Board index Tenis Turniri

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby AirBall » 29 Jan 2019, 15:45

grobar_Zvornik wrote:У Федерацији чим кажеш или напишеш јавно срећан Дан Републике Српске слиједи ти отказ на послу, медијски линч и слично.

Ne razlikuju se mnogo Ustavi svih zemalja u okruzenju..

Svuda se krivicno odgovara ukoliko se rusi ustavni poredak, ali ovde se svi utrkuju pocevsi od Psiha da se posoraju po preambuli...

Sta ti imas da razmisljas, jel pise u Ustavu da je Kosovo Srbija, pise...

Ajd teraj tamo loptu i ne pravi se pametan...

Spanski sud je izdao poternicu za predsednikom Vlade Katalonije jer je separatizam krivicno delo, ali to je moderna Evropa, ovde se stalno poziva na toleranciju, ali ta tolerancija vazi samo na stetu jednog naroda..

Svi ostali su zasticeni kao svete krave...

Ovde samo vecinski narod moze da ubija i gazi ko stigne...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Grba » 29 Jan 2019, 16:51

Sto bi se meni svojevremeno kazalo "zalazite u polje koje ne poznajete najbolje"

1. Pteambula nema pravnu snagu
2. Odgovara se za nasilno rusenje ustavnog uredjenje...

Dakle, njegov stav ne moze nikako da bude osnov za neku krivicnu sankciju.
To sto ce ga razapeti zbog stava mi je ok, javna je licnost odlucio se na takav korak, pa neka sad trpi kritiku. Ali o kom bre sankcionisanju pricamo? Sankcija za misljenje?

E da, i kod nas nije iznenadjenje otkaz ako napises nesto protiv AV-a. Slicni smo mi i oni, najvrednije institucije stitimo.

I sta je sa drugim krsenjima Ustava? Sloboda medija je Ustavom zagarantovana. Sad ce doktor tome da se podsmeva, ali mozda ne bude smesno kad za par meseci niko od tzv. patriota ne bude mogao svoj stav nigde da iznese.... biracki spiskovi su nebitni, zuti su jos na njima krali, pa sto ne bi ni ovaj krao. Danas predsednicki izbori, sutra referendum...
Grba

Postby AirBall » 29 Jan 2019, 17:03

Grbo, procitaj sta sam napisao, nigde ne stoji da je preambula pravno obavezujuca vec da je zapisava ko stigne...

Sto se vladavine prava tice tu bih donekle mogao da se slozim sa tim floskulama da jedna od glavnih tacaka takozvane opozicije nije lustrirati, uhapsiti, zabraniti sve sto im nije politicki prihvatljivo...

Podsecam te da su predstavnici takozvane opozicije trazili da se Seselju oduzme mandat nazivajuci ga ratnim zlocincem iako je oslobodjen odgovornosti...
AirBall

Postby Radonjaa » 29 Jan 2019, 17:07

Ček, zar Šešelj nije osuđen na kraju? Ili tada još nije bio osuđen?
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby AirBall » 29 Jan 2019, 17:10

Radonjaa wrote:Ček, zar Šešelj nije osuđen na kraju? Ili tada još nije bio osuđen?

Nije osudjen za ratne zlocine
AirBall

Postby Rajs » 29 Jan 2019, 18:48

NBA Fantasy Champion (2019)
Premier League H2H Fantasy Champion (2021)

OSTOJA ODLAZI
Rajs

Postby AirBall » 29 Jan 2019, 18:50

I sta rekose, postoji razlika izmedju Vucica i njih?

Jel moze obrazlozenje, u cemu je razlika?
AirBall

Postby grobar_Zvornik » 29 Jan 2019, 18:57

Разлика је што су једни у фотељи, други би да се у исту врате, јер им дојадило мимо фотеље бити...

Али је у сваком случају добро за народ, да види да ни овим који би да отјерају актуелне није стало до српске државе и националног интереса.
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Гроф Тинторето » 29 Jan 2019, 18:59

Dobro je dosao ovaj intervju goveda.

Valjda sad dodaju na listu zahteva i ovu ideju oko prepustanja KiM.
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby DON » 29 Jan 2019, 19:01

Karamazov wrote:
DON wrote:Bravo Zlajo mozes kod Cice i mene u stranku,

Može ako napravi zaokret i napiše pohvalno slovo i za Ruse. :yes3:

Možemo uzeti i vođu KPS-a Grofa Tintoreta.

Vec je pisao, evo nasao sam.

Zlaja wrote:Jebo mater, Rusi su najbolji na svetu, govorim ovo bez sarkazma, ironije i onog treceg, Putin car :triprsta:
DON

Postby bbq » 29 Jan 2019, 19:15

AirBall wrote:I sta rekose, postoji razlika izmedju Vucica i njih?

Sergej i PSG nisu deo SZS, oni su vise Ceda-Canak prica. Isto kao i Zivkovic. Ne znam zasto trpas sve u isti kos, u stvari znam, ali nije u redu.

Imas SZS koji su u ovom trenutku protiv EU, za status kvo u vezi sa Kosmetom, bojkot izbora pod ovakvim uslovima i jasno su to rekli - u tome je razlika izmedju njih i Vucica i ostalih kvazi opozicionara.
bbq

Postby AirBall » 29 Jan 2019, 19:18

bbq wrote:Sergej i PSG nisu deo SZS, oni su vise Ceda-Canak prica. Isto kao i Zivkovic. Ne znam zasto trpas sve u isti kos, u stvari znam, ali nije u redu.

Oprosti molim te ukoliko nisam u pravu, ali mi se cini da je njegov brat izjavio da ne daju ovim drugima mikrofon pa samim tim ih dozivljavam kao organizatore protesta...

Uostalom i bivsi predsednik DS koji je u SZS je identicno danas postupio...
AirBall

Postby bbq » 29 Jan 2019, 19:30

AirBall wrote:Oprosti molim te ukoliko nisam u pravu, ali mi se cini da je njegov brat izjavio da ne daju ovim drugima mikrofon pa samim tim ih dozivljavam kao organizatore protesta...

Uostalom i bivsi predsednik DS koji je u SZS je identicno danas postupio...

Ja sam ti napisao koja je razlika izmedju SZS i Vucica i njegove opozicije. Na proteste idu razliciti ljudi i to iz razlicitih motiva. Ni medju strankama ni medju ljudima koji su SZS ne vlada jednoumlje, ali postoje principi koji su javno proklamovani i koji su zvanicna politika.

U krajnjem slucaju Kalinic nije se zakleo na ustavu da ce braniti teritorajlni integritet Srbije, niti Kalinic sa Tacijem trazi "kompromis", niti prica kako je Murat veliki drzavnik... Decko ima pravo na misljenje, a ova hajka na njega je samo dokaz koiko su jadni ljudi koji protiv Psiha ne smeju da kazu ni rec.
bbq

Postby fontaneros » 29 Jan 2019, 19:32

bbq wrote:
AirBall wrote:I sta rekose, postoji razlika izmedju Vucica i njih?

Imas SZS koji su u ovom trenutku protiv EU, za status kvo u vezi sa Kosmetom, bojkot izbora pod ovakvim uslovima i jasno su to rekli - u tome je razlika izmedju njih i Vucica i ostalih kvazi opozicionara.

A ko cini ustvari taj dobri SZS?

Djilas? Bosko?
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby AirBall » 29 Jan 2019, 19:36

bbq wrote:Ja sam ti napisao koja je razlika izmedju SZS i Vucica i njegove opozicije. Na proteste idu razliciti ljudi i to iz razlicitih motiva. Ni medju strankama ni medju ljudima koji su SZS ne vlada jednoumlje, ali postoje principi koji su javno proklamovani i koji su zvanicna politika.

U krajnjem slucaju Kalinic nije se zakleo na ustavu da ce braniti teritorajlni integritet Srbije, niti Kalinic sa Tacijem trazi "kompromis", niti prica kako je Murat veliki drzavnik... Decko ima pravo na misljenje, a ova hajka na njega je samo dokaz koiko su jadni ljudi koji protiv Psiha ne smeju da kazu ni rec.

Postoji u politici nesto sto se zove zajednicko delovanje...

Ukoliko zajednicki sa nekim nastupas ti deo sopstvenog identiteta prebacujes na tu organizaciju...

Uz odredjene benefite (prelazak cenzusa, mandate, mesta u odborima i telima) idu i neke lose stvari poput generalizacije..

U svakom ratu, bilo da je psihicki ili opsti se udara na najslabiju kariku u lancu jer je najveca verovatnoca da ce bas ta karika puci...

Kalinic je javna licnost i kao takva je podlozna kritikama javnosti...

I neverovatna je ta potreba da se dokaze nedokazivo...

fontaneros wrote:A ko cini ustvari taj dobri SZS?

Djilas? Bosko?

Izmedju ostalih i DS...
AirBall

PreviousNext

Return to Turniri