M.S. wrote:ali, zaista. daleko je sunce.
nema jos teme za wimbi pa cu ovde.
dakle, i ja mislim da je daleko sunce.volela bih da je gencicka malo obrazlozila taj svoj optimizam glede wibledona jer sam ja skepticna poprilicno i zato me i zanima na cemu je bazirala svoju prognozu.
nije da ne zelim da joj verujem, zena se bavi ceo zivot tenisom i sigurno zna sta prica, spram nje sam tezak laik, ali eto, ipak zu izneti neko svoje misljenje.
naravno da ne iskljucujem mogucnost da nole osvoji w, pa cak i ove godine, jos 2007-e je stigao u sf prvi put, ali morale bi neke stvari da se sloze.
za rg sam mislila da sve zavisi od njega (i post festum mislim da je zavisilo) dok za w nikako ne mislim tako.
prvo: noletove muke protiv jakih servera ce na travi biti jos izrazenije. nole, za razliku od feda i rafe nema dobar taj tzv stop-ritern koji se prosto ''ubio'' za servere tipa rodika i ekipe i zato je ranjiviji u takvim mecevima. ne kazem da on te meceve u ovakvoj formi nece dobiti, nego ce emotivno trosenje biti veliko, pa ce to svakako uticati na losiju igru u onim kljucnim mecevima.
drugo: slajs bas i nije noletovo najjace oruzje a poznato je koliko je on bitan na travi
trece: igra na mrezi. ove godine smo imali priliku da vidimo sjajne noletove poene na mrezi, ali on se u tom segmentu igre jos uvek ne oseca ''kod kuce'' i cesto izleti napred potpuno nerezonski. mislim da on ide napred zato se trudi da unapredi taj segment igre a ne zato sto to prirodno oseca. ipak, u nekim mecevima u kojima je drzao kontrolu bez greske, bilo je i jako lepih poena na mrezi. u teskim mecevima to nece biti slucaj jer u njima nema opustencije za igru u kojoj se ne oseca 100%. u glavi mi je ono finale kvinsa. mislim da je bas boki onomad pisao o tome. nole je u gomili poena slao rafu na tribine i da je smeo napred, zavrsavao bi te poene u svoju korist, nazalost, nije bilo tako a ne vidim da se u toj stvari nesto znacajnije promenilo.
imo, zakljucak: nole moze da se okiti wimbldonskim peharom pod uslovom da igra najbolje sto ume, ali i da ga fortuna pogleda tu i tamo.