Pokusavam skontati kakav ti problem imas da me svako tri dana pominjes. Ne znam ciji si klonirani nalog al me to i ne zanima.
Drugo, vrlo je jajarski pominjati covjeka kog su trajno banovali i koji ti ne moze odgovoriti, a takodje pominjes i mene redovno jer ono daj da i njega posaljem tamo gdje je lajger. Bas jajarski.
Sto se tragedije tice, strasna je i neka je laka zemlja svim poginulim u Novom Sadu. Tragedije su se desavale i desavace se i u Srbiji i u Hrvatskoj i bilo gdje drugo. Bez obzira ko je na vlasti.Gori od onih koji ih umanjuju ili relativizuju su mi samo oni koji lesinare nad njima zarad jeftinih poena. A takvih je mnogo, a o suzama je pjevao i pokojni Bora Corba.
I na kraju nema potrebe da me svako par dana uzimas u usta. Shvati ja sam puno toga u zivotu prosao i imam stav i ne zanima me kome se taj moj stav svidja ili ne svidja on je moj. Niti sam provokator niti defetista a narocito ne neko ko ce pisat nesto da bi se nekome svidio.
Dakle moj stav je jasan. Vuciceva vlast je smanjila nezaposlenost, izgradila Srbiju i doprinijela da i ona sirotinja koja decenijama nista nije imal dobije koru hljeba. To su oni socijalni slucajevi koje rado ismijavate. Statistika je neumoljiva i u pogledu zaposlenosti i u pogledu novih bolnica i puteva i stadiona i svega drugog.
Protiv studenata i djece nemam apsolutno nista i moje dijete je student i studira u Kragujevcu i ne slazem se ni sa njom u pogledu protesta.
Moje misljenje je da se nista nece promijeniti i da je ljudima dozlogrdilo u velikoj mjeri blokiranje ulica i puteva, a to su i ponovoljeni izbori u Kosjericu potvrdili. Trecina onih koji su glasali protiv Vucica i za opoziciju na birackom mjestu je promijenilo misljenje u 15 dana i zaokruzilo Vucica.
I da skratim, Vucicu savrseno odgovaraju agresivne blokade ulica jer one na dugi rok stvaraju gnijev naroda ka blokaderima, zato policija koristi minimum sile. A da je tako potvrdjuju brojni skupovi sirom Srbije mimo dva najveca grada. Da se ovo desava u Francuskoj, Belgiji ili Austriji policija bi brutalnoscu sve zavrsila u dva dana.
Izbora nece biti, a na kraju nece biti ni studentske liste jer ce centri moci u opozicionim redovima sve to oboriti i razvuci ko gibanicu, zavadice djecu izmedju sebe, a sluzba je odavno u svim plenumima i prati svaki korak.
A da je tako imas snimljene razgovore sa tih plenuma gdje se jasno vidi da postoje lisice koje prate svaki korak i tacno znaju sta slijedi. A neka si ti ziv i zdrav pa da i vidis ovo o cemu ti pisah i kako ce biti vec do Nove godine.