Board index Tenis Turniri

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Niksicanin » 06 Dec 2018, 22:29

Dr Arslanagic wrote:Ако ниси ни за једне, значи да си за оне друге.

Једино Господ драги да нас сачува овакве никакве. Поменуо си оне што су се јавили из манастира Сланци, надам се у Цркву, нијесу оставили ни траг на саопштењима који би се двојако тумачио(мада ми je речено да нису двојица владика из ЦГ жестоко инсистирали да се o тој теми морају изјаснити, ko зна шта би било).
Niksicanin

Postby Radonjaa » 06 Dec 2018, 22:48

@Zlaja Nije sad vrijeme da ti odgovaram, pa ću ukratko, uglavnom se slažem sa tobom, pogotovo što se tiče unutrašnje politike, ali mislim da imaš previše opšti stav prema ratnom sukobu, i da smo mi Srbi to nekako prihvatili zdravo za gotovo, kao, desio se rat, zlo, jbg, moramo da nastavimo.
Nisam paranoičan, i ne volim da zvučim tako, ali nije rat pao sa neba, i zaista mislim da oni koji su ga tad izazvali i željeli, i danas imaju razloge da ga izazovu, jer njihov zadatak još nije ispunjen.
Pogotovo me nervira stanovište da su rat nametnuli zli zapadnjaci, a naivni i dobrodušni ,,Jugosloveni'' nasjeli na to, inače bismo još živjeli u miru i slozi.
Poenta, ne treba, i ne mogu da se porede zločini, ali odgovornost za rat itekako mora da se utvrdi, a to je faktor koji se stalno zanemaruje.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby AirBall » 06 Dec 2018, 22:52

Desetka wrote:Ja sam najvise za Kovica, Lompara i tu ekipu. Mozda sam za nijansu manje klerikalan od njih, ali se u svakom slucaju u barem 90 posto stavova slazem.

Dva pitanja vezanih za Kovica

1) Da li je u poslednjih godinu dana na TV Happy kod Marica u Cirilici vise puta gostovao Seselj ili Kovic?

2) Gde je Kovic bio na strucnom usavrsavanju?
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby balkanski spijun » 06 Dec 2018, 23:10

Koji su to drugi?
balkanski spijun

Postby Withnail » 06 Dec 2018, 23:12

ovde se vise puta provlacilo pa bih da objasnim...bar iz moje perspektive

ja sam maksimalno protiv zutih tj prethodne vlasti...zasluzuju da se kazne da nikad vise ne dodju na vlast, zasluzuju ove mizerne procente i sto ih je neko kao av potpuno urnisao.

ali oni, dakle Tadic, Djilas i ekipa nisu drugosrbijanci! nisu sledbenici Filozofije palanke! nisu sledbenici Latinke, Srdje, Pescanika i cele te ekipe...nisi vodili vlast na taj nacin, vodili su je iskljucivo u propast finansijsku a u korist svojih dzepova i urnisanja cele zemlje za racun zapada. drugosrbijanci su ipak nesto drugo.

e sad sto su se u ovoj svojoj nemoci da imalo uzdrmaju vlast, udruzili svi oni, pa i neki iz te drugosrbijanske ekipe to je drugo...zato nista i nece uraditi ako ce vodja da im bude Karanovicka.

sa druge strane ova vlast, s obzirom da smatram da je isto izdajnicka i ekonomski urnise tj nastavlja gde su ovi prethodni stali ( s tim sto su ljudski mozda i odvratniji), dakle za promenu sam vlasti, pa iako se moze desiti da dodje gora (ako pravi drugosrbijanci kao Jankovic udju) meni tu jedino spas Partizana vuce da precutno se nadam promeni.

ali da idem na protest gde je vodja Karanovicka zaista nema sanse.

u svakom slucaju sizofrena situacija u mojoj glavi :biggrin:
Last edited by Withnail on 06 Dec 2018, 23:15, edited 2 times in total.
Withnail

Postby Горан » 06 Dec 2018, 23:13

AirBall wrote:2) Gde je Kovic bio na strucnom usavrsavanju?

Oxford
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.

Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Горан

Postby AirBall » 06 Dec 2018, 23:15

Горан wrote:
AirBall wrote:2) Gde je Kovic bio na strucnom usavrsavanju?

Oxford

Bingo

2011. mislim

https://global.oup.com/academic/product/disraeli-and-the-eastern-question-9780199574605?cc=us&lang=en&
AirBall

Postby Горан » 06 Dec 2018, 23:18

Pa? Jel to oces nesto da podmetnes konkurentskom DSS-u, odnosno njihovom savijetniku? :biggrin:
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.

Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Горан

Postby AirBall » 06 Dec 2018, 23:23

Горан wrote:Pa? Jel to oces nesto da podmetnes konkurentskom DSS-u, odnosno njihovom savijetniku? :biggrin:

Ma nista ne podmecem vec samo rusim matricu po kojoj je Seselj koji gostuje kod Marica vucicevac, a ovaj sto stalno gostuje na istom mestu nije i to je ta neka treca snaga...

Seki kakav god bio platio je neku ljudsku i politicku cenu, robijao je nekih 15 godina u zivotu, koliko znam Kovic je ukazom Jovanovica doveden u DSS kad je ovaj preuzeo vodjenje stranke, do tad nije bio clan...

Ti koje dekretom dovode i koje niko ne zna, a deo skolovanja su imali na zapadu po pravilu postaju jednog dana vlast...

Uostalom i Jovanovic se skolovao na Sorboni...
AirBall

Postby Dr Arslanagic » 06 Dec 2018, 23:29

balkanski spijun wrote:

Koji su to drugi?

Зависи на којој си страни :smile:
Та реченица персонификује шизофрена резоновања политички острашћених.

Ако ниси ни за једне од понуђених, у њиховим главама си аутоматски за њихове противнике.
То се дешава када ти политика испије мозак, а везе немаш о ничему из прве руке осим о ономе што су ти усули у главу кроз неки од медија.

Њима се јебе за Србију, за страдање Срба на КиМ, за народне кухиње и тако, само да овога неко отера.
Да их неко позове на протест што се гасе народне кухиње, из куће не би могао да их истераш.

Сутра Карановићка да поведе митинг за одбрану КиМ ја ћу први да дођем на њега.
И сви ови који ће бити на том митингу. Нека поведу митинг за останак КиМ у Србији, и да се на тај начин спречи издаја и сруши издајник, ја долазим.
Или за прекид бесмисленог пута у еу која нам га не вади из гузице. И горе од тога.
Али то се неће десити.
И то оптерећени вучићем не схватају.

Уосталом као и они који су били оптерећени жутима па су гласали за овог издајника само да њих више не гледају.
Ја сам и тада имао исти став. И петог октобра.
Једино сам насео на демонстрације деведесетих. Тада сам схватио.

Мене интересује Србија а не ове пролазне марионете.
Интересује ме монархија, светосавље а не грађанштина и еу смрад који воња до пакла.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby AirBall » 06 Dec 2018, 23:33

Dr Arslanagic wrote:Интересује ме монархија, светосавље а не грађанштина и еу смрад који воња до пакла.

Moje je misljenje da je prestolonaslednik blizi stavovima Pescanika nego svetosavskim tako da si po tom pitanju u odredjenom rascepu... :D
AirBall

Postby Dr Arslanagic » 06 Dec 2018, 23:37

AirBall wrote:
Dr Arslanagic wrote:Интересује ме монархија, светосавље а не грађанштина и еу смрад који воња до пакла.

Moje je misljenje da je prestolonaslednik blizi stavovima Pescanika nego svetosavskim tako da si po tom pitanju u odredjenom rascepu... :D

Ма ова будала масонска је небитна појава.
Огадио народу монархију кроз своје кловновске будалаштине.
Треба га послати код амбасадора Јапана да га научи српски.

Монархија је опредељење, исто као твоја радикалска идеологија.
Ти ћеш веровати у то и када не буде Шешеља.

Што је погрешно, али да не улазим у то :biggrin:
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Tegi » 06 Dec 2018, 23:43

Ranije, sredinom prošle decenije.

Ni ti ni ja ne možemo znati zašto Ković ima prođu kod Marića. Moja je pretpostavka da se radi o posredovanju koliko-toliko patriotskih elemenata u službi, što bi bila i najbolja varijanta, jer bi značilo da nam državni aparat nije stoprocentno razmontiran.

U suštini, svačiji će se trag pokazati na Kosovu kao u snegu. I Vučićev i Šešeljev i Kovićev. Za sada, prvi je za trajnu podelu, drugi za privremenu, treći za napuštanje pregovora, ali ima vremena da se svako od njih predomisli. Telefoni, cedulje, strani univerziteti, DB, dilovi, talovi... sve će to istorija u velikoj meri zaboraviti.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Desetka » 06 Dec 2018, 23:46

AirBall wrote:
Desetka wrote:Ja sam najvise za Kovica, Lompara i tu ekipu. Mozda sam za nijansu manje klerikalan od njih, ali se u svakom slucaju u barem 90 posto stavova slazem.

Dva pitanja vezanih za Kovica

1) Da li je u poslednjih godinu dana na TV Happy kod Marica u Cirilici vise puta gostovao Seselj ili Kovic?

2) Gde je Kovic bio na strucnom usavrsavanju?

Cest je Kovic kod Marica, ali nisam primetio da je ikad ista afirmativno pricao o Vucicu. Njegovi govori su ili opozicioni ili stranacko neutralni, u zavisnosti gde gostuje i koliku slobodu ima. Mozemo da diskutujemo da li je ispravno uopste gostovati kod Marica. Ja licno ne bih isao tamo nikad, ali ocigledno neki drugacije razmisljaju.
Sto se tice Oksforda, ne vidim nikakav problem u tome. Covek je strucnjak, imao je priliku da se usavrsava na vrhunskom fakultetu i to je iskoristio.
Naposletku, cak i da je lik prevarant i saradnik sluzbi ili koga vec, mene on kao on ne zanima, slazem se sa idejama (uglavnom) koje on i iznosi.
hej Pjano, skoci daj gol glavom

To je juris, to je nalet. Nema milosti, sve ili nista. To je Crvena Zvezda u svom elementu, to je Crvena Zvezda u svom punom sjaju.
Desetka

Postby AirBall » 06 Dec 2018, 23:53

Nisi razumeo moju poentu...

Nije pitanje da li je moralno gostovati kod Marica nego da li je uopste moguce dobiti 2 sata u prime time-u ako nisi deo ekipe?

Uostalom, sve i da je Tegijeva teorija tacna to ne menja cinjenicu da se jedan za gostovanje kod Marica apriori smatra za izdajnika, dok se ovom drugom nalaze olaksavajuce okolnosti...
AirBall

PreviousNext

Return to Turniri