Board index Tenis Turniri

Teniske diskusije

Re: ATP TOUR 2011

Postby Starsica » 09 Oct 2011, 13:53

Svakom teniskom laiku? Great, sad sam teniski laik.
Ne, ne vidim tu cinjenicu da je Marej klasa za Nadala. Rezultati ne govore u tu korist, i ne govorim o H2H niti o potonjem mecu, vec o karijerama koje imaju. Dakako, mozda se stvari promene, ali dok se ne promene, malo je previse rezirati karijeru sportiste koji vec sutra moze da pocne da 'vata za ledja, prepone ili ono mesto gde ledja gube svoje casno ime AKA ass. Kao sto rekoh, ja bih zaista bila srecna kad bi Marej osvojio GS, ali jedna lasta ne cini prolece a tu mislim na sinocnu igru.
Novi pristup učenju engleskog jezika, bez učenja gramatike i dosadnih časova, učenje jezika kroz konverzaciju. Potrebno je minimalno znanje jezika, sve ostalo prepustite meni :D
Stars drži časove engleskog, poruka u inboks za dogovor. Cimanje stop :D
Starsica

Postby alcesta » 09 Oct 2011, 13:55

Pa valjda smo svi ovde laici za tenis sa izuzetkom eventualno forumaša koji imaju neke profesionalne veze s njim :D
I will not walk your dusty path and flat,
denoting this and that by this and that,
your world immutable wherein no part
the little maker has with Maker's art.
I bow not yet before the Iron Crown,
nor cast my own small golden sceptre down.
alcesta

Postby jedaj » 09 Oct 2011, 13:56

alcesta wrote:Ukratko, imao je Endi i dosad igru ali nije glavu kad je trebalo. Da vidimo da li će je naći iduće sezone. :teacher:
Svakom teniskom laiku je jasno da je Marej klasa za Rafu,oni koji to ne vide uvjerit ce se vrlo uskoro a ja cu naravno biti
tu da nas sve zajedno podsjetim na to
Meni nije jasno. Kad Mari bude imao više slemova od Rafe i to 5-6 više onda se može reći da je klasa za njega, to je najmanja potrebna razlika da bi se opravdale ovako bombastične izjave. ;)

Nema ni Nole GS vise od Rafe pa je klasa za njega.
Statistika je ko bikini.........pokazuje sve,a ne otkriva nista.
Mene jedino interesuje sadasnjost i buducnost.
jedaj

Postby alcesta » 09 Oct 2011, 13:58

Pa po toj logici i Rafa ti je klasa za Feda, kad ga je Rodžer poslednji put dobio? Ove sezone nije, ako gledamo samo sadašnjost i budućnost. :)
alcesta

Postby novi jevrem » 09 Oct 2011, 14:01

Marej ce postati najozbiljniji konnkurent Novaku ukoliko u narednih godinu dana resi misteriju osvajanja GS. Rafa ce to svakako da bude do Vimbldona naredne godine, a nakon toga ce u zavisnosti od ishoda (par mastersa, 3 GS) videti da li ce se Nadal vratiti na pocetak svoje price i sem po nekog sporadicno dobrog rezultata na betonu, uglavnom fokusirati na sljaku.

Nole moze da kiksne tako sto eventualno nece odbraniti jedan GS (po mom misljenju najteze ce odbraniti Vimbldon) i jedan masters u tom periodu, ali uvek postoji sansa da se sve to nadoknadi u Monte Karlu i osvajanjem RG.
novi jevrem

Postby jedaj » 09 Oct 2011, 14:03

alcesta wrote:Pa po toj logici i Rafa ti je klasa za Feda, kad ga je Rodžer poslednji put dobio? Ove sezone nije, ako gledamo samo sadašnjost i budućnost. :)

Nemoj da se vadis :biggrin: .
Nemoj da opet ponavljamo uticaj Rafinih balonskih spinova na Fedov bekend i mozda Fedove godine.
Fed je u citavoj danasnjoj prici tek 4 pick i spada u nedodirljive i vanzemaljske price :jupi: .
jedaj

Postby alcesta » 09 Oct 2011, 14:07

jedaj wrote:
alcesta wrote:Pa po toj logici i Rafa ti je klasa za Feda, kad ga je Rodžer poslednji put dobio? Ove sezone nije, ako gledamo samo sadašnjost i budućnost. :)

Nemoj da opet ponavljamo uticaj Rafinih balonskih spinova na Fedov bekend i mozda Fedove godine.
Fed je u citavoj danasnjoj prici tek 4 pick i spada u nedodirljive i vanzemaljske price :jupi: .

Aha, ali vidiš da ipak uračunavaš faktor prošlosti Fedu, a Rafi nećeš. :jezik: I rest my case, ionako se po pitanju Rafe nikad nećemo složiti. :biggrin: Slažem se inače što se tiče Makičinog potencijala, ali zasad je to i dalje potencijal. Kad bi osvojio London to bi za mene bila kao neka generalna proba za GS, s obzirom na pritisak domaćeg terena, protivnike i da je po rangu bliže slemu od mastersa. Posle toga bi mi bilo mnogo lakše da verujem u njega na slemu. Imam utisak kad bi jednom probio tu barijeru prvog slema da bi sigurno osvojio bar još nekoliko.
alcesta

Postby jedaj » 09 Oct 2011, 14:09

alcesta wrote:
jedaj wrote:

Aha, ali vidiš da ipak uračunavaš faktor prošlosti Fedu, a Rafi nećeš. :jezik: I rest my case, ionako se po pitanju Rafe nikad nećemo složiti. :biggrin: Slažem se inače što se tiče Makičinog potencijala, ali zasad je to i dalje potencijal. Kad bi osvojio London to bi za mene bila kao neka generalna proba za GS, s obzirom na pritisak domaćeg terena, protivnike i da je po rangu bliže slemu od mastersa. Posle toga bi mi bilo mnogo lakše da verujem u njega na slemu. Imam utisak kad bi jednom probio tu barijeru prvog slema da bi sigurno osvojio bar još nekoliko.

Sve znas :biggrin: ,sta ima iko da ti prica :jupi: .
jedaj

Postby alcesta » 09 Oct 2011, 14:11

Samo treba da osvoji taj prvi :D i da prestane sa besciljnim prebacivanjem lopte kad god ga jače pritisnu. On kao da ne može da se seti šta sve ima u arsenalu ponekad.
alcesta

Postby jedaj » 09 Oct 2011, 14:12

alcesta wrote:Samo treba da osvoji taj prvi :D

Cekamo i navijamo :jupi: .
jedaj

Postby alcesta » 09 Oct 2011, 14:13

Evo što se mene tiče može da uzme AO, Novak već ima dva komada pa mi više nije toliko interesantan :D
alcesta

Postby novi jevrem » 09 Oct 2011, 14:18

:tambura: :triprsta: ako uzme Roland Garros, i odbrani Vimbldon te U.S. Open, nemam nista protiv. I da, neka padne vec jednom i taj Sinsinati
novi jevrem

Postby Milutinov Tata » 09 Oct 2011, 16:00

Od Madrida 2008, svake jeseni ista prica se vrti. Kada Mari uzima svoj prvi GS trofej. Uzece ga jednom i tada ce mnogi reci "sta sam pricao/la", a mozda i nece pa ce opet mnogi "ma nema on ono (sta god to bilo) da uzme GS". Bas podeljena misljenja o tome, tako da ne bih bio siguran ni u jednu varijantu.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby jedaj » 09 Oct 2011, 18:06

alcesta wrote:Auuu Endi je stvarno bio impresivan. :blue: Napad, napad i samo napad i što je glavno, nije promašivao praktično u druga dva seta. :blue: Šta se s njim događa i u kom zapećku drži ovu igru u završnicama slemova i dalje je misterija. :dunno:
Rafa mora pokušati nekako da smanji količinu spina u udarcima. Kako god zna, inače se neće 'leba najesti protiv igrača sa solidnim bekhendom i kretanjem. Sad je to još veći problem kad je opalo samopouzdanje, pravio je neke greške prosto iz panike, drukčije ne mogu da ih objasnim. Naravno to je lakše reći nego učiniti, baš me zanima s kakvim inovacijama će pokušati za iduću sezonu, pošto Toniju ništa ne verujem da će se osloniti na sreću. :bleh:

pardon my french, koje dve psovke
Ma s*** i f***, to je sve, kod njega nema ništa drugo, žalosno neinventivno :D

Ovo si sjajno primjetila i polako ali sigurno nadolazimo i to pitanje vracamo iz prasnjavih polica proslosti :biggrin: .
Kljuc njegove igre su spinovani balonski udarci koje niko na svijetu nije u stanju da izvede kao on.
Tim udarcima postao je kralj sljake i broj 1,srusio cuveni i besprijekoran Fedov bekend.
Mislim i cak sam potpuno uvjeren da Rafa to svoje monstruozno cedo koje mu je donijelo toliko radosti nece i ne moze
modifikovati ili izbaciti iz svog repertoara udaraca,to povlaci promjenu citave mehanike i tehnike udaraca.
Kada sam pricao i cesto nipodastavao Rafu bas zbog tog aspekta,jer nisu svjetske teniske akademije lude i zasto
i one ne usvoje njegove nepravilne i tehnicki tzv. udarce sa greskom,mnogi su me ovde napadali stiteci ga argumentima
tipa-broj1,kralj sljake,toliko GS-ova itd-ne shvatajuci u stvari da ja covjeka ne mrzim vec imam strasan otpor prema
nepravilnom izvodjenju njegovih teniskih elemenata koji cine samo izuzetak a ne konstantu u svijetu tenisa.
Dalje,govorio sam da je njegova igra procitana i da on tehnicki kako po talentu tako i po teniskoj izvedbi je limitiran
igrac i prema tome nema plan B.To je naravno izazvalo podsmjehe mnogih koji nisu bili u stanju da shvate srz i kolicinu
problema koji ima ovaj teniser.Opet ponavljam ovde da nije Nole Rafu mentalno ubio vec ga je ubio igrom i tenisom.
I sam Rafa priznaje da igra svoj najbolji tenis ali eto zaboga to nije dovoljno i nije za usporedbu sa Noletovim najboljim
tenisom-dakle imamo zakljucak da Rafa isto tako dobro igra kao i prije par godina samo sto ostali ne sjede skrstenih ruku,
vec njihovi timovi vrijedno rade na taktici i samoj igri protiv njega.Nece on u buducnosti samo sa Noletom i Marejem
imati velike probleme.I drugi dobri teniseri i njihovi stabovi ce pakleno raditi na taktici i igri koja je potrebna za njegov
slom.Neki mecevi ove godine koje je pogubio i koje je na misice izvukao su samo pokazatelj koji ide u prilog tome.

Licno ono sto sam vidio danas je strasna dominacija Mareja i stvarno ne vidim nikakav nacin da se u bliskoj buducnosti
ista i promjeni.
jedaj

Postby Liv » 09 Oct 2011, 18:13

alcesta wrote:Samo treba da osvoji taj prvi :D i da prestane sa besciljnim prebacivanjem lopte kad god ga jače pritisnu. On kao da ne može da se seti šta sve ima u arsenalu ponekad.

Na znam bas. Osvojio je Novak prvi pa prodje dosta po trnju dok nije dosao drugi. One koji su ostali na tom prvom da ne pominjem. Ja sam od onih koji misle da ce Endi slem osvojiti samo uz ludu srecu, poklapanje zvezda i ne preko trojca. Nista ne merim prema ovom finalu, slem je potpuno druga kategorija. A i ako osvoji taj prvi, pritisak ce se preneti na osvajanje drugog i moze cak da bude i veci. Sve je to sbb kbb. Nek za pocetak pruzi igru vrednu slem finala, ma sta finala, polufinala pa cemo da pricamo.

ps. prebacicemo ove postove na diskusije.
Liv

PreviousNext

Return to Turniri