@ irr
Pariska publika vazi za najnekulturniju, mada je i to podlozno diskutovanju.
Ajmo iskreno.Razlog zbog cega Novak nema isti tretman kao Roger i Rafa, moze lezati u tome da ga publika u vecini zemalja ne dozivaljava kao nekog ko je jos uvek ravan pomenutom dvojcu.
U Parizu, bar ako je do publike (a nije

), Roger je bog, i uprkos kicu ( a siguran sam da ni sam ne verujes u to ) dozivljavaju ga kao svog.
Tenis je individualni sport ( otuda poredjenje sa Mesijem nema osnova )i ja se opredeljujem na osnovu kriterijuma koji nemaju veze sa etnickim.Navijam za Rodika, ali sam prilicno ravnodusan prema Kveriju ili Izneru (koga, doduse, postujem jer je zavrsio fakultet

), dok blago gotivim Mardija.Davidenko mi je odvratan, s druge strane prilicno sam gotivio Safina.
Novak mi je pre bio vrlo simpatican, sada manje, Troickom skidam kapu, jer je sa skromnim teniskim znanjem stigao u top 20.
Jedino gde sam pomalo zadrt jeste zenski tenis koga ne podnosim, ne iz mizoginije (daleko bilo), vec sto od vremena Henin nemam koga da gledam.A i tu ima izuzetaka, mec Stosur-Petrova je bio sjajan.
Tebi s druge strane je lako, navijas za nase, nesvrstane i Ruse, protiv si kapitalista.
Salim se za poslednji pasus

edit: Delester, prihvatam napomenu.Slozicemo se da je Rogerov stil bar za nijansu elegantniji od Nadalovog ili Novakovog, ali je sasvim moguce da za par godina, ako ostane broj 1, paradigma stila postane Novak.
Ali, vraski je tesko biti toliko dugo broj 1, zar ne ?
Fedor is back.