Milutinov Tata wrote:Ja tu mislim u kontekstu da ce pred AO pasti razlika, a onda je eventualno moguce da Nadal trijumfom, a Novak nekim ranim ispadanjem (a to je sve pre finala

) prakticki klizne 3000 bodova u minus.
Posle Sangaja cu napraviti neke kalkulacije.
U Januaru Novak brani 2000, a Rafa 450 bodova. To je razlika od 1550 bodova.
Bodovi na GS su: 2000 W, 1200 F, 720 SF, 360 QF (da ne pisem dalje, ne verujem da ce i jedan od njih dvojice ispasti pre QF).
Pre AO se mogu igrati 250 turniri: Brisbane, Chennai, Sydney, Auckland, Doha.
Znaci Novak mora na kraju ove godine da ima bar 1550 bodova vise od Nadala + da tokom januara sakupi makar 1 bod

vise od Nadala da bi i posle AO zadrzao #1.
Na raspolaganju su teoretski 2x250 + 2000 = 2500 bodova, ali realisticno je da je u pitanju 2250 bodova.
Ako Novak bude igrao neki 250 turnir pre AO mislim da mu se nece racunati jer valjda jedan od obaveznih 250 turnira mora da bude u 1. polovini, a 2. u drugoj polovini (valjda posle USO) godine - ali ovo ne znam tacno (cudno mi da Nadalu nisu sada uracunali Queen´s vec samo Dohu - pa odatle zakljucujem ovo prethodno), a Novaku ce se BG tu jos uvek racunati.
Dakle, Novak onda mora na AO da osvoji bar 250 bodova vise od Nadala (ako ovaj osvoji prethodno neki 250 turnir) - uz ovu prednost s kraja godine od 1550 bodova. Dakle, da bude uspesniji bar za jedno kolo, uz pretpostavku da ni jedan nece ispasti pre QF.
U svakom slucaju, sto vecu prednost odrzi do kraja godine to vise prostora za kiks ima naredne godine. Sto mu je manja prednost (manja od 1550) to ce morati vise da se pobrine naredne godine. A ako na kraju ove godine prednost bude manja od 1550 - (2000-1200)= 750 (odnosno do 1000, ako Rafa osvoji 250 turnir) onda Novak npr. pobedom nad Nadalom u finalu ne moze ostati na #1, vec bi Nadal morao da ispadne u SF ili ranije.
U sustini, ima prilicno kombinacija, sve zavisi od uspesnosti obojice u narednom periodu i tokom januara.