Board index Tenis Turniri

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby AirBall » 26 Dec 2018, 07:46

Postoji nesto sto se zove principi... Pisao sam vec u vise navrata i glupo je da se ponavljam...

U najkracim crtama za mene je manji problem da me neko ubije nego da politicki insistira i da to namece da je moj narod genocidan, da treba da nosimo kolektivnu krivicu, da se treba odreci ovoga i onoga zarad boljeg sutra koje nece doci..

Ostavio sam vam na prosloj stranici govor Tadica gde trijumfalno kaze kako ce nakon hapsenja Mladica Srbiji biti sirom otvorena vrata EU...

Samo da vas podsetim da za par dana cekamo 2019. a on je taj govor odrzao 2011.

I manite se vise tih procenata, to nekoga ko drzi do svojih stavova i ideologije ne zanima...

Vasa jedina politika je i crni djavo samo ne on.. Ne verujete ni vi ovima koji se predstavljaju za lidere opozicije kao sto ne verujem ni ja, samo zaboravljate prostu cinjenicu da je i on dosao na vlast na krilima maksime "ne samo oni pre njega"

Moci cemo zajednicki da delujemo kad usaglasimo gde su nam granice, ko su nam heroji i kakav ce se javni moral propagirati u drzavi...

Dokle god je tema samo sjahokurtanje i uzjahomurtanje tu nema o cemu da se prica...

Da li vi zbilja mislite da je za jednu drzavu i narod opasnija glupa Barbara sa Studija B od onih koji idu po Pristini i Sarajevu i prikupljaju navodne dokaze protiv Srba...

Lepo vam covek napise da skup zvanicno prijavljuje osoba iz komiteta Sonje Biserko

Vi slobodno pisite i radite sta vam je volja, ali se okanite drugih... Imamo i mi pravo na misljenje i principe...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby John Doe » 26 Dec 2018, 08:52

Ja se samo nadam da Kurta neće jahati još 20 godina i time nam dokazati da smo imbecili kao narod. Ovaj narod treba da shvati da Kurta, Murta i bilo ko drugi može da bude smenjen u svakom trenutku. A time što će se reći bolje Kurta jer ko zna kakav je Murta, neće ni Šešelj ni Obradović ni Čeda ni Jeremić ni Đilas ni Sergej Trifunović ni Ratko Mladić doći na vlast
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby neza » 26 Dec 2018, 13:24

Ako Air hoce da ga jase nemoj da mu branis, vidis da je izneo argumente! :roll:
Ja ne dam da mi to radi i rado bih radikalizovao te setnje, jebo balone i Biserko, mocuga govnjiva, katran i perje, od vas demokrata sa glasackim listicima nema nista... :okk:
neza

Postby John Doe » 26 Dec 2018, 13:48

Ja sam svoje mišljenje izneo, ali mi je post obrisan jel smatram da je 6. oktobar trebao da bude brutalan kao u slučaju Čaušesku. Posle toga bi se poštovala volja naroda samo tako i kurac bi se zarađivalo na kablovskim operaterima, kupovale televizije, prodavalo KiM, plaćala kazna od 50k dinara za paljenje kuća i slično...
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby brandelton » 26 Dec 2018, 23:37

AirBall wrote:Postoji nesto sto se zove principi... Pisao sam vec u vise navrata i glupo je da se ponavljam...

Odlicno, pomenuo sam to u svom postu i to ti ne sporim.

U najkracim crtama za mene je manji problem da me neko ubije nego da politicki insistira i da to namece da je moj narod genocidan, da treba da nosimo kolektivnu krivicu, da se treba odreci ovoga i onoga zarad boljeg sutra koje nece doci..

Da li to vazi i za odricanja od dela teritorije? Podsecam, to je protivno Ustavu Srbije. Izjava premijerke Brnabic data jednom nemackom listu:

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da se mora postići kompromis oko Kosova, ali da ni priznanje nezavisnosti ni insistiranje da Kosovo pripada Srbiji nisu kompromisna rešenja.

Brnabić je u intervjuu dnevniku Velt rekla da su odnosi s Prištinom za "Srbe teški i emocionalni" i da je predsednik Aleksandar Vučić učinio hrabar i odgovoran korak kada je počeo interregionalni dijalog, pošto je dotle svaki razgovor bio tabu.

"Kosovo je bilo Srbija. Tačka. Sada moramo naći kompromis. Srbija nikada neće priznati nezavisno Kosovo. To ne bi bio kompromis. A kada bismo i dalje insistirali da Kosovo pripada Srbiji, kompromis ne bi bio moguć", rekla je Brnabić.

Premijer je u Srbiji druga najvaznija licnost.

Ostavio sam vam na prosloj stranici govor Tadica gde trijumfalno kaze kako ce nakon hapsenja Mladica Srbiji biti sirom otvorena vrata EU...

Samo da vas podsetim da za par dana cekamo 2019. a on je taj govor odrzao 2011.

Slazem se. Da vidimo da li je trenutno vladajuca stranka imala takve rokove:

Do sada nikada nisam hteo da odredim datum. Danas ću prvi put javno reći: nadam se da ćemo 2022. postati članica EU. Siguran sam da ćemo pre 2025. postati članica EU.

https://www.blic.rs/vesti/politika/srbija-u-eu-pre-2025-vucic-u-intervjuu-svajcarskom-bliku-komentarisao-izbore/45vgb0g

I manite se vise tih procenata, to nekoga ko drzi do svojih stavova i ideologije ne zanima...

Slazem se, da nije bilo izjava da je cilj svake politicke stranke da dodje na vlast. Tako se pravdala saradnja na lokalu sa pojedinim strankama koje su ili deo rezima ili bliske rezimu.

Vasa jedina politika je i crni djavo samo ne on.. Ne verujete ni vi ovima koji se predstavljaju za lidere opozicije kao sto ne verujem ni ja, samo zaboravljate prostu cinjenicu da je i on dosao na vlast na krilima maksime "ne samo oni pre njega"

Moci cemo zajednicki da delujemo kad usaglasimo gde su nam granice, ko su nam heroji i kakav ce se javni moral propagirati u drzavi...

Dokle god je tema samo sjahokurtanje i uzjahomurtanje tu nema o cemu da se prica...

Da li vi zbilja mislite da je za jednu drzavu i narod opasnija glupa Barbara sa Studija B od onih koji idu po Pristini i Sarajevu i prikupljaju navodne dokaze protiv Srba...

Lepo vam covek napise da skup zvanicno prijavljuje osoba iz komiteta Sonje Biserko

Vi slobodno pisite i radite sta vam je volja, ali se okanite drugih... Imamo i mi pravo na misljenje i principe...

Nije samo u pitanju Barbara i to svi dobro znamo. Slazemo li se ovde na forumu da je Srpska lista SNS na Kosovu? Ako da, da vidimo sta kaze vikipedija o izborima na Kosovu:

Finally on September 9 the new government was voted,and Ramush Haradinaj was elected new prime minister with 61 votes in favor. This votes include Ramush Haradinaj pre-election coalition PANA Coalition, AKR, the national minorities and the Serbian list. The new government include 21 ministers includes ethnic Albanians, Bosniaks, Turks and Serbs.

Zasto to niko u Srbiji nije pomenuo, zasto se ne trazi objasnjenje sta ce lista SNS u vladi sa Ramusem Haradinajem? Zar to nije povod za demonstracije svih onih koji smatraju da sa osvedocenim ratnim zlocincem nema saradnje.

Hocu da kazem: Jedina razlika izmedju vlade Vuka Jeremica i vlade Aleksandra Vucica i grupe oko njega je sto sad lazemo ljude da nismo u koaliciji sa ratnim zlocincem, da ga se javno gnusamo, a nemamo nikakvu prepreku da saradjujemo sa takvim ljudima.

I ja mislim da je samo ta cinjenica dovoljna da se na njoj dobiju glasovi srpskih patriota, ali to treba neko da kaze.

Naravno, svako ima prava na svoje misljenje, stavove, vrednosti. Ovo je ipak slobodan forum, a ne, nazalost drzava Srbija i drzavni mediji. Niko nikom ne sme da namece nista, ovde smo da razgovaramo.

Toliko o temi za sada. :handshake:
1972/73. :hatman:
brandelton

Postby AirBall » 26 Dec 2018, 23:39

Ti ne mozes kao i mnogi drugi razumeti prostu cinjenicu da je i za mene Psiho izdajnik kao i citava njegova klika i ne osecam apsolutno nikakve emocije prema njemu, stavise gadi mi se...

Ali mi se gade i ovi drugi...

Otprilike sve stane u ove dve recenice, pametnom coveku je dovoljno...
AirBall

Postby meda » 27 Dec 2018, 00:18

bravo gazda, od reci do reci :okk:

ljudi shvatite, go*na su i na vlasti i u opoziciji smrde i jedni i drugi a prica o manjem zlu moze da prodje jedino kod dece i to predskolskog uzrasta
"Svesni smo težine zadatka. Da je lakši, pripao bi nekom drugom"- D. Vujosevic

"jug" je uspeo da postane ogavniji od "gospode" iz zapadne loze, a to je bilo gotovo nemoguce postici.
meda

Postby brandelton » 27 Dec 2018, 00:37

meda wrote:bravo gazda, od reci do reci :okk:

ljudi shvatite, go*na su i na vlasti i u opoziciji smrde i jedni i drugi a prica o manjem zlu moze da prodje jedino kod dece i to predskolskog uzrasta

Shvatili smo, nije to doktorat Nebojse Stefanovica pa da je potrebna neka strucnost za to. Nisam pratio raspravu i ne znam ko je na temi pisao da se treba pridruziti protestima i da su svi koji su protiv Vucica na tim protestima. Svakako da se ne slazem sa tim i da se moze biti protiv ekipe koja protestvuje, a ne biti za sadasnji diktatorski rezim.

Ovako, ako bi mi iz cistog mira bilo ko, (ne moras to biti ti) rekao da je protiv ovih protesta, a da nije ranije ni rec rekao protiv vlasti, ja bih smatrao da je taj neko za ovu vlast.

Ne moze nijednoj grupi ljudi koja sebe smatra opozicionom druga opozicija biti veci problem od vlasti. Ni u vreme 2011. godine kada su iz SNS zahtevali vanredne parlamentarne izbore, ni sada.

Ne znam sta je problem reci da ovakav recnik:

Gde su danas? Nije valjda da Stamatović brani Srbiju ispred Filozofskog fakulteta. A zašto nije sa svojom braćom u Mitrovici, na Gazivodama, s puškom u ruci kad Tači ide da pije kafu? Zato što je partiota do poslednjeg zlatiborskog ara. On sad mene žigoše, zajedno sa SzS, kao izdajnika i lažnu Vučićevu opoziciju jer ne mislim da treba da ćutim ili podržim to igranje s našom decom. Ne treba da me zovu, meni tamo nije mesto - rekao je Jovanović.

Istovremeno je upitao "koja je to zajednička velika istina Dveri, demokrata, Vukadinovića, Vuka, Ðilasa ili Stamatovića?".

Na konatataciju da je to rušenje vlasti, Jovanović je rekao da je to njihov "mokri san".

Ovo je Ceda Jovanovic, predsednik stranke sa 0,2% podrske u Beogradu. Da li neko ovde misli da je Jovanovic lazna opozicija i da je u savezu sa SNS i zasto?
1972/73. :hatman:
brandelton

Postby Dimitrije » 27 Dec 2018, 02:31

Dimitrije

Postby Zlaja » 27 Dec 2018, 09:38

Izgleda da je Karanovićka postala direktor aerodroma...

https://www.danas.rs/drustvo/na-sajtu-beogradskog-aerodroma-mapa-srbije-bez-kosova/
Zlaja

Postby Raoul Duke » 27 Dec 2018, 09:45

Ванси је иначе концесионар и приштинског аеродрома. Због њих су угушили, практично затворили нишки.
Наше ће сјене ходати по Бечу, лутати по двору, плашити господу.
Raoul Duke

Postby AirBall » 27 Dec 2018, 23:26

Evo resenja za Srbiju

AirBall

Postby Admiral » 28 Dec 2018, 18:11

U Kursumliji protest protiv diktature.
Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby Ćoba » 28 Dec 2018, 18:14

Nece se emitovati zadnja epizoda Ivanovica.
Ćoba

PreviousNext

Return to Turniri