Board index Tenis Turniri

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Zlaja » 06 Mar 2019, 23:06

Njegov rukopis 100%.

Niko nije toliko malouman da se na ovaj način bori za svoja prava na ovim prostorima.
Zlaja

Postby Ron Swanson » 06 Mar 2019, 23:16

Klasična "patku daj tati" kampanja, kao da je onaj sin Isidore Bjelice smišljao.
Ron Swanson

Postby V.M. Varga » 07 Mar 2019, 02:29

Kao društvo mi sasvim fino napredujemo što se tiče rodne ravnopravnosti.

Kod malo obrazovanijeg sloja se više ni ne očekuje od žene da zarađuje, a pritom da kuva, pegla, čisti i pere, dok je na "domaćinu" isključivo da zaglavi u kafani/kladionici posle njegovog radnog vremena. Odavno su prošla ta vremena. Obaveze se ravnomerno dele, naravno u zavisnosti od toga ko ima kakvo radno vreme i koliko slobodnog vremena. Što je i normalno. Kod mene je uvek bilo tako.

Naravno onaj ko je više zaljublen u vezi više gilja, i toga će uvek biti, ali i ta zaljublenost prođe posle koje godine i ako nije funkcionalno, postoji i razvod koji danas nije tabu.

Tako da stvarno ja tu ne vidim problema, osim kod osoba koje su mazohisti prema sebi i uvek biraju loše za sebe...

Ne vidim probleme ni na profesionalnom planu, danas se više niko ni ne okreće ako vidi ženu vojnika/pandura. :laugh:
V.M. Varga

Postby Chandrian » 07 Mar 2019, 14:24

Reče mi drug koji živi u SAD da je sada tamo kampanja da se iskorene zamenice on/ona i da kada o nekome govoriš koristiš zamenicu oni, jer na taj način ne pretpostavljaš njegov rod, što neki smatraju diskriminacijom. Keže da su mu više puta skrenuli pažnju na to da ne sme da pretpostavlja tuđi rod na osnovu imena i izgleda.
Nisam sigurna koliko će se to primiti i da li će poprimiti veće razmere.
Chandrian

Postby neza » 07 Mar 2019, 16:32

Meni to nije nikakav problem, jer vecinu primeraka uglavnom oslovljavam sa "ono". :okk:
neza

Postby Poison and Remedy » 07 Mar 2019, 16:36

Chandrian wrote:Reče mi drug koji živi u SAD da je sada tamo kampanja da se iskorene zamenice on/ona i da kada o nekome govoriš koristiš zamenicu oni, jer na taj način ne pretpostavljaš njegov rod, što neki smatraju diskriminacijom. Keže da su mu više puta skrenuli pažnju na to da ne sme da pretpostavlja tuđi rod na osnovu imena i izgleda.

Svaki put kad se postavi legitimno pitanje na tu temu u Americi, dobije se odgovor tipa:

AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, YOU ARE A WHITE PRIVILEGED MALE AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.

Pogledas bilo koji SJW video i sve ti bude jasno. Strasno glupi ljudi, koji cine vecinu u Americi i koje je bas iz tog razloga(zato sto su glupi), lako kontrolisati.

Reprezent tog pokreta...
Spoiler: pokaži
Image
TRADIZIONI DI FAMIGLIA
Poison and Remedy

Postby Гроф Тинторето » 07 Mar 2019, 17:10

Dobro je sto smo mi pametni pa nas Vucko veoma tesko kontrolise :biggrin:
Pretpostavka je najlaksi nacin da se dodje do pogresnog zakljucka.

Buzz' Beater wrote:
Peskir wrote:Videh malopre u gradu Rakicevica iz Zvezde, nosi neku grejalicu. :biggrin: :biggrin:

Zagreva se za Fener :okk:

Josep Pep Guardiola - GOAT
Гроф Тинторето

Postby Rokanontas » 07 Mar 2019, 17:25

Chandrian wrote:Reče mi drug koji živi u SAD da je sada tamo kampanja da se iskorene zamenice on/ona i da kada o nekome govoriš koristiš zamenicu oni, jer na taj način ne pretpostavljaš njegov rod, što neki smatraju diskriminacijom. Keže da su mu više puta skrenuli pažnju na to da ne sme da pretpostavlja tuđi rod na osnovu imena i izgleda.

jbg ameri imaju tu da tako nazovem "igru reci" tj imaju "sex" a imaju i "gender"..
ovo sex se odnosi na biologiju.. dakle sex bata ili seka.. dok se gender odnosi na socijalnu formu tj ubedjenja ili uverenja..pa tako mozes da budes gej, strejt, bi, kvin, kvir.. ili dzedaj.. i sta ti ja znam.. mozes da trazis kazes i da si duga, cvetic ili lane ,nemam pojma, i da trazis da ti se u tom rodu i tako obracaju..

dakle ako ti neko strpa tuki u usta,a za sebe kaze da nije muskarac i da se ne oseca tako, pravno ispada da ti nisi ni popusio bobana.. :beyond:

ode sve u tri lepe.. :krsti:
Rokanontas

Postby fontaneros » 07 Mar 2019, 17:30

Negde procitah da je ovaj iz Grocke pusten?

Istina?
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Poison and Remedy » 07 Mar 2019, 17:34

Гроф Тинторето wrote:Dobro je sto smo mi pametni pa nas Vucko veoma tesko kontrolise :biggrin:

Vucic je u globalnom pogledu nebitan. Ovo o cemu ja pisem ima dalekosezne posledice po ceo ljudski rod.
TRADIZIONI DI FAMIGLIA
Poison and Remedy

Postby Ron Swanson » 07 Mar 2019, 17:45

Rokanontas wrote:

jbg ameri imaju tu da tako nazovem "igru reci" tj imaju "sex" a imaju i "gender"..
ovo sex se odnosi na biologiju.. dakle sex bata ili seka.. dok se gender odnosi na socijalnu formu tj ubedjenja ili uverenja..pa tako mozes da budes gej, strejt, bi, kvin, kvir.. ili dzedaj.. i sta ti ja znam.. mozes da trazis kazes i da si duga, cvetic ili lane ,nemam pojma, i da trazis da ti se u tom rodu i tako obracaju..

To postoji i u našem jeziku - pol i rod. Problem je u tome što se pojavljuje sve više degenerika koji smatraju da rod osobe nije predodređen njenim biološkim polom i što to postavljaju kao pravilo, umesto kao pojedinačne izuzetke, koji zaista postoje.
Ron Swanson

Postby treci » 07 Mar 2019, 18:17

Mi smo upravo dobar deo tih radikalnih sjw gledista usvojili u nasim zakonima i to najvise za vreme ove vlasti. Cak smo usvojili i tzv cat call. I za to naravno dobili pohvale
treci

Postby AirBall » 07 Mar 2019, 18:38

:laugh: :laugh: :laugh:

Image
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Poison and Remedy » 07 Mar 2019, 18:45

AirBall wrote: :laugh: :laugh: :laugh:

Image