Board index Tenis Turniri

Teniske diskusije

Re: US OPEN 2011

Postby harper lee » 01 Sep 2011, 18:10

jedaj wrote:Nesto te upitah kralju.............ko drzi kontinentalni hvat za forhend ili bekend.......ili sam mozda ja to izjavio :tap: .

Hajde, jos jednom da testiram strpljivost pre nego sto te posaljem tamo gde te je trebalo poslati odmah.

Osim tebe niko nije pominjao Rafu u vezi sa kontinentalnim gripom. Pricali smo o Rafinom forhendu i rekao sam ti da on drzi istocni grip i da je to jedan od razloga zasto su mu spinovi toliko visoki sa te strane. Takodje sam ti u deset reci opisao koja je razlika izmedju ta dva gripa, sto je teniska mudrost koja zahteva pola minuta bazanja po netu i koju za upravo toliko vremena moze da sazna cak i neko ko nikad nije ni video reket u zivotu.

Jel' mi sad dozvoljeno da te nazovem Velikim Autoritetom, Kraljem tenisa i Poducavaocem Beslovesnih Masa i da te zamolim da odes i proveris jesam li tamo? A dok do tamo stignes mozda bi mogao da razmislis i o tome da stavljas razmak iza pojedinih znakova interpunkcije kako bi tvoji tekstovi, osim sto su dakako genijalni, takodje bili i citljivi, kao i estetski manji horor. Ne da ce to meni nesto znaciti posto cu od sada gledati da te izbegavam jer nemam terapeutsko iskustvo, a na ovaj forum sam dosao da se ispricam s ljudima kad mi je do price stalo a ne da citam preispoljne gluposti iz autobiografske knjige "Kako sam na forumu postao Nik Boletijeri licno" ali bi bilo lepo kad bi prema ostalima imao makar malo milosti.

Eto, toliko od mene. Uzivaj, jadan ne bio (ovo nisam cuo otkad mi je baba umrla pre cetvrt veka :laugh: ) i puno srece u pohodu na nove teniske titule sad kad je Rafa prdnuo u cabar sa sve svojim balonima.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

Re: US OPEN 2011

Postby jedaj » 01 Sep 2011, 18:48

harper lee wrote:
jedaj wrote:Nesto te upitah kralju.............ko drzi kontinentalni hvat za forhend ili bekend.......ili sam mozda ja to izjavio :tap: .

Hajde, jos jednom da testiram strpljivost pre nego sto te posaljem tamo gde te je trebalo poslati odmah.

Osim tebe niko nije pominjao Rafu u vezi sa kontinentalnim gripom. Pricali smo o Rafinom forhendu i rekao sam ti da on drzi istocni grip i da je to jedan od razloga zasto su mu spinovi toliko visoki sa te strane. Takodje sam ti u deset reci opisao koja je razlika izmedju ta dva gripa, sto je teniska mudrost koja zahteva pola minuta bazanja po netu i koju za upravo toliko vremena moze da sazna cak i neko ko nikad nije ni video reket u zivotu.

Jel' mi sad dozvoljeno da te nazovem Velikim Autoritetom, Kraljem tenisa i Poducavaocem Beslovesnih Masa i da te zamolim da odes i proveris jesam li tamo? A dok do tamo stignes mozda bi mogao da razmislis i o tome da stavljas razmak iza pojedinih znakova interpunkcije kako bi tvoji tekstovi, osim sto su dakako genijalni, takodje bili i citljivi, kao i estetski manji horor. Ne da ce to meni nesto znaciti posto cu od sada gledati da te izbegavam jer nemam terapeutsko iskustvo, a na ovaj forum sam dosao da se ispricam s ljudima kad mi je do price stalo a ne da citam preispoljne gluposti iz autobiografske knjige "Kako sam na forumu postao Nik Boletijeri licno" ali bi bilo lepo kad bi prema ostalima imao makar malo milosti.

Eto, toliko od mene. Uzivaj, jadan ne bio (ovo nisam cuo otkad mi je baba umrla pre cetvrt veka :laugh: ) i puno srece u pohodu na nove teniske titule sad kad je Rafa prdnuo u cabar sa sve svojim balonima.

Ja imam strpljenja za takve kao ti koliko hoces :lol: .
Lupio si i spomenuo takvu glupost da se pocetnicima preporucuje kontinetalni grip sto je nemoguce a to cu ti i dokazati.
Dalje pokusao si nam uporediti Rafin istocni hvat sa kontinentalnim a sve u sprezi da bi nam ovde ponudio veliko
otkrice koje se samo po sebi podrazumjeva jer kada npr Rafa uhvati istocni hvat i ispruzi ruku sasvim je prirodno i
ocekivano da je ugao glave reketa bas onakav koji i treba da bude i to nema nikakve veze sa kretnjom otklona zgloba
ili time dal ce dati spina loptici jer to se u procesu kasnije desava.U svakom slucaju Rafa niti bilo ko ne drzi kontinentani
hvat da bi udario lopticu recimo iz forhenda i to je notorna glupost.Dalje nastavljas nevidjeno da lupas i navodis da
Rafa za forhend drzi istocni grip sto je jedan od glavnih razloga zbog kojih su njegovi spinovi toliko visoki......covjece
boziji svi teniseri koriste za spinove zavisno sa koje strane istocne ili zapadne hvatove i to su jedini hvatovi koji to i
omogucavaju i to je sasvim normalno i nije nikakvo otkrice,medjutim ti mene ne citas ili si skroman sa znanjem pa
ne znas,Rafa nepravilno podvlaci zamah i reket u trenutku kontakta spana i loptice i zahvaljujuci snazi ruku kao i sake izvlaci
te visoke spinove sa izuzetno visokim lukovima iznad mreze,znaci Rafina vrsta hvata nema nikakve veze sa izvlacenjem
spinova jer i svi drugi teniseri koriste zavisno jel su desnjaci ili lijevaci zapadni ili istocni hvat.Dalje da ne bi meni vise
objasnjavao vrste hvatova koje uzasno povrsno poznajes evo postavljam ti stranicu pa da naucis i da ubuduce ne lupas
nesto sto nemas pojama nego nekoga da pitas.U ovom tekstu poseban je osvrt na kontinentalni hvat za pocetnike i
molim vas da svi procitaju od kada se ne koristi,jbg mozda imas 70god.
http://www.e-tenis.org/2010/08/drzanje-reketa-u-tenisu-grip.html
Kontinentalni grip se može koristiti za svaki udarac, ali u standardnoj upotrebi nije još od vremena dugih hlača i suknji na teniskim terenima.

Stvarno ne bi komentarisao ovo sto si izbljuvao po meni i sasvim je nebitno.Bitna je tvoje poznavanje materije na ove
moje silne postove na koje sam utrosio i vrijeme i trud a ti si me udostojio sa par redova objasnjenja i argumentovanog
odgovora.No....mozda nisi imao vremena ipak si me lijepo ismijao.

edit: boja, crveno je rezervisana za opomene
jedaj

Re: Teniske diskusije

Postby Liv » 01 Sep 2011, 18:59

Spustite loptu obojica.
Liv

Postby jedaj » 05 Sep 2011, 13:44

http://www.mondo.rs/s216812/Sport/Kosarka/Nadal-_Sve_je_OK_bicu_kao_nov.html
Decku zelim sve najbolje i da se sto prije oporavi i zaigra tenis na svom najvisem nivou,medjutim sa ovim i ovakvim
nacinom igre jos ranije su mu strucnjaci predvidjeli neslavan kraj.On po meni jednostavno mora da mijenja svoje
teniske elemente kako bi uopste produzio svoj teniski vijek pa po cijenu jos losijih rezultata.Veoma sam skeptican po
tom pitanju i cak sta vise ne mislim da ima kapacitet za to.
jedaj

Postby Starsica » 05 Sep 2011, 17:08

On po meni jednostavno mora da mijenja svoje
teniske elemente kako bi uopste produzio svoj teniski vijek pa po cijenu jos losijih rezultata

I sta kad promeni igru? Bice u vrhu? I think not. Larpurlartizam na delu je nista drugo do glupost.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Re: LIVE US OPEN - navijanje u društvu, uz Irenu

Postby Panta » 05 Sep 2011, 22:29

Da ne bi Piliceve akademije u toj Nemackoj, Novak ne bi video ATP tur.

Naravno da to ne znaci da je Nemacka drzava zasluzna za njegov uspeh, pri cemu ja to nisam ni rekao, , vec da ova drzava nema nikakvo moralno pravo da prisvaja Novakove uspehe, jer u njima nema ni mrvicu zasluge.

Kada je trebalo da se stipendira, molili su ih za pomoc, ali je tata ipak morao da ide kod zelenasa.

Ali se zato sada utrkuju ko ce prvi da cestita.

Za njegov uspeh je pre svih najzaluzniji on, a posle Srki i ostala porodica.
Last edited by Panta on 05 Sep 2011, 22:49, edited 2 times in total.
Fedor is back.
Panta

Postby Burke » 05 Sep 2011, 22:50

M.S. wrote:panto, +1. meni drago što je zadržao pored imena naš grb i što imamo geografsku poveznicu, iako bih i u suprotnom možda navijala za njega. kao što i za Ferera to činim već 12-13 godina, ma koliko bi trebalo da me bude sram zbog toga, kad smo već kod pomenutog napušavanja .

Новак Ђоковић потиче из једне, реално гледано тениски неразвијене земље. У таквој тениски неразвијеној земљи, коју приде тих година погађају разни ратови, бомбардовања и несташице хране и осталих неопходних животних намирница, за очекивати је било да се не препозна таленат и да се уложи у њега. У потпуности је тачно да је његова породица најзаслужнија за каријеру коју је направио, пошто су му омогућили да тренира код Пилића у кампу. Не видим зашто би уопште долазио у искушење да узима туђе држављанство, када су га само родитељи финансирали. Додуше, покушали су нешто Британци, али Новак је тада већ био неко ко је својим талентом скренуо пажњу на себе, и било је касно за све. Новак је тај који је морао да пробија лед. Сада када би се поново појавио такав таленат, не сумњам да би му држава приуштила да тренира у најбољим светским камповима, које је тата Срђан морао дебело да плаћа.

И да, Аргентинци су уложили у Месија исто колико ми у Ђоковића, само нешто не мислим да се они толико баве тиме.
Burke

Postby irriducibili » 05 Sep 2011, 22:51

Panta wrote:Koliko su Fed i Nadal imali situacija kada je publika protiv njih i navija za autsajdera, sto je inace i sasvim normalno.

Ljudi su platili skupe ulaznice i zele da gledaju uzbudljiv i dugacak mec, a ne ciscenje.

Ali ne, svi su protiv Novaka, ne voli ga primitivna njujorska, primitivna londonska, primitivna pariska publika, dok ga valjda jedina civilizovana i teniski obrazovana, ovdasnja publika, voli.

Sta znaju Ameri, Englezi i ostali sta je tenis...

Da li ti to pokusavas da kazes da su Nadal, a posebno Federer, bili izlozeni konstantnim navijanjem publike za razne autsajdere? Nesto se ne secam da je publika pokazivala nezadovoljstvo kada su bivsi najbolji igraci, cistili protivnike kao na traci. Tako nesto je rezervisano samo za Novaka...

Sto je naravno neopozivo pravo teniskih trendsetera iz svetskih metropola. Kao i tvoje da im tepas i da si u potpunosti saglasan sa njima. Sto me kod tebe zaista ne iznenadjuje, glupo bi bilo da se bas u tenisu razidjes sa tim velikim nacijama. Ali dopusti da ima i nas kojima to smeta. I koji potpuno razumeju Novakov revolt...
irriducibili

Postby Goca_64 » 05 Sep 2011, 22:54

irriducibili wrote:
Da li ti to pokusavas da kazes da su Nadal, a posebno Federer, bili izlozeni konstantnim navijanjem publike za razne autsajdere? Nesto se ne secam da je publika pokazivala nezadovoljstvo kada su bivsi najbolji igraci, cistili protivnike kao na traci. Tako nesto je rezervisano samo za Novaka...

Sto je naravno neopozivo pravo teniskih trendsetera iz svetskih metropola. Kao i tvoje da im tepas i da si u potpunosti saglasan sa njima. Sto me kod tebe zaista ne iznenadjuje, glupo bi bilo da se bas u tenisu razidjes sa tim velikim nacijama. Ali dopusti da ima i nas kojima to smeta. I koji potpuno razumeju Novakov revolt...

:goodpost:
potpis od prve do zadnje reci.
"Ja sam ono što nema cenu - pošten i siromašan"
M. Selimović
"Sve ce proći. Ali, kakva je to utjeha?
Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život.
Zar je nada u tome da sve prođe? "
M. Selimović
Goca_64

Postby delgado » 05 Sep 2011, 22:54

Da li Nadal i Federer psuju svojim navijacima majke ? Nisam bas upucen..
Teske price iz hooda!
delgado

Postby Starsica » 05 Sep 2011, 22:55

Al' pogledaj kolika je Argentina drzava, a kolika je Srbija. A i realno, potrebno je mnogo vise uloziti u nekoga ko igra tenis nego fudbal :beyond:
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Starsica

Re: LIVE US OPEN - navijanje u društvu, uz Irenuači iz razvi

Postby M.S. » 05 Sep 2011, 22:55

hoćemo liv.

tenis i fudbal nisu isto, to jest, da bi se postigao uspeh, ulaganja su enormna. zato su do skora uveliko dominantni bili igrači iz razvijenih zemalja. i utoliko je novakov uspeh veći, jer je prava retkost. sviđao nam se ili ne.

novak je bio talenat, ali još uvek daleko od sigurice po pitanju sponzorstava i rezultata u vreme kad je odbio Britaniju.

sorry, nisam videla ranije upozorenje.
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Goca_64 » 05 Sep 2011, 22:56

delgado wrote:Da li Nadal i Federer psuju svojim navijacima majke ? Nisam bas upucen..

Nikada, a ni ne pitaju sudiju koji mu je q***c
Spoiler: pokaži
:jezik: :jezik:
"Ja sam ono što nema cenu - pošten i siromašan"
M. Selimović
"Sve ce proći. Ali, kakva je to utjeha?
Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život.
Zar je nada u tome da sve prođe? "
M. Selimović
Goca_64

Postby Starsica » 05 Sep 2011, 22:57

Ma kakvi. Federer i Nadal su operisani od jebenih psovki, valjda zato sto tudje goMno lepse smrdi. Ups, opsovala sam.

Molim vas, sve redom, necemo se igrati podmetanja.
Starsica

Postby harper lee » 05 Sep 2011, 22:58

irriducibili wrote:Da li ti to pokusavas da kazes da su Nadal, a posebno Federer, bili izlozeni konstantnim navijanjem publike za razne autsajdere? Nesto se ne secam da je publika pokazivala nezadovoljstvo kada su bivsi najbolji igraci, cistili protivnike kao na traci. Tako nesto je rezervisano samo za Novaka...

Fed je druga prica s obzirom da mu je marketing odradio surov posao kad je u pitanju njegova prodaja kao dzentlmena na terenu ali ono sto pariska publika radi Nadalu za to se rat objavljuje. Nista, ali bas nista sto Novak dozivljava na terenu, pa cak ni u Madridu, ne moze da se meri sa mrznjom pariske publike prema Rafi.

Novak ima issue sa publikom na US Openu ali im daje nazad tacno ono sto publika od njega trazi, tako da se ja tu ne bih preterano uzbudjivao. Vidim da se i on "uzbudio" tek kad je prakticno dobio mec sto posebno raduje. Vazno je da on ima fokus na mec a ovacije ce vec dobiti kad podigne pehar.
Ignorisem te k'o Vucic poplavu.
harper lee

PreviousNext

Return to Turniri