12 Feb 2019, 23:20, edited 1 time in total.
neza

Postby Pit Bull » 12 Feb 2019, 23:09

:blue: :lollol: :lollol:

▒▓█ P █ A █ R █ T █ I █ Z █ A █ N █▓▒
Pit Bull

Postby treci » 12 Feb 2019, 23:19

Danas, svetac bio. BTW kad smo vec kod toga da gazdi foruma cestitamo stranacku slavu!
Pa ja ni ne kazem da mi nismo u problemu cak naprotiv problem i jeste u nama.
Ne bi mu falilo nista ni da zavrsi, izuzetno mesto :okk: :okk:
treci

Postby neza » 12 Feb 2019, 23:22

Nece on, ali ja ga polako obradjujem. :roll:
Jedino mu na veronauci pise "istice se", normalno nije krv voda. :beyond:
neza

Postby Горан » 13 Feb 2019, 12:17

hehule wrote:Sebe smatram vernikom, bez obzira što gajim animozitet prema crkvi kao instituciji. Dovoljno mi je što verujem u ono što je u osnovi pravoslavnog hrišćanstva u taj način razdvajanja dobra i zla i pogleda na svet. To što će neki pop izaći i reći "mačem oteto, mačem treba i vratiti" za mene ima isti značaj kao ... u stvari ne predstavlja mi ništa značajno.

Da pogodim, patrijarh Pavle ti je bio kul, a aktuelni patrijarh ti bas nije nesto?

Ovo sto si napisao je danas nevidjeno mainstream "misljenje" i betonirani stav nedefinisane ali dominantne "vjerske grupe" u nasem narodu. Jos samo da ukapirate apsurdnost i besmislenost ovog stava. To je kao da kazes ja sam grobar, ali na svoj nacin, nikad ne idem u Pionir ili na JNA, niti pratim tekme preko malih ekrana, i, da vam pravo kazem, nesto gajim animozitet prema sportu generalno. Kao sto se ne moze biti takav grobar, ne moze se biti ni pravoslavac van Crkve i bez Crkve (svetih tajni, bogosluzenja, crkvenih kanona, nauke svetih otaca...). Vjernik moze. Grkokatolik, astrolog, anabaptist, babavangist, konfucijanac, miroljubanac, zen-budista, "rodnovjernik"...

treci wrote:Uostalom i kod drugih balkanskih naroda crkva je imala i ima i dalje znacajnu ulogu cak i vise nego kod nas. Pogotovo pravoslavnih.

Tako je, a tako ce i biti dok kod nas bude trajala za sada neprestana borba raznih frakcija komunisticke partije, prije svega staljinista i titoista, i dok narod bude isao za takvim pastirima.

Kod nas u CG je najgora situacija, rezim je u direktnoj konfrontaciji sa mitropolijom Svetog Petra.
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.

Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Горан

Postby Sezione » 13 Feb 2019, 13:30

Ko su staljinisti i titoisti u danasnjoj Srbiji?
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby hehule » 13 Feb 2019, 13:43

Горан wrote:Da pogodim, patrijarh Pavle ti je bio kul, a aktuelni patrijarh ti bas nije nesto?

Ovo sto si napisao je danas nevidjeno mainstream "misljenje" i betonirani stav nedefinisane ali dominantne "vjerske grupe" u nasem narodu. Jos samo da ukapirate apsurdnost i besmislenost ovog stava. To je kao da kazes ja sam grobar, ali na svoj nacin, nikad ne idem u Pionir ili na JNA, niti pratim tekme preko malih ekrana, i, da vam pravo kazem, nesto gajim animozitet prema sportu generalno. Kao sto se ne moze biti takav grobar, ne moze se biti ni pravoslavac van Crkve i bez Crkve (svetih tajni, bogosluzenja, crkvenih kanona, nauke svetih otaca...). Vjernik moze. Grkokatolik, astrolog, anabaptist, babavangist, konfucijanac, miroljubanac, zen-budista, "rodnovjernik"...

Hoće li onda da dođe pop kod mene u kuću i da mi naplati vodicu za Vaskrs 3000 dinara umesto 1000 ili da mi kaže što više daš manje ćeš se stideti?

Što se tiče same vere, mnogo je bitnije kakav si čovek, nego koliko puta u crkvu ideš kog popa slušaš, koliko crkvenih knjiga čitaš itd.

Iskreno, ni Pavle, ni vladika Nikolaj, ni vladika Lavrentije, ni pop Jovan, ni đakon Sava, ni patrijarh Irinej mi apsolutno ne znače. Oni su samo jedinke i ljudi od krvi i mesta isto kao i svi mi koji misle svojom glavom i osećaju se onako kako oni hoće, a ne kako bi drugi voleli da se osećaju.

Ako ja za sebe iskreno verujem da sam Srbin Pravoslavac, 100 takvih kao ti me ne mogu ubediti da ja to nisam, niti bilo ko drugi.
Samo za njega znam,
I sve ću da mu dam.
Žaliti neću ni život svoj,
PARTIZANE TI SI MOJ!
hehule

Postby Горан » 13 Feb 2019, 13:51

Sezione wrote:Ko su staljinisti i titoisti u danasnjoj Srbiji?

Hocu reci, u ovom kontekstu znacaja Crkve u drustvu, nebitno je da li vladaju Dacicevi ili Tadicevi kadrovi... Doduse, Vucko je tu mogucu podijelu znacajno obesmislio.
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.

Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Горан

PreviousNext

Return to Turniri