Chandrian wrote:Reče mi drug koji živi u SAD da je sada tamo kampanja da se iskorene zamenice on/ona i da kada o nekome govoriš koristiš zamenicu oni, jer na taj način ne pretpostavljaš njegov rod, što neki smatraju diskriminacijom. Keže da su mu više puta skrenuli pažnju na to da ne sme da pretpostavlja tuđi rod na osnovu imena i izgleda.
Nisam sigurna koliko će se to primiti i da li će poprimiti veće razmere.
Chandrian wrote:Reče mi drug koji živi u SAD da je sada tamo kampanja da se iskorene zamenice on/ona i da kada o nekome govoriš koristiš zamenicu oni, jer na taj način ne pretpostavljaš njegov rod, što neki smatraju diskriminacijom. Keže da su mu više puta skrenuli pažnju na to da ne sme da pretpostavlja tuđi rod na osnovu imena i izgleda.
Гроф Тинторето wrote:Dobro je sto smo mi pametni pa nas Vucko veoma tesko kontrolise
Rokanontas wrote:Chandrian wrote:Reče mi drug koji živi u SAD da je sada tamo kampanja da se iskorene zamenice on/ona i da kada o nekome govoriš koristiš zamenicu oni, jer na taj način ne pretpostavljaš njegov rod, što neki smatraju diskriminacijom. Keže da su mu više puta skrenuli pažnju na to da ne sme da pretpostavlja tuđi rod na osnovu imena i izgleda.
jbg ameri imaju tu da tako nazovem "igru reci" tj imaju "sex" a imaju i "gender"..
ovo sex se odnosi na biologiju.. dakle sex bata ili seka.. dok se gender odnosi na socijalnu formu tj ubedjenja ili uverenja..pa tako mozes da budes gej, strejt, bi, kvin, kvir.. ili dzedaj.. i sta ti ja znam.. mozes da trazis kazes i da si duga, cvetic ili lane ,nemam pojma, i da trazis da ti se u tom rodu i tako obracaju..
Ekser u kovčeg, platformom poručili – kraj dijaloga
Users browsing this forum: Claude [Bot] and 1 guest