Poison and Remedy wrote:Nema pregovora oko KiM-a. Svaki put kad smo sklapali dogovore sa nekim, na kraju smo popusili kitu. Uvek nadju nacin da nas izjebu. I dan danas burgijaju da promene status Republike Srpske. Danas prihvatis ovo, smatras pogodnim ono i op, kroz koju godinu teroristi zakucaju na tvoja vrata.
Dr Arslanagic wrote:Заборавих на ово да ти одговорим.
Наш циљ је да КиМ остане у саставу Србије.
Око свега осталог можемо да се договоримо.
Договор око статуса шиптара на КиМ у оквиру Србије, не треба мешати са издајом КиМ.
Наш циљ јесте да дођемо до договора али у оквиру садашњег устава а не договор који издајник спроводи и који је права национална велеиздаја, свесно предавање дела територије. И не оног устава који ће покушати да изгласају и да измене све просрпско у њему.
Више пута сам сам исказао нешто слично Шешељевим ставовима.
Поента је да у те преговоре буде укључена Русија као гарант.
Обзиром да смо се до сада више пута зајебали верујући западу, и имали за последицу катастрофалну штету по српски национални интерес, свака одлука која се донесе мора бити у складу са нашим уставом и резолуцијом 1244.
И ту онда нема грешке.
Ако до договора не може да се дође под овим условима, са почетним и завршним условом сваког преговора да је КиМ неотуђиви део територије Србије, онда прекинути преговоре па нек отимају. Прогласимо окупацију, опет са Русијом испреговарамо статус општина које су на КиМ да им се гарантује мир, па чекати. Све ће се брзо преокренути.
Углавном, ми ништа не смемо да потпишемо где прва ставка није да је КиМ део Србије.
У складу са свимо овим, не браним ја Шешеља, али морам да похвалим када да неки добар предлог.
И не само њега. Овај пут је он изнео предлог. Подржаћу свакога ко има овакав тврд просрпски став.
У овоме што је изнео нема ничега што је на штету Србије.
По мени добар предлог.
Детаљан став, просрпски, по овом питању имају ДСС и Двери.
Од суботара још нисам чуо предлог како би они решили питање КиМ.
За остале не знам.
Dr Arslanagic wrote:![]()
Па ако си ти тражила да скине маску, зашто сте снимали репризу посете твом сину?
Тешка болест. Мора све да се демантује и исправи.
Лагање без морала. Отац лажи је ђаво.
Када сам био мали, мени је мој отац говорио - сине, не можеш да утичеш на свачије мишљење и не пожели да те сви воле, и не труди се да одговориш свакоме. То ти је исто као када би неко са врха зграде бацио кутију конфета а ти пожелео да их све ухватиш. То је немогуће.
Dr Arslanagic wrote:Нисмо се разумели.
Нисам ни говорио да преговарамо око дела наше територије, већ око статуса шиптарског становништва на нашој територији.
Написао сам да се пре свега ми држимо нашег устава, а Руси да помогну у међународним водама.
Данас су таква правила игре, не можеш да се кур*иш кад си мали и мораш да имаш подршку.
У овом случају подршку да КиМ остане део Србије и да се регулишу права шиптара на КиМ.
Као што су Руси решили питање Чеченије.
То су ближи кораци и оно што је пожељно.
О дугорочним плановима можемо када решимо ово питање.
Dr Arslanagic wrote:Ја сам у оном посту написао детаљно како бих ја урадио.
Ми имамо своје услове.
Први и основни је да је КиМ саставни део Србије. Тако пише у уставу, а све и да не пише то је чињеница.
Са мањинама мораш да преговараш, да имају боље услове живота и све остало.
Као и Срби у другим државама.
Али опет у оквиру устава.
Ми треба да преговарамо о статусу шиптара у оквиру Србије, а не као што сад ради вучић који преговара предајући део територије. Ја не причам о предаји територије ни преговарању о издаји.
Дао сам пример Руса у Чеченији. Све су добили али у оквиру Русије.
То је била полазна тачка и једина непроменљива.
Онда су Руси полако поставили свог човека и све се променило.
Ако не желе да преговарају под овим условима, прогласимо окупацију.
И онда опет наставимо преговоре за услове које сам написао.
И никад ни мрву испод почетног и јединог услова за нас који је непромењљив и о којем нема преговора - КиМ је део Србије.
До једног дана.
Poison and Remedy wrote:Dr Arslanagic wrote:Ја сам у оном посту написао детаљно како бих ја урадио.
Ми имамо своје услове.
Први и основни је да је КиМ саставни део Србије. Тако пише у уставу, а све и да не пише то је чињеница.
Са мањинама мораш да преговараш, да имају боље услове живота и све остало.
Као и Срби у другим државама.
Али опет у оквиру устава.
Ми треба да преговарамо о статусу шиптара у оквиру Србије, а не као што сад ради вучић који преговара предајући део територије. Ја не причам о предаји територије ни преговарању о издаји.
Дао сам пример Руса у Чеченији. Све су добили али у оквиру Русије.
То је била полазна тачка и једина непроменљива.
Онда су Руси полако поставили свог човека и све се променило.
Ако не желе да преговарају под овим условима, прогласимо окупацију.
И онда опет наставимо преговоре за услове које сам написао.
И никад ни мрву испод почетног и јединог услова за нас који је непромењљив и о којем нема преговора - КиМ је део Србије.
До једног дана.
Pa normalno da nece da pregovaraju pod tim uslovima. Da su hteli, odavno bi ih sami izneli. Mi ne treba da se bakcemo pregovorima, nego da nadjemo nacin da promenimo narativ cele price i naseg polozaja u toj prici.
Frankfurter rundšau: Dogovorena promena granica na Kosovu
EU i SAD spremne su da prihvate razmenu teritorija između Srbije i Kosova i u Vašingtonu bi 12. juna trebalo da bude potpisan sporazum o promeni granice koji bi stupio na snagu šest meseci kasnije, piše nemački dnevnik „Frankfurter rundšau“ (Frankfurter Rundschau).
Users browsing this forum: No registered users and 16 guests