alcesta wrote:Pa nije Nadal igrao nijedan turnir koji mu nije bio u planu od početka, bez obzira na rezultate protiv Novaka. Kad se ubroji Bangkok od prošle sezone igrao je čak i manje posle USO. Pošto je već otpisao broj 1 na kraju ove sezone ne verujem da će sad zapeti da skuplja bodove po svaku cenu, ionako mu je uvek kraj sezone problematičan. Čisto sumnjam da će sad žuriti da se prijavljuje na neke turnirčiće na kojima bi potrošio više snage nego što bi mu se bodovi isplatili.
Pominjanje svih ovih turnira je bilo u svetlu analize da li ima teorijske sanse da pretekne Novaka do kraja sezone (to pitanje je ovih dana aktuelno).
Druga je stvar moj utisak o Rafi posle USO: kako je razbio sirote Francuze u DC, pa svaki cas na fb stavljao slike kako vredno radi i trenira, pa prilicno razbijanje protivnika u Japanu do finala, a boga mi i prvi set u finalu. Kao da je resio da "pokaze" svetu da ne odustaje i da je vrrrlo spreman i motivisan za borbu. Stoga me recimo ne bi iznenadilo da prijavi dodatne turnire. Dakle, samo moje razmisljanje.
Inace, mislim da je i on (kao i Novak) imao previse teskih meceva ove sezone i da bi za njegovo dobro bilo da malo odmori i smanji gas. A on igra dodatno i egzibicije

. Ne mislim da mu je to pametno (doduse, vrlo je isplativo

)