Board index Tenis Turniri

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Dr Arslanagic » 21 Feb 2019, 22:49

Rajs wrote:Gde se nalazi butik?

Бутик Бункер – Отаџбина, Булевар Деспота Стефана 48
Испод прве економске и пицерије Орао, онај кратак део улице од прве економске до семафора испред медицине рада.
Сигурно си ме разумео :biggrin:
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 21 Feb 2019, 23:18

Члан владе, министар за иновације и технолошки развој Ненад Поповић јавно и недвосмислено иступио против издајничке политике вучија и дачија и указао на кршење Устава Србије

„Драго ми је што је министар спољних послова Ивица Дачић за само 24 сата променио мишљење о идеји ’разграничења‘, па више не тврди да је таква идеја званична државна политика, већ каже да је то предлог појединих државних званичника", истиче Поповић у изјави достављеној Танјугу.

Идеја о „разграничењу“ не може да буде званична државна политика, јер је она у директној супротности са Уставом Републике Србије у чијој Преамбули стоји да је Косово саставни део територије Србије, наглашава Поповић.

„Министар Дачић ме је јуче напао зато што се у својој политици по питању Косова чврсто држим Устава Србије и његове Преамбуле. Желим да поновим министру Дачићу да сам на тај свој став поносан и да од њега никада нећу одустати“, наводи Поповић.

Он каже да за разлику од Дачића, који је био у свим владама од Милошевића до данас, нема потребу да по сваку цену буде у власти.

„Подсетићу министра Дачића да је 2010. године, када је он био потпредседник Владе Србије, донета одлука Међународног суда правде којом је легализована сецесија Косова, а против које сам ја гласао као посланик у Скупштини Србије“, каже Поповић.

Исте године за време Владе у којој је Дачић био потпредседник, усвојена је резолуција о Косову у Уједињеним нацијама, којом је питање Косова из надлежности Савета безбедности УН пренето у надлежност Европске уније, чије 23 чланице су у том тренутку већ признале једнострано проглашену независност Косова, додаје Поповић.

Поповић подсећа Дачића да је 2013. године, као председник Владе Републике Србије, потписао Бриселски споразум, док је он као посланик гласао против тог споразума у Парламенту.

„Приликом избора на место министра заклео сам се својом чашћу да ћу поштовати Устав Србије и да ћу бити посвећен очувању Косова унутар Републике Србије. Намеравам да поштујем дату заклетву и да учиним све што могу у току свог мандата на месту министра да Косово остане српско. Као што је записано у Уставу и Светосавском завету. Цело Косово. Ни метар мање“, закључује Поповић и поручује: „Догодине у Призрену!“.

Јел' ми ово имамо прве знаке подела у влади?
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 21 Feb 2019, 23:23

Дачијев одговор

On je naglasio da sadašnjim vlastima "nije ostavljeno ništa" u pregovorima sa Prištinom jer su se oni koji su ranije pregovarali "pozivali da će Ustav Srbije sam po sebi sve rešiti".

:laugh: :laugh: :laugh:

Претходне власти нису садашњим оставиле ништа ...
Власти у којима је он седео, све до једној.
Докле ова политика криви су они пре може да пролази код будала Боже нас сачувај ...
Веприна комунистичка робија до краја живота за велеиздају.

Остатак изјаве врви од антиуставних изјава, које су већ постале нормална ствар у изјавама највиших органа власти

On je za Radio televiziju Srbije rekao da će na sednici Vlade pitati ministra za inovacije i tehnološki razvoj Nenada Popovića zašto sedi u njoj "ako se ne slaže sa predlogom Vučića", misleći na Popovićevu reakciju na eventulano razgraničenje sa Kosovom.

"Pitaću ga to na sednici Vlade", rekao je Dačić, navodeći da je ideju o razgraničenju, koju je ponovio u sredu, ranije izneo i Vučić.

"Ako želite kompromis onda morate da ponudite nešto što je kompromis", rekao je Dačić, navodeći da ni Dejtonski sporazum nije bio u skladu sa Ustavom Bosne i Herecegovine, kao ni Prespanski dogovor, sa Ustavom Makedonije.
Dr Arslanagic

Postby neza » 21 Feb 2019, 23:27

Kada kazes "veprina" ja zamislim nekoga ko ima nesto i kila i stasa, ovo je vijetnamsko svince...
neza

Postby Гроф Тинторето » 21 Feb 2019, 23:28

Pa koj ce nam onda kurac Ustav.
Jos nas poredi sa ovim kvazi drzavama
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Spoiler: pokaži
Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby AirBall » 21 Feb 2019, 23:38

Stoka je to, da damo nase za nase s tim da cemo dati 95% svog za 5% svog...

Super su to smislili, ako im prodje treba da nas nema..
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Sezione » 22 Feb 2019, 01:49

Ali u kolikoj smo mi banani kao drzava kad je najvecoj humanitarnoj organizaciji u Srbiji cilj da za godinu dana skupi novca u visini godisnjih bonusa Vazure i Terzica. Izem ti i narod i sistem i sve.
СВАКИ СВОГА УБИЈТЕ СУБАШУ!

U Kosovo se kunete, a po Zvecanu od Srba kradete

ODJEBI OD PARTIZANA BOLESNICE BOLESNI
Sezione

Postby DON » 22 Feb 2019, 02:30

Ko je Nenad Popovic, onaj sto je bio predsednik FK Partizana?
DON

Postby neza » 22 Feb 2019, 03:48

Ma Ruska veza, bivsi Kostunicar. Moze biti da je cak i bio vrzmao po partizanu...
Uglavnom zajebancija ziva sa svima njima.
Setio se kada brod tone Ustava...
neza

Postby Нико Белић » 22 Feb 2019, 04:50

DON wrote:Ko je Nenad Popovic, onaj sto je bio predsednik FK Partizana?

Он.
Чујте гласна звона Метохије, Косово је срце Србије!
http://www.youtube.com/watch?v=4klPIhYXxCc

ПартиZан и само ПартиZан...
Нико Белић

Postby fontaneros » 22 Feb 2019, 08:45

Mogla bi neka od ekipa da odradi koreo na temu "Nema predaje", uz naravno poruku za rts.

Ustvari, idealno bi bilo kada bi sve ekipe uradile to, i to na derbiju. (Ili barem po parolu da izbace).
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby neza » 22 Feb 2019, 08:57

Аха, ај нека му то избаце његови цигани, ето им прилике да покажу колико су теледириговани? Пој'о вук магаре...
neza

Postby DON » 22 Feb 2019, 10:37

Pa tome ce doci Vucic i reci sto se nisi pozivao na Ustav kada su ovi proglasili nezavisnost, bio si tad neko mudo i u onim kancelarijama za KiM, a i u vrhu DSSa.
DON

Postby Woodoo » 22 Feb 2019, 10:52

Image
Woodoo

Postby AirBall » 22 Feb 2019, 11:25

Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

PreviousNext

Return to Turniri