Penzioner Slobodan Stefanović, koji je priveden sinoć posle protesta u Kragujevcu, kazao je za N1, nakon što je proveo noć u bolnici zbog visokog pritiska, da je nošenjem makete vešanog penzionera od stiropora hteo da pokaže da "nisu svi penzioneri bez mozga".
"Da i ti mladi vide da nismo svi penzioneri bez mozga, da ima nas koji razmišljamo", kazao je.
Na pitanje šta je razlog njegovog nezadovoljstva, Stefanović kaže da je njemu i supruzi "oteto 4.000 evra".
"Meni i supruzi je ovaj, ja moram da ga na nazovem jedinim imenom kojim mogu, a to je zlikovac, oteo oko 4.000 evra. To je za mene bogatstvo. I ko zna šta sam sve mogao s tim novcem da uradim", kazao je Stefanović.
Kragujevačka policija privela ga je sinoć jer je na protestu u tom gradu nosio improvizovana vešala sa obešenom lutkom. Penzioner kaže da je ovim činom samo opisao istinu.
"Imao sam puno razloga za to. Kao što je i pisalo...samo je pisala istina. Gore u vrhu je pisalo 'opljačkani penzioner', što ja jesam. Napravio sam i figuru čoveka, na kojoj je pisalo 'Ja, penzioner', da bi, pošto su oni uglavnom polupismeni, da bi znali o kome se radi", objasnio je.
http://rs.n1info.com/Vesti/a459193/Privedeni-Kragujevcanin-Na-vesalima-sam-ja-opljackani-penzioner.html