alcesta wrote:Auuu Endi je stvarno bio impresivan.

Napad, napad i samo napad i što je glavno, nije promašivao praktično u druga dva seta.

Šta se s njim događa i u kom zapećku drži ovu igru u završnicama slemova i dalje je misterija.
Rafa mora pokušati nekako da smanji količinu spina u udarcima. Kako god zna, inače se neće 'leba najesti protiv igrača sa solidnim bekhendom i kretanjem. Sad je to još veći problem kad je opalo samopouzdanje, pravio je neke greške prosto iz panike, drukčije ne mogu da ih objasnim. Naravno to je lakše reći nego učiniti, baš me zanima s kakvim inovacijama će pokušati za iduću sezonu, pošto Toniju ništa ne verujem da će se osloniti na sreću.

pardon my french, koje dve psovke
Ma s*** i f***, to je sve, kod njega nema ništa drugo, žalosno neinventivno

Ovo si sjajno primjetila i polako ali sigurno nadolazimo i to pitanje vracamo iz prasnjavih polica proslosti

.
Kljuc njegove igre su spinovani balonski udarci koje niko na svijetu nije u stanju da izvede kao on.
Tim udarcima postao je kralj sljake i broj 1,srusio cuveni i besprijekoran Fedov bekend.
Mislim i cak sam potpuno uvjeren da Rafa to svoje monstruozno cedo koje mu je donijelo toliko radosti nece i ne moze
modifikovati ili izbaciti iz svog repertoara udaraca,to povlaci promjenu citave mehanike i tehnike udaraca.
Kada sam pricao i cesto nipodastavao Rafu bas zbog tog aspekta,jer nisu svjetske teniske akademije lude i zasto
i one ne usvoje njegove nepravilne i tehnicki tzv. udarce sa greskom,mnogi su me ovde napadali stiteci ga argumentima
tipa-broj1,kralj sljake,toliko GS-ova itd-ne shvatajuci u stvari da ja covjeka ne mrzim vec imam strasan otpor prema
nepravilnom izvodjenju njegovih teniskih elemenata koji cine samo izuzetak a ne konstantu u svijetu tenisa.
Dalje,govorio sam da je njegova igra procitana i da on tehnicki kako po talentu tako i po teniskoj izvedbi je limitiran
igrac i prema tome nema plan B.To je naravno izazvalo podsmjehe mnogih koji nisu bili u stanju da shvate srz i kolicinu
problema koji ima ovaj teniser.Opet ponavljam ovde da nije Nole Rafu mentalno ubio vec ga je ubio igrom i tenisom.
I sam Rafa priznaje da igra svoj najbolji tenis ali eto zaboga to nije dovoljno i nije za usporedbu sa Noletovim najboljim
tenisom-dakle imamo zakljucak da Rafa isto tako dobro igra kao i prije par godina samo sto ostali ne sjede skrstenih ruku,
vec njihovi timovi vrijedno rade na taktici i samoj igri protiv njega.Nece on u buducnosti samo sa Noletom i Marejem
imati velike probleme.I drugi dobri teniseri i njihovi stabovi ce pakleno raditi na taktici i igri koja je potrebna za njegov
slom.Neki mecevi ove godine koje je pogubio i koje je na misice izvukao su samo pokazatelj koji ide u prilog tome.
Licno ono sto sam vidio danas je strasna dominacija Mareja i stvarno ne vidim nikakav nacin da se u bliskoj buducnosti
ista i promjeni.