ijao......
nemam vremena, propustam gro diskusija, slab mi je net, nisam kuci, pa cu malo padobranisati ova 2 ili 3 meseca jer nema shaje da stigem sve da procitam u trenutnim uslovima...
ovde se svasta pisalo, od toga da rafa ima nepravilnu tehniku, do toga da je rg najgori slem.
sta da kazem sem da smatram da tema treba da se preimenuje u nestrucne diskusije

i to bez navoda!

marej je igrac izuzetnog potencijala i licno sam njegov navijac, ali ga nikad, u svoj toj hvali nisam smatrala opasim po novaka ili opasnim na slemovima do te neke kriticne mere.
ono sto uistinu verujem je to da on moze do kraja karijere da stavi u posed komponentu koja ga sprecava da napravi bolje rezultate jer nema niti jednog trajnog ogranicavajuceg faktora u teoriji i u praksi.
ukoliko pak bude nekog, svakako ce to biti psiha ciju fragilnost ne duguje obavezno svom mentalnom sklopu vec nekom psiho derivatu u koji ga je stavila engleska elita, mediji, kraljica, majka...i stvar je gora sto vreme vise odmice. mnogi kazu da je lako endiju, ima iza sebe masineriju, investitore, medijsku pratnju, samo jos treba da uspe... naprotiv... uvek su pre uspevali oni sa najmanje pomoci jer nisu imali teret duga, a dug je zao drug, a narocito ako je zajmodavac engleska, susna engleska koja u njemu vidi nadolazecu kisu, 75 godina zeljenu.
za nadala, vidim da se potcenjuje nadal, sada cu napisati, izbrisace rogera po najbitnijim rekordima. a onda ce anomalija od njegovog tenisa uci u udzbenike kao aksiom od koga se pocinje. nazvati anomalijom nesto sto za krajnji cilj ima rezultat koji ni auktuelni goat nema u zadatom intenzitetu je ipak krajnje subjektivni postupak, da ne koristim prejaku rec.
RG je slem koji ja licno vrlo zelim nvaku, pre par meseci sam rekla da ce on ove godine uzeti 3 slema, sa naznakom da cu napisati dva da ne bih morala da ulazim u bespotrebnu diskusiju zasto mislim 3.
RG je ubedljiv najzahtevniji slem, sljaka je ubedljivo najzahtevnija podloga. iz igraca izvlace ono najbolje i najgore. mecevi traju predugo, reliji se broje desetinama, strategija dobija svoj oblik na ovakvoj podlozi. ono sto ne mozes nogama, ovde mozes da napravis glavom jer servis nije tako mocno oruzje. Velika je zbluda o znacaju fizicke spreme kao jedinom dominantnom u uspehu na ovom slemu. ovde mozak rula i to suvereno. i zato mu se svaki put radujem. gledam koje sve trajektorije biraju igraci na putu ka cilju, gledam kako menjaju svoju igru ne bi li na istoj parirali i gledam kako na kraju trijumfuju. sljaka je evropska podloga, na njoj sam pocela da igram tenis i vrlo dobro znam sta iziskuje. sljaka je hodocasce bre. novache, dugujes nam malo ove zemlje, ne teraj me da kupujem privezak za kljuceve sa zarobljenom sljakom koji kosta 30e! ocu pehar bre!
e da, ocekivanjima u pogledu novakovog krajnjeg salda necu se baviti jer mi je svojom pricom toliko impresionirao i kao sto rece m.tata, sve sto se o njemu znalo, moze da se zaboravi. pimp your ride, dete.
ajd zdravo i kiss svim divizijama!