Panta wrote:@ irr
Cudno, mislio sam da navijas za Nadala.
Kako god, morao bi da znas kakvu je atmosferu imao protiv sebe u Parizu protiv Soderlinga.Petostruki osvajac RG, najbolji sljaker svih vremena je bio u mnogo goroj poziciji od Djokovica, pa nije gestikulirao ili sta god.Slazem se, mozda je rec o razlicitom mentalitetu, ali opet.
Kod Rogera to nije toliko izrazeno, mada imajuci u vidu njegovo porodicni stablo, broj jezika koje govori, eleganciju na terenu i izvan njega, nije ni cudo sto ga maltene svugde smatraju za domaceg.
A sto se drugog dela tice, imas neku projekciju o meni, koja nije sasvim netacna, ali mi oduzima individualnost, odnosno svrstava u stado nekakvih stranackih vojnika, a to nikad necu biti.Nemam problem da se slozim sa bilo cijim stavom, ko god on bio i odakle dolazio, a u tom smislu i sa nekim tvojim.
Cudi me da jos nisi shvatio da ja uvek navijam za Srbina...
Za Pariz i Nadala sam vec objasnio...
Docim je Novak vrlo omiljen u Parizu, pa ono je bila kolektivna ekstaza (da ne upotrebim lascivniji izraz), trans, kad je Federer mahao prsticem, prekinuvsi Novakov pobednicki niz...
Ne mislim da porodicno stablo ima neki uticaj (ako ima, tu je Novak vrlo hendikepiran), o eleganciji (ili pozerstvu, da ne kazem kicu) bi se dalo raspravljati, ali je i Novak poliglota koji se jako trudi da se na svim bitnim turnirima publici obrati na maternjem jeziku. Tako da bi uzroke ipak trebalo potraziti na drugoj strani...
Naprotiv, ne oduzimam ti individualnost, niti te tretiram kao bilo cijeg slepog poslusnika. Da nije tako, ne bih polemisao sa tobom. A verovao ili ne, nije retkost i da sam ja saglasan sa tobom...