AirBall wrote:Ko o cemu ti o procentima...

Nisu procenti kao brojevi bitni. Oni su pomenuti jer pokazuju razliku koju trazis izmedju SNS rezima i ranijih. U izbornoj atmosferi i medijima. Na jednima opozicija ostvaruje 30%, ne postoji monopol ni sila jedne stranke. Pocev od izbora 2014. izbori su besmisleni. Nadji mi ijedne izbore gde je vladajuca stranka imala ispod 48% u Srbiji ili na kojima je jedna opoziciona lista imala 27%?
Dao si i sam odgovor zasto se gube glasovi, jer obican glasac ne moze da napravi jasnu razliku jer ne postoje disonantni tonovi...
Odlicno. Kako je mogao da raspozna razlike do 2012., ukljucujuci i tu godinu?
Razlika izmedju tebe i mene je u tome sto ti Vucica vidis kao apsolutno zlo dok je za mene on samo jedno lice tog zla koje se nalazi i sa druge strane i samo ceka priliku da postane kalif umesto kalifa..
Ne, razlika izmedju nas je jasna. Za mene su najvazniji uslovi da se biraci slobodno i bez prisile, ucene ili manipulacije izjasne kakvu politiku u Srbiji zele. Ako 90% ljudi zeli da udje u NATO, treba uci u NATO. Ako 65% ljudi trazi prekid pregovora sa Pristinom, pregovore treba prekinuti.
Pre dolaska na vlast SNS imali smo razlicite stranke sa razlicitim politikama. Stvar je jasna, rusenje SNS, gasenje te stranke, novi izbori za odredjen vremenski period pa neka se ljudi izjasne.
Ta prica vezana za Dveri je takozvano skidanje masaka...
Kako mozes osporavati nekoga ukoliko zajednicki sa njim nastupas, koliko moj intelekt dozvoljava to se naziva davanje legitimiteta nekome i necemu u suprotnom se apsolutno svakom prilikom distanciras od toga...
Koliko znam, ovde nema clanova Dveri. Mozda ima simpatizera, mozda ima ljudi kojima je to najmanje zlo, mozda ima nekih trecih. Ako ces da pitas simpatizere odredjenih stranaka zasto Dveri rade ovo ili ono, ja pitam simpatizere desnice i SRS zasto kritikuju Vucica, ako sam predsednik stranke nema nista protiv njega? Ako nijednom nije pomenuo da je Vucic zapadni covek, da je SNS izdala ideje stranke, sve ono sto je Martinovic govorio do 2012.
Ne moze jedna strana da se proziva za nesto, a drugoj da se tolerise kada radi to isto. Ne moze u jednom slucaju neko da iznosi lican stav, a neko drugi da bude pitan zasto Dveri, DJB, DS, imaju u programu ovo ili ono.
Moje pitanje je sta posle Vucica, da li ce se prekinuti pogubne evrointegracije, put u NATO, da li ce se izaci iz briselskih pregovora ili cemo se zadovoljiti samo time sto njega vise nema i nastaviti punim jedrima po starom?
Odgovor na ovo pitanje i ti znas, ali ga neces eksplicitno dati jer odgovor na to pitanje urusava apsolutno sve sto se namece...
Nije to manje zlo, to je samo drugo lice zla i tako ga i treba tretirati...
Pise iznad. Organizovanje izbora gde nema u ponudi Vucica i SNS. Zato sto postoji razlika izmedju stavova za koje se stranke zalazu i nacina na koji stranka opstaje na vlasti. Zato Vucic i SNS ne mogu da se nadju na glasackom listicu, a Canak moze, sta god ljudi mislili o njemu. Jer prvi vlada zbog lazi i prevara, a drugi samo ima razlicite stavove. Dok god je ovo demokratija, svako ima prava na razlicit stav sve dok ga ne namece drugom.
Dao sam odgovor na pitanje, a nesto nisam cuo odgovor na pitanje: Zasto je sef SRS rekao da ne moze sa DS, LDP, Dveri-DJB i Djilasom, a moze sa SNS na beogradskim izborima? Mislim da to pitanje urusava stav da je i jedno i drugo dva lica istog zla.