Board index Tenis Turniri

ATP i WTA lista i poeni

Re: ATP i WTA lista i poeni

Postby Milutinov Tata » 10 Jun 2011, 20:04

Sada je situacija potpuno ista kao na RG, Novaku treba finale ili da Nadal izgubi bilo koji mec. Nadalu trofej i da Novak ne bude protivnik u tom mecu. Zvuci poznato :tenis:
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Dejan » 10 Jun 2011, 20:08

:facepalm: za mene

Nadalu je titula potreban ali i ne dovoljan uslov za broj 1 i Nole mora da ispadne pre finala, to sam ispustio iz racunice.
...riječi su isto kao i gomile ljudi, nije nužno znati za sve, odaberi za sebe samo one prave...
Dejan

Postby Goca_64 » 10 Jun 2011, 20:10

Milutinov Tata wrote:Sada je situacija potpuno ista kao na RG, Novaku treba finale ili da Nadal izgubi bilo koji mec. Nadalu trofej i da Novak ne bude protivnik u tom mecu. Zvuci poznato :tenis:

Ih, ovo sam i ja znala, nego ja pitah glede kombinatorike, ako se ne desi ovaj scenario i sve ostane status quo :nargile:
Tj. Rafa i dalje prvi, a Nole, recimo samo odbrani bodove? Sta im se onda dodaje, oduzima, petlja, muva i ostale radnje...?
Kad bismo mogli da ocekujemo konacno zasedavanje na tron sa solidnom razlikom u korist Novaka?
"Ja sam ono što nema cenu - pošten i siromašan"
M. Selimović
"Sve ce proći. Ali, kakva je to utjeha?
Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život.
Zar je nada u tome da sve prođe? "
M. Selimović
Goca_64

Postby M.S. » 10 Jun 2011, 20:13

ako osvoji Vimbi, na konju je. može da računa na dobre rezultate tokom celog ostatka sezone, sem eventualno u Bersiju.

ali, zaista. daleko je sunce.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Milutinov Tata » 10 Jun 2011, 20:19

Treba vremena sve prouciti, ali na brzinu (samo za tebe Goco :smile: ), Nadal dobija 500 bodova pocetkom avgusta, Novak pretpostvljam gubi 130 za DC. Dakle realna razlika je ustvari 675 bodova. Novak krece na Vimbldon sa forom od oko 600 bodova, sto znaci da ako Nadal ispadne u 1/2 finalu Novaku treba bar 1/8 da bi bio prvi uoci letnjih Mastersa, ako Nadal izgubi u finalu, Novaku treba bar 1/2 finale, ako Nadal osvoji, a Novak bude akter tog finala, Rafa zaseda na prvo mesto kada mu se upise Barsleona tik uoci Montreala.

Valjda nisam negde pogresio, tu je Poaro da verifikuje.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Maki » 10 Jun 2011, 20:30

Nole ako stvarno stigne do finala Wimbldona on ce ga i osvojiti,ja sam potpuno sigurna u to.
U tom slucaju Nadalu nece nikakavi bodovi iz Barselone pomoci uoci letnjih mastersa i Nole ce do kraja godine biti prvi.

Hocu da kazem,da ce Nole ili osvojiti Wimbldon ili ce ispasti u polufinalu ili ranije, nikakav drugi scenarijo za mene ne postoji tj. ne verujem da ce se dogoditi...

Tata,kakav sad dejvis kup? :what: Sto bi se Noletu tu oduzimali bodovi? :unsure:
Maki

Postby Sony » 10 Jun 2011, 20:33

ATP mnoogo komplikuje sa tim bodovima..sto jes' jes'.

Ma Nole neka ide do titule na Vimbldonu, lako cemo da to sacuvamo do kraja godine :D :D :D
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby georgina » 11 Jun 2011, 10:48

M.S. wrote:ali, zaista. daleko je sunce.

nema jos teme za wimbi pa cu ovde.

dakle, i ja mislim da je daleko sunce.volela bih da je gencicka malo obrazlozila taj svoj optimizam glede wibledona jer sam ja skepticna poprilicno i zato me i zanima na cemu je bazirala svoju prognozu.
nije da ne zelim da joj verujem, zena se bavi ceo zivot tenisom i sigurno zna sta prica, spram nje sam tezak laik, ali eto, ipak zu izneti neko svoje misljenje.

naravno da ne iskljucujem mogucnost da nole osvoji w, pa cak i ove godine, jos 2007-e je stigao u sf prvi put, ali morale bi neke stvari da se sloze.
za rg sam mislila da sve zavisi od njega (i post festum mislim da je zavisilo) dok za w nikako ne mislim tako.

prvo: noletove muke protiv jakih servera ce na travi biti jos izrazenije. nole, za razliku od feda i rafe nema dobar taj tzv stop-ritern koji se prosto ''ubio'' za servere tipa rodika i ekipe i zato je ranjiviji u takvim mecevima. ne kazem da on te meceve u ovakvoj formi nece dobiti, nego ce emotivno trosenje biti veliko, pa ce to svakako uticati na losiju igru u onim kljucnim mecevima.

drugo: slajs bas i nije noletovo najjace oruzje a poznato je koliko je on bitan na travi

trece: igra na mrezi. ove godine smo imali priliku da vidimo sjajne noletove poene na mrezi, ali on se u tom segmentu igre jos uvek ne oseca ''kod kuce'' i cesto izleti napred potpuno nerezonski. mislim da on ide napred zato se trudi da unapredi taj segment igre a ne zato sto to prirodno oseca. ipak, u nekim mecevima u kojima je drzao kontrolu bez greske, bilo je i jako lepih poena na mrezi. u teskim mecevima to nece biti slucaj jer u njima nema opustencije za igru u kojoj se ne oseca 100%. u glavi mi je ono finale kvinsa. mislim da je bas boki onomad pisao o tome. nole je u gomili poena slao rafu na tribine i da je smeo napred, zavrsavao bi te poene u svoju korist, nazalost, nije bilo tako a ne vidim da se u toj stvari nesto znacajnije promenilo.

imo, zakljucak: nole moze da se okiti wimbldonskim peharom pod uslovom da igra najbolje sto ume, ali i da ga fortuna pogleda tu i tamo.
georgina

Postby M.S. » 11 Jun 2011, 14:52

Jbg. Ako je Nadal došao bio u situaciju da ne zavisi baš sve od njega na RG-u, još ponajpre važi za Novaka na Vimbiju. To je po mom mišljenju sasvim logično. U ovoj fazi njihovih karijera, volela bih da ništa ne zavisi samo od jednog čoveka jer se to zove konkurencija. Zato sam bila vrlo oprezna kada se tvrdilo da sve zavisi od Novaka na RG-u, veoma opasna pomisao.

Za ritern bih se složila, ali ne i za druge dve komponente. Trenutno su na sasvim pristojnom nivou i njima može da uzme Vimbi, to jest, ne njima već svojim oružjima, a da mu te komponente budu pomoćne.

O Novaku će odlučiti tri elementa na Vimbiju-servis, ritern i pre svega, kretanje. Lično sam zapazila veliki pomak u kretanju prošle godine i ove može biti samo bolje. Ostale komponente su žreb i protivnici u prvim kolima. Ja ću svakako poslovično strepeti od svakoga, ali budimo realni, Novak je monstruozno dobar igrač ove godine. Mislim da će imati šanse protiv sve trojice iz krema, ako bude imao priliku da se s njima sretne. Samo ne mogu da procenim kolike bi to šanse bile. U svakom slučaju, ne manje od 30%, ako se stvari mogu kroz prizmu procenta posmatrati, ali -eto-bar slikovito da probamo.
M.S.

Postby novi jevrem » 11 Jun 2011, 15:31

Ovde ce nedostatak dobrog servisa da bude veci problem nego sto je to bio slucaj na sljaci. Onako kako je servirao protiv Federera u polufinalu ne sme da mu se ponovi u zavrsnicama GS turnira, misli li da atakuje na titulu.
novi jevrem

Postby M.S. » 11 Jun 2011, 15:33

Slažem se. Mada isto važi i za ritern. Deluje mi da je na oba polja mnogo zakazao.
M.S.

Postby Maki » 11 Jun 2011, 16:44

M.S. wrote:Slažem se. Mada isto važi i za ritern. Deluje mi da je na oba polja mnogo zakazao.

M.S.,veruj mi u prvi mah kad se zavrso mec i ja sam tako mislila.Ali onda hladne glave kad sam ponovo odgledala totalno sam promenila misljenje.Iz kog razloga:
Nole je dobro servirao(bukvalno isto kao u svim mecevima ove god) sto pokazuje cinjenica da je igrao 2 TB! Isto tako je dobro i riternirao jer je dosta puta oduzeo servis Federeru.Ja ne znam da li ste vi ponovo gledali taj mec ali "matori" je skoro na svakom drugom riternu zahvatao ramom reketa lopticu i prebacivao preko mreze,to je ogromna kolicina srece,i ne samo na riternu nego i tokom poena ono nije bilo normalno...A sta tek da kazemo za linije kako ih je cistio(sto kod poena,sto kod servisa pogotovu drugog koliko je rizikovao)...Kad se samo setim drugog servisa kod one Noletove brejk lopte. :crybaby:

Nole jedino 2.set nije odigrao dobro jer je bio u soku sta mu se dogodilo u prvom setu i kako ga nije dobio.On da se nije okliznuo kod one prve set lopte poen bi dobio i mec bi se zavrsio laganih 3:0...

Pored dobre igre mnogo ali mnogo je Federer imao i srece i to mu se desilo sad i nikad vise.I pored svega toga Nole je mogao da dobije i mene ta cinjenica mnogo tesi.
Maki

Postby M.S. » 11 Jun 2011, 17:10

Nisam gledala reprizu, nemam hrabrosti za to. Nisam gledala ni statistike. To je samo moj lični utisak na gledanje uživo, možda sam i pogrešila. Ako je Federer pogađao premnogo, a deluje da jeste bilo tako, meni to nije parametar za ocenu da je bio srećan, a osobito ne da mu se to neće ponoviti.

Iz prostog razloga jer ja to ne tumačim kao sreću, već apsolutnu uštimovanost igre, kakvu je imao i Novak do tog meča i mnogi su govorili da srećno pogađa linije, itd. Takođe, i sam Federer je znao tako da odigra u prošlosti, setimo se Londona, a još pre njegovih izdanja od pre 2-3 godine. Znala sam da će ponovo bljesnuti na nekom slemu, samo mi je krivo što je to bilo ovde i protiv Novaka. To nisam očekivala.
M.S.

Postby Maki » 11 Jun 2011, 17:55

Nisam naravno mislila na svaku liniju.U onom mecu su "dve" lopte odlucivale...Ja nemogu da izbacim iz glave njegov drugi servis na brejk lopte,ali dobro...
350 puta u toku meca je udario ramom reketa i ne znam da li je dva puta loptica otisla u mrezu ili aut,sve su bukvalno prelazile,pogotovu kad se branio...

Ali dobro, da se ne vracamo vise na to,idemo dalje...
Maki

Postby Milutinov Tata » 11 Jun 2011, 18:11

Vrlo je tesko realno oceniti mec svog ljubimca cak i posle naknadnog gledanja, uvek tu ima izvesne subjektivnosti. Kada se gubi ima malo vise drame u svemu tome, kada se pobedi mozda ima i previse euforije pa se neke stvari ne vide najbolje u oba slucaja.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
SK 2010/2014
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

PreviousNext

Return to Turniri