Board index Tenis Turniri

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby stihl » 06 Dec 2018, 13:22

Него, ко је завађао "народе" 1914, 1941 и гдје су тада биле паре, Милошевић, Шешељ ...
stihl

Postby Fratelo » 06 Dec 2018, 13:23

Bravo Ron, ubadas u centar zajedno sa Juanchom.
Fratelo

Postby balkanski spijun » 06 Dec 2018, 13:23

Ron Swanson wrote:Više je nego očigledno da oni koji se ovde deklarišu kao patriote radije idu sa njim nego sa njom.

Mogu da govorim u svoje ime.Ako je tako,to je tuzno.
balkanski spijun

Postby AirBall » 06 Dec 2018, 13:32

Ron Swanson wrote:Više je nego očigledno da oni koji se ovde deklarišu kao patriote radije idu sa njim nego sa njom.

Generali Pavkovic, Lazarevic, Sljivancanin, Ojdanic pa politicari poput Seselja, Sainovica, Milutinovica se u Srbiji ne tretiraju kao ratni zlocinci i imaju odredjene privilegije...

Taman da ne postoji nijedan drugi razlog ovaj je dovoljan da potkrepi teoriju o manjem zlu
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Dr Arslanagic » 06 Dec 2018, 13:38

Ја сам био на два протеста против вучића ове године.
На колико си ти био а да не слажеш.
И сваки од вас који износи овакве претпоставке без основа.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby AirBall » 06 Dec 2018, 13:43

Jos par argumenata iz ugla srpskih nacionalista zasto je ovakva alternativa neprihvatljiva....

Mi ne mislimo da smo jednako odgovorni za zlocine kako u 1. tako i u 2. svetskom ratu kao i u ratovima devedesetih...

Mi smo uvek stradali kao svoji na svom bez ikakvih teritorijalnih pretenzija prema drugima...

Nismo spremni da prihvatimo krivicu jer se ne osecamo krivima, ne mislimo da je srpsko nacionalno pitanje na Balkanu reseno i ne prihvatamo ono sto nam zapad namece...

Ne osudjujemo Milosevica sto je vodio ratove vec sto ih nije dobio..

Kad se sve ovo dobro razume onda je jasno koliko je Vucic nebitan, a neoliberali neprihvatljivi...
AirBall

Postby Ron Swanson » 06 Dec 2018, 13:46

U životu sam bio na dva protesta - prvi je bio u februaru 2008. godine, znaš na koji mislim, a drugi 2010. godine za uhapšene grobare. Otad ne idem ni na kakve mitinge.

Što se tiče načina na koji izražavam svoj protest protiv ove vlasti u svom životu, prošle godine sam uradio nešto o čemu ne mogu da pričam nepoznatim ljudima na javnom forumu, a zbog čega mi i danas prijatelji i porodica govore da sam budala, jer je bilo direktno protivno mojoj velikoj materijalnoj koristi.

@ Air

Sve što si napisao je tačno, osim poslednje rečenice u kojoj praviš razliku između Vučića i neoliberala globalista. On je trenutno veći globalista i neoliberal od cele nazovi opozicije zajedno i to dokazuje svakog bogovetnog dana. Kažem trenutno, jer je sklop njegove ličnosti takav da sutra može ponovo da se potpuno promeni, budući da nema nikakve stavove i ideje kojima je nepokolebljivo veran.
Ron Swanson

Postby AirBall » 06 Dec 2018, 13:49

Mozda si u pravu, ali nas ne satire, ne lustrira i ne hapsi...

Da li mislis da bi u njihovoj Srbiji bilo dozvoljeno da se Mladic javi u jutarnji program tv sa nacionalnom frekvencijom?

Nisam za promene sa leva nego sa desna...

Ovi bi samo sproveli u delo do zadnjeg zareza sta zapad trazi...

Prihvatili bi krivicu i rekli sve ostalo ne vazi i ne moze...
AirBall

Postby Zlaja » 06 Dec 2018, 13:53

To je logika da Zapad podržava Vučića zato što im se suprostavlja, dok bi oni prethodni to brže i efikasnije uradili.

Izgleda da im je baš dosadno pa žele težim putem.
Zlaja

Postby Ron Swanson » 06 Dec 2018, 13:57

Nema koga da hapsi, osim budalaste Vjerice i Jojića, potpuno nebitnih osoba. Verovatno smatraš da on ne bi hapsio haške optuženike da je bio na vlasti u vreme kada su oni bili na slobodi, ali posmatrajući kako se odnosi prema Kosmetu i EU, ja ne mislim tako i verujem da bi ih sve poslao tamo bez problema.
Last edited by Ron Swanson on 06 Dec 2018, 13:58, edited 1 time in total.
Ron Swanson

Postby AirBall » 06 Dec 2018, 13:57

Zlajo, ti ne zivis u Srbiji, ja zivim...

Da li znas koliko je ljudi uhapseno pod Tadicem, koliko je Srba isporuceno u Hag itd

Ja ti garantujem da nijednom nacionalisti trenutno ne fali dlaka sa glave...

Vucic radi sta radi, nema podrsku za to, ali ne satire srpsku nacionalnu misao...

Ovi Jugosloveni zele da se obracunaju sa Palankom, oni u Srbima vide uzrok, a ne zrtvu...

Ron Swanson wrote:Nema koga da hapsi, osim budalaste Vjerice, Ostojića i Jojića, potpuno nebitnih osoba. Verovatno smatraš da on ne bi hapsio haške optuženike da je bio na vlasti u vreme kada su oni bili na slobodi, ali posmatrajući kako se odnosi prema Kosmetu i EU, ja ne mislim tako i verujem da bi ih sve poslao tamo bez problema.

Nisu postupili po crvenoj poternici Interpola...
AirBall

Postby Ron Swanson » 06 Dec 2018, 14:00

Nisu ni mogli da postupe po tome, jer po našim propisima nije bilo moguće izručiti ih zbog optužbi za delo koje je njima stavljeno na teret. Po tim poternicama su mogle da postupe samo druge države, u slučaju da se na njihovoj teritoriji pojavio neko od optuženih.
Ron Swanson

Postby AirBall » 06 Dec 2018, 14:02

Ron Swanson wrote:Nisu ni mogli da postupe po tome, jer po našim propisima nije bilo moguće izručiti ih zbog optužbi za delo koje je njima stavljeno na teret. Po tim poternicama su mogle da postupe samo druge države, u slučaju da se na njihovoj teritoriji pojavio neko od optuženih.

Nisi u pravu, Haski tribunal je iznad domacih sudova...

Po istom osnovu su isporuceni i mnogi drugi...
AirBall

Postby Ron Swanson » 06 Dec 2018, 14:09

Nije tako, seti se da su zahtevali od nas da izmenimo svoje propise tako da izručenje postane moguće. Imamo obavezu da izručujemo optužene za ratni zločin, genocid i zločin protiv čovečnosti, ali ne i dela za koja su oni optuženi.
Ron Swanson

Postby Zlaja » 06 Dec 2018, 14:10

Nije baš samo pod Tadićem.

Bio je tu i Dačić rame uz rame, ustvari više kao odlučujući teg u toj vlasti, koliko me sećanje služi.

Takođe ne treba zaboraviti šta je taj Tadić napravio radikalima. Mučio je i na kraju uspeo da slomi Tomu i Acu da razjebu stranku na sitne komade. To je neoprostivo prema njemu. Inače ne bi Aca sam, slomili ga.

Što se hapšenja i dlake tiče, to mi je ok, gledaju sopstvene interese.

E sad što sede zajedno sa onima koji vode zemlju u EU integracije i ka priznavanju Kosova, to je manje bitno.

Ja sam ipak očekivao da oni budu oštri protivnici takvoj politici i da politika bude iznad koristi pojedinca, ali slabo se razumem, jbg, i ne živim više tu.
Zlaja

PreviousNext

Return to Turniri