Board index Tenis Turniri

ATP i WTA lista i poeni

Re: ATP i WTA lista i poeni

Postby Monsieur Poirot » 09 Jun 2011, 13:27

Sad je razlika 45 bodova, a ako Nadal osvoji Kvins, povecace se za 180 poena(Nadal ima 90 poena iz Dohe(nije mu u racunici proslogodisnji Kvins) koji bi mu se brisali, dodaje se 250, a Novak gubi 20) sto daje zbir od 225 poena razlike u korist Nadala. U slucaju da Nadal izgubi u finalu Vimbldona ostaje bez 800 poena i u tom slucaju Novaku je dovoljno 150 poena(1/8 finala donosi 180).

Nadalovo ispadanje pre finala donosi Novaku prvo mesto in any case
"If anyone could've drunk the poison cocktail, it could've been me..

H.P. "And there is a possibility even more terrible, mademoiselle.. IT COULD'VE BEEN ME...
Monsieur Poirot

Postby M.S. » 09 Jun 2011, 13:33

ja sam gotovo uverena da Novak neće do prvog mesta preko Vimbija. valjda zato što je to bilo mnogo izglednije u Parizu. ali, možda baš zato ili uprkos tome, ispadne drugačije.

ipak, čisto sumnjam.

Poaro, ako te razumem, Novaku nije dovoljno finale ako Rafa osvoji titulu?
Najbolji je režim za sve ljude. Najgori su ljudi za sve režime.
M.S.

Postby Monsieur Poirot » 09 Jun 2011, 13:36

M.S. wrote:ja sam gotovo uverena da Novak neće do prvog mesta preko Vimbija. valjda zato što je to bilo mnogo izglednije u Parizu. ali, možda baš zato ili uprkos tome, ispadne drugačije.

ipak, čisto sumnjam.

Poaro, ako te razumem, Novaku nije dovoljno finale ako Rafa osvoji titulu?

Jeste mu dovoljno, nego sam sad razmatrao ove druge kalkulacije. Recimo, u ovom tekstu Presa stoji da mu je potrebno 1/4 ako Nadal ne osvoji W, a ja kazem jos jednom-ako Nadal izgubi u finalu, Novaku je potrebna 1/8, a ako Nadal ispadne ranije, smena na tronu tad pocinje

H.P. "And there is a possibility even more terrible, mademoiselle.. IT COULD'VE BEEN ME...
Monsieur Poirot

Postby M.S. » 09 Jun 2011, 13:39

dobro.

van kalkulacija, da budemo realni. Nadal ako dođe u finale i u njemu ne bude Đoković, osvaja sa 90% verovatnoće, a i to je mali procenat. i sa Đokovićem ne bivaju njegove šanse mnogo manje-jednostavno, opet će karta prvog Vimbi finala, Nadalovog ranijeg osvajanja, te podloge koja mu više paše, biti jača od Novakove suprematije nad njim u dosadašnjem delu godine.
M.S.

Postby Monsieur Poirot » 09 Jun 2011, 13:45

M.S. wrote:dobro.

van kalkulacija, da budemo realni. Nadal ako dođe u finale i u njemu ne bude Đoković, osvaja sa 90% verovatnoće, a i to je mali procenat. i sa Đokovićem ne bivaju njegove šanse mnogo manje-jednostavno, opet će karta prvog Vimbi finala, Nadalovog ranijeg osvajanja, te podloge koja mu više paše, biti jača od Novakove suprematije nad njim u dosadašnjem delu godine.

Moje glediste je bas suprotno u vezi moguceg finala, tacnije, jedva ga cekam zapravo.. Ja sam jos 2007 bio ubedjen da bi on isao preko Nadala da nije bilo petodnevne Kifer sage, a sada sam siguran da bi Novak bio favorit bez dileme; naravno, psiholoski pritisak moze uraditi svoje i neka cudnovata Nadalova USO forma koju ja i dalje nekako ne poimam kao nesto u domenu moguceg

Monsieur Poirot

Postby Kido » 09 Jun 2011, 14:15

Srecom po Rafu, spore podloge tipa IW betoni i sljaka su iza njega i sad dolaze njegove podloge,
brzi W, USO, WTF, gde on moze u potpunosti da pokaze svoju napadacku igru.
Cekaj, jel ja ovo pricam o Nadalu?
Nazalost da, iako slicno vazi i za Feda.
Novak je jedina nepoznanica, a najbolja sansa da dodje do #1 su mu Montreal i Sinsi, the true slam.
Na W,za #1 morace se do finala, jer je sansa da Rafa ne bude tamo samo teoretska i svodi se na Pecnera u prvom kolu.

+
Treba racunati i 500 bodova iz Barselone koje ce Nadal da kesira u avgustu, nakon Tokija.
10 chars
Kido

Postby M.S. » 09 Jun 2011, 14:23

Koliko god delovalo neverovatno posle prva 4 ipo meseca, vraćam(o) se ipak na tu moju teoriju sa početka godine-da se na drugoj epizodi betona traži šansa. Pa čak i u periodu posle USO-a koja je Nadalu tradicionalno najgori. Međutim, to samo pod uslovom da ne pokupi ponovo het trik.

S druge strane, očigledno je da će Nadal igrati svaki turnir čijim istekom postoje šanse da ispusti broj jedan, pa tako ne možemo da računamo na povlačenje iz Sinsija ili Pariza, ili pak rana ispadanja kojih je bilo prošle godine.

Idemo korak po korak, treba videti kako se razvijaju stvari u Londonu, a jasno da na Pečnera u prvom kolu nije lako računati.
M.S.

Postby Monsieur Poirot » 09 Jun 2011, 14:29

Kido wrote:

Treba racunati i 500 bodova iz Barselone koje ce Nadal da kesira u avgustu, nakon Tokija.

Vosington Di Sija :jezik:

Nadala ni het slem trik nece mnogo ostaviti na broju 1 ako Novak kompletira slem Severne Amerike

Monsieur Poirot

Postby Maki » 09 Jun 2011, 14:32

Kakavih sad 500 bodova iz Barselone i zasto mu se to dodaje tek u avgustu?Pojasnite mi ovo molim vas,skroz sam se pogubila. :facepalm:

Koliko bese Nole brani bodova u Sinsinatiju i Torontu a koliko Nadal?

Ja samo nesto zaptkujem,izvinite! :jebiga:
Maki

Postby Milutinov Tata » 09 Jun 2011, 14:35

Ne zaboravite i DC, Novak brani 130 bodova, Nadal moze i tu da osvaja. Ehhh da ga je drmnuo u finalu RG, sada bi bilo jedno +2000 i mirna Backa do US Opena.

Novak i Nadal imaju potpuno iste rezultate na oba letnja Mastersa.
#10 Gracias Dios, por el fútbol, por Maradona, por estas lágrimas.

#8 #24

OI 2016/2021/2024
SP 2009/2015
EP 2006/2012/2014/2016/2018
SK 2010/2014
SL 2007/2008/2010/2011/2013/2014/2015/2016/2017/2019
MI 2009/2018

OSVOJILI SMO SVEEEEEE!!!
Milutinov Tata

Postby Monsieur Poirot » 09 Jun 2011, 14:41

Maki wrote:Kakavih sad 500 bodova iz Barselone i zasto mu se to dodaje tek u avgustu?Pojasnite mi ovo molim vas,skroz sam se pogubila. :facepalm:

Koliko bese Nole brani bodova u Sinsinatiju i Torontu a koliko Nadal?

Ja samo nesto zaptkujem,izvinite! :jebiga:

To je posledica ATP-jevih kaznenih nula za nepojavljivanje na turnirima serije 500(svi iz prvih 30 valjda moraju da imaju godisnje 4 takva turnira), pa se osvojeni bodovi sa ovogodisnjih 500-tica dodaju onda kada prodje godinu dana od proslogodisnje nule(Nadal konkretno ima nule iz Vasingtona i Valensije pa i kad bi eventualno sutra uzeo neki bod sa turnira serije 500 to bi mu se dodalo kad bude drop date turnira u Valensiji)

Novak i Nadal imaju polufinale iz Toronta prosle godine(360p) a u Sinsiju Novak ima 1/4, a Nadal valjda isto(Bagdatis bese?)

Monsieur Poirot

Postby Gama » 09 Jun 2011, 14:43

Milutinov Tata wrote: Ehhh da ga je drmnuo u finalu RG, sada bi bilo jedno +2000 i mirna Backa do US Opena.

:girlcry: :colera: :cmizdr: ImageImage
Gama

Postby Goca_64 » 09 Jun 2011, 17:19

Gama wrote:
Milutinov Tata wrote: Ehhh da ga je drmnuo u finalu RG, sada bi bilo jedno +2000 i mirna Backa do US Opena.

:girlcry: :colera: :cmizdr: ImageImage

Opet ste me ubedacili, a taman sam se nameracila da izadjem malo iz "jazbine"... makar i do poste i bankomata.
Sad mi dodje opet da tutujem sama :crybaby: :cmizdr: :banghead:
"Ja sam ono što nema cenu - pošten i siromašan"
M. Selimović
"Sve ce proći. Ali, kakva je to utjeha?
Proći će i radost, proći će i ljubav, proći će i život.
Zar je nada u tome da sve prođe? "
M. Selimović
Goca_64

Postby Sony » 10 Jun 2011, 19:55

Vjerovatno je lako vidjeti, ali mrzi me trenutno da mislim o bilo cemu...

Kolika je sada bodovna razlika, nakon Nadalovog poraza u cetvrtfinalu Kvinsa?
''Понављам, фудбал се игра на терену и тешко је ову екипу Партизана победити на дуже стазе'' - рекао је бивши тренер Партизана.
Sony

Postby Dejan » 10 Jun 2011, 19:59

Rafinim ispadanjem u Kvinsu, racunica za prvo mesto posle W je krajne jednostavna, Nadalu je potrebno da osvoji turnir da bi o(p)stao na prvom mestu.

A scenario po kome bi Nole ucestvovao u Istbornu npr. jeste da je vrlo malo verovatan, sada izgleda jos primamljivije :angel2:
...riječi su isto kao i gomile ljudi, nije nužno znati za sve, odaberi za sebe samo one prave...
Dejan

PreviousNext

Return to Turniri