Kad citas forum pre svitanja onda je moguce i halucinirati, ali bih se zakleo da sam procitao negde harperov post u kom se pominju nasi navijaci i njihova psihologija, pa o tome kako Englezi svojataju Endija po potrebi, ali sada nema sanse da to nadjem. Nema veze, ja bih o tome ovde.
Bio sam ponegde i nikad nisam bio pristalica teze ni da smo najbolji ni da smo najgori, ali odredjene specificnosti postoje. To uopste nije nas specijalitet, svuda po svetu se porazeni sportisti valjaju po blatu, svuda se place posle poraza. Kad se izgubi poraz se prilicno brzo zaboravi, evo kosarkasi vec danas nisu top tema ni u novinama, a i na forumima polako odlaze u fade away. Meni su mnogo veci problem pobede.
Pobede se mnogo duze pamte, daju privid neke virtualne srece, ok je sto Srbi imaju najboljeg tenisera, odbojkasa, odbrambenog fudbalera, kosarkasa evrolige, mi smo Srbi/Grobari/dodati po zelji najjaci, ali sta si ti licno? Previse sakrivanja iza grupe, iza ljudi koji se bore za sebe. Kad Novak uzme GS nemamo epitete, bravo, fantasticno, odusevljeni smo, ali meni je ipak nejasno kad ljudi napisu
hvala , hvala na cemu? Sto je dobro odradio svoj posao, nikad nisam procitao da se neko zahvaljuje reditelju ili pevacu koji im je pruzio uzitak.
Naravno da i mediji tu daju veliki doprinos jer Noletova pobeda nad Stepanekom u osmini finala Sinsinatija je mozda za njega dogadjaj dana, ali za prvu vest u dnevniku jutarnjeg programa definitivno nije. Muka mi je bilo kad sam procitao kako ministar odbrane preti neduhovitoj Amerikanki kako ce ih Nole srediti, ne bih da ubacujem politiku u diskusiju, nigde se u svetu ne pravi docek za pobednike matematicke olimpijade i neimare koji su zavrsili hotel u Dubaiju, ali imam osecaj da je drzava definitivno otkrila sportiste (Noleta pogotovo) kao kontrateg svojim neuspesima, a i da mnogi pojedinci cine upravo to sa svojim zivotima. Naravno da ni sutra necemo imati vece plate, bolje puteve i zdravstvenu zastitu i da su nam zivoti teski, ali bi trebali uciniti neku sitnicu da bi ga ucinili lepsim, a ne da cekamo da nam to odrade Nole, Ivan ili Teo i da se ljutimo ako to nisu uspeli.
Ja ovde svega nabacah.

"Da imamo život, sport bi nam bio zabava a ne patologija." Sloba Milošević twitter.