harper lee wrote:jedaj wrote:Nesto te upitah kralju.............ko drzi kontinentalni hvat za forhend ili bekend.......ili sam mozda ja to izjavio

.
Hajde, jos jednom da testiram strpljivost pre nego sto te posaljem tamo gde te je trebalo poslati odmah.
Osim tebe niko nije pominjao Rafu u vezi sa kontinentalnim gripom. Pricali smo o Rafinom forhendu i rekao sam ti da on drzi istocni grip i da je to jedan od razloga zasto su mu spinovi toliko visoki sa te strane. Takodje sam ti u deset reci opisao koja je razlika izmedju ta dva gripa, sto je teniska mudrost koja zahteva pola minuta bazanja po netu i koju za upravo toliko vremena moze da sazna cak i neko ko nikad nije ni video reket u zivotu.Jel' mi sad dozvoljeno da te nazovem Velikim Autoritetom, Kraljem tenisa i Poducavaocem Beslovesnih Masa i da te zamolim da odes i proveris jesam li tamo? A dok do tamo stignes mozda bi mogao da razmislis i o tome da stavljas razmak iza pojedinih znakova interpunkcije kako bi tvoji tekstovi, osim sto su dakako genijalni, takodje bili i citljivi, kao i estetski manji horor. Ne da ce to meni nesto znaciti posto cu od sada gledati da te izbegavam jer nemam terapeutsko iskustvo, a na ovaj forum sam dosao da se ispricam s ljudima kad mi je do price stalo a ne da citam preispoljne gluposti iz autobiografske knjige "Kako sam na forumu postao Nik Boletijeri licno" ali bi bilo lepo kad bi prema ostalima imao makar malo milosti.
Eto, toliko od mene. Uzivaj, jadan ne bio (ovo nisam cuo otkad mi je baba umrla pre cetvrt veka

) i puno srece u pohodu na nove teniske titule sad kad je Rafa prdnuo u cabar sa sve svojim balonima.
Ja imam strpljenja za takve kao ti koliko hoces

.
Lupio si i spomenuo takvu glupost da se pocetnicima preporucuje kontinetalni grip sto je nemoguce a to cu ti i dokazati.
Dalje pokusao si nam uporediti Rafin istocni hvat sa kontinentalnim a sve u sprezi da bi nam ovde ponudio veliko
otkrice koje se samo po sebi podrazumjeva jer kada npr Rafa uhvati istocni hvat i ispruzi ruku sasvim je prirodno i
ocekivano da je ugao glave reketa bas onakav koji i treba da bude i to nema nikakve veze sa kretnjom otklona zgloba
ili time dal ce dati spina loptici jer to se u procesu kasnije desava.U svakom slucaju Rafa niti bilo ko ne drzi kontinentani
hvat da bi udario lopticu recimo iz forhenda i to je notorna glupost.Dalje nastavljas nevidjeno da lupas i navodis da
Rafa za forhend drzi istocni grip sto je jedan od glavnih razloga zbog kojih su njegovi spinovi toliko visoki......covjece
boziji svi teniseri koriste za spinove zavisno sa koje strane istocne ili zapadne hvatove i to su jedini hvatovi koji to i
omogucavaju i to je sasvim normalno i nije nikakvo otkrice,medjutim ti mene ne citas ili si skroman sa znanjem pa
ne znas,Rafa nepravilno podvlaci zamah i reket u trenutku kontakta spana i loptice i zahvaljujuci snazi ruku kao i sake izvlaci
te visoke spinove sa izuzetno visokim lukovima iznad mreze,znaci Rafina vrsta hvata nema nikakve veze sa izvlacenjem
spinova jer i svi drugi teniseri koriste zavisno jel su desnjaci ili lijevaci zapadni ili istocni hvat.Dalje da ne bi meni vise
objasnjavao vrste hvatova koje uzasno povrsno poznajes evo postavljam ti stranicu pa da naucis i da ubuduce ne lupas
nesto sto nemas pojama nego nekoga da pitas.U ovom tekstu poseban je osvrt na kontinentalni hvat za pocetnike i
molim vas da svi procitaju od kada se ne koristi,jbg mozda imas 70god.
http://www.e-tenis.org/2010/08/drzanje-reketa-u-tenisu-grip.html Kontinentalni grip se može koristiti za svaki udarac, ali u standardnoj upotrebi nije još od vremena dugih hlača i suknji na teniskim terenima.Stvarno ne bi komentarisao ovo sto si izbljuvao po meni i sasvim je nebitno.Bitna je tvoje poznavanje materije na ove
moje silne postove na koje sam utrosio i vrijeme i trud a ti si me udostojio sa par redova objasnjenja i argumentovanog
odgovora.No....mozda nisi imao vremena ipak si me lijepo ismijao.
edit: boja, crveno je rezervisana za opomene