jabukamen wrote:Slazem se sa napisanim, da Rafa vise ne moze sve osvojiti i pomutiti Novakovu godinu, da ce se ova godina zaboraviti kao sto su zaboravljene i dominacije Kurijera i Mustera koje im nisu pomogle da budu na samom teniskom Olimpu. .....
harper lee wrote:....
Meni smeta sto je taj monoteizam proglasen prebrzo, pa Nole jos nije uzeo dva uzastopna GS, polako. Nemam dobru komparaciju sa muske strane, ali ovu epohu mozemo uporediti sa zenskom pre 20 godina - Roger=Stefi, Rafa=Monika, Nole= Aranca, uglavnom treci, poneki GS i koristenje momenta da se izbije na celo. Ovo kazem za sada, nadam se da ce Nole nastaviti sa najvecim trofejima i da ce definitivno izaci iz senke Fedala.
Bold - Nadam se da ce se zadrzati na sportskim smicalicama poput tezeg zreba, Rogera u Noletovoj polovini i tome sl, da se nece udarati ispod pojasa, Monikina dominacija je prekinuta na najbrutalniji nacin, sumnjam da su svi bili tuzni zbog ovakvog raspleta, neki dan su Novaku opljackali stan, Cakvetadze je na slicnoj stvari pukla i nigde je nema, nadam se da ce Novak tron prepustiti na sportski nacin. Da se razumemo, ne pisem ovo u stilu mi smo Srbi, mrze nas jer smo najbolji, nego vise jer smo mali i neatraktivni, u ovom trenutku Nole ima manje slika na google od Mareja, a Fedal finale bi i dalje bilo najgledanije.
Možda će se na dugi rok zaboraviti Novakova jednogodišnja dominacija. Na kratak, pak, među nama-najvećim zaljubljenicima, ostaće u prilično jasnom sećanju Federerove sezone sa po tri slema, kao i Rafine 08 i 10. Pa shodno tome, i ova Novakova, ako baš debelo ne podbaci sledećih par meseci. Koje su pak dudogodišnje implikacije i kako će to pretočiti nadalje u relevantne cifre, videćemo.
Po ciframa je Novak verovatno Aranča, po realnoj vrednosti na tržištu, kompetitivnim mečevima sa dvojcem koji je igrao i pre ove dominacije maltene non stop, trajanju, kao i kompletnosti igre (koja se mogla nazreti veoma lako već 2008, a od mnogih je osporavana do 11.),mislim da je on uveliko ispred pobrojanih-Kurijera(iako sam njegov veliki fan i smatram da je i on bio potcenjen igrač), Mustera i Aranče.
Što se poslednjeg tiče, apsolutno bih potpisala. Kao što mu je onomad prećeno otmicom i sezona proboja (2008) pretvorena u sezonu uvoda u traganja i posustajanja, tako se i sada mogu dogoditi jednaki pritisci. Jednako bih se složila i sa razlozima zašto je tako.
Liv wrote:georgina wrote:i da, sto se tice noleta i njegovog jucerasnjeg ponasanja. mislim da tu ima malo i povredjene sujete. tribine maltene prazne a no 1 na terenu. marketing i sponzori su cudo. morace on jos dosta vremena da provede tu gde jeste da bi se po popularnosti primakao nadalu, o fedu da ne pricam, tu su mu sanse nikakave prakticno.
Apsolutno. I to mi bas ide na zivce. Tek je zaseo na poziciju, drugi su taj 'no1' brend gradili i godinama.
Nemam nista protiv da izadje nadrndan, nervozan, van sebe (sta god) na teren. Ali da se ponasa kao uvredjeni balavac gundja i gestikulira toliko je bas, bas ruzno. Iako nije imalo veze s protivnikom nije korektno ni prema njemu. Isto sto i Harper sam pomislila u zadnjem gemu, sad si nasao da se prose'avas fantasticnim poenima pri ionako ubedljivo dobijenom mecu. Za publiku? Jok, za svoju sujetu. Kod Novaka mi se ta strana koju i precesto za moj ukus pokazuje uopste ne dopada.
Ne moze se od savrsenog ponasanja na terenu i ulizivanja koje smo videli u Londonu doci do ovoga sinoc. Zato on nikad nece imati ni priblizan kontigent navijaca u odnosu na ove koji - kakvi god da su - u ponasanju na terenu i van su konstantni. Pa ko voli.
Veceras ocekujem da Fis izbaci Nadala. Pod pretpostavkom da ovaj nece naci samopouzdanje u fijoci pre pocetka meca.
Mari ne bi trebao da ima problema sa Simonom. Fed i Berdih... Ne bi me iznenadio prolazak Berdiha mada sumnjam da ce se desiti.
Novak je takođe gradio brend godinama. On je tu, ma koliko je uglađenim građanima Sinsija i Montreala-ponosnim vlasnicima karata za centralni teren, bio nevidljiv godinama. I on to zna, ako oni ne znaju. To što svoj brend nije bio u stanju da izreklamira naspram dvojice ala, marketinškog hajpa koji ih je (usvakako sred kvaliteta opravdano) pratio, a druge (razumljivo ako ne opravdano) zapostavljao, nepostojanja nikakve marketinške mašinerije i drugih aspekata, ne menja na stvari. Njegovo kreveljenje, govor tela, mimiku lica, ni ja ne volim, ali ga prilično dobro razumem. Na kraju krajeva, nije ni bitno. To je on. Uravnoteženost i prava i jednaka mera ponašanja možda je bliskija ljudskom srcu, ali ne mora da govori apsolutno ništa o onom unutra.
Ne bih se složila da armija navijača nužno zavisi od toga, već od mnogo drugih vanteniskih faktora. Postojeći kontingent teniskih navijača davno je opredeljen za Fedal opciju, neki čak i za obojicu. Novaku preostaju ranije stečeni navijači i eventualno neki ljudi koji su bili u višegodišnjem egzilu jerbo im se nijedan iz dvojca nije dopadao, eventualno novi ljubitelji tenisa. Niz neatraktivnih elemenata, od kojih je ponašanje samo jedan apsekt, odlučivaće o tome da neće steći popularnost ni približnih razmera. što samo govori o tome koliko je ljubitelju tenisa u stvari pretežno bitan kvalitet igre, a koliko smo u velikoj meri robovi identifikacija, asocijacija, itd.
Mislim da će top 4 dobiti današnje mečeve. Iznenadila bi me Fišova pobeda, ipak.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.