Board index Forum Pravila

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby stihl » 09 Oct 2018, 00:16

Svansone, pati, pati :okk:
stihl

Postby Ron Swanson » 09 Oct 2018, 16:42

Ubih se od patnje, tačno me zabole za vlast u Republici Srpskoj. Ako ikada dođe do spajanja, to će morati da bude pod pokroviteljstvom zapada, a tada sigurno neće biti na vlasti teleća glava iz Laktaša.
Ron Swanson

Postby stihl » 09 Oct 2018, 16:51

Bio Mile ili neko drugi svejedno je, mi smo svi glavati i ne prodajemo se za šaku pure :triprsta:
stihl

Postby Dylam Dop » 10 Oct 2018, 09:13

Ron Swanson wrote:Ako ikada dođe do spajanja, to će morati da bude pod pokroviteljstvom zapada, a tada sigurno neće biti na vlasti teleća glava iz Laktaša.

Pa to je jasno iole trezvenom.. Vazda je tako bilo, otkad je i Srbija od Karadjordja naovamo ustala i povratila samosvijest. Evo npr. i Jovo ovde, na ovom predavanju od prije neki dan povodom 100-godisnjice od kraja WW1 i stvaranja kraljevine SHS, mastovito poentira sa 'krojenjem kape i prasecim repom'(tamo iza 5.min):

Odslusati do kraja - ovako se predaje istorija! :blue:
Dylam Dop
Guest

Postby Tegi » 10 Oct 2018, 23:26

Dobar je Jovo. Vidi se da je citao udzbenik iz istorije za 4. razred gimnazije.

Elem, Borko Stefanovic upisao master na FPN-u, smer americke studije. Ocigledno mu je obecano vodjenje diplomatije u narednoj drzavnoj strukturi. Niko drugi ne bi bio zaludan da u 45. godini upisuje FPN.
A biće ipak da je tegla u pravu, jer je General sam na ovoj obali koju ste napustili i predali bezvoljno.
Tegi

Postby Dr Arslanagic » 11 Oct 2018, 19:03

Нека се спреме Црна Гора и Македонија.
После њих иде стварање "Хрватске Православне Цркве", па "Албанске Православне Цркве", и сам Бог зна шта чека српски народ и православље.

Синод Цариградске патријаршије потврдио је вечерас да је Васељенска патријаршија започела процес признавања аутокефалности Украјинске православне цркве Кијевске патријаршије. Из Цариградске патријаршије је саопштено да је укинута и одлука из 1686. године, према којој је Кијевска митрополија предата Московској патријаршији.

Цариградска патријаршија укидањем те одлуке полаже право на цркву у Украјини.

Московска патријаршија: Цариград прешао црвену линију, раскол легализован
Одлука Синода Цариградске патријаршије представља легализацију раскола, саопштио је у четвртак Александар Волков, портпарол патријарха Московског и целе Русије Кирила.Синод Цариградске патријаршије је донео катастрофалну одлуку за себе и за светско православље и прешао црвену линију, навео је портпарол руског патријарха.

http://www.politika.rs/scc/clanak/413062/Carigrad-daje-autokefalnost-crkvi-u-Ukrajini

Сад видим да је писано на другој теми ....
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby СрбинПодгорица » 12 Oct 2018, 14:39

``Македонска`` и ``Украјинска``имају неки уплив у народ тј.имају такозване вјернике па онда може ово да се изведе. Док у МНЕ тзв. ЦПЦ нема вјернике ни међу онима који се изашњавају и као ``Црногорци``. Сада када је било скупљање некаквих потписа да се отму светиње, огромна већина су муслимани, добар дио није чак није видио МНЕ. Али то значи да неће нешто на силу покушати, спрема се тај закон од одузимању светиња. Свакако мислим да у ближој будућности не могу то изведу, али за касније не искључујем. А Албанска црква већ постоји, вјерници углавном албанизовани Грци.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

Postby Dr Arslanagic » 13 Oct 2018, 10:03

Ако Украјинска Православна Црква добије статус аутокефалне, ја не видим разлог да исти не добије и Црна Гора.
Такође по твојој логици не видим зашто се буниш против статуса Срба у Црној Гори, кад је Црна Гора независна држава.
Имају право да раде шта желе у својој земљи.

Овим постом се одајеш да ни површно не познајеш ситуацију у Украјини.
Ни савремену, ни историјску.
О историји Руске Православне Цркве и да не говорим.

Русија је настала у Украјини, прва лавра им је Кијево Печерска.
Исто као нама Пећка Патријаршија и Косово.
Али "имају неки уплив у народ тј.имају такозване вјернике па онда може ово да се изведе." .... свашта ћу овде да прочитам.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Admiral » 13 Oct 2018, 10:56

Dzukela na kub.

Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby grobar_Zvornik » 13 Oct 2018, 11:00

Тешке су ово теме... Можда није угодно речена суштина, али у принципу оснивање некакве независне комисије би заиста било кључно у цијелој причи, на неки начин можда допринијело да је полазна тачка све болесне дјеце једнака. Кажем то као неко ко је итекако укључен у цијелу причу и нагледао се свега и свачега. Многи родитељи, нажалост, нису довољно упознати са прописима, могућностима, олакшицама... А њихову муку, неријетко, искористе други...
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Juancho » 13 Oct 2018, 11:05

Admiral wrote:Dzukela na kub.

:puke: :puke: :puke:
Pa j**** li ti sve udbaško, koliko para ste se nakrali svi vi za zadnjih 25 godina mogao je svaki građanin Srbije da dobije kuću na Bahamima, ali zato bi ti da štediš na bolesnima :puke: :puke: :puke:
Oligarhstars wrote: Sine sad ti najozbiljnije kazem za ovaj post da te nadjem ne bi ti cela teretana pomogla u koju ides...
Juancho

Postby bbq » 13 Oct 2018, 11:13

Komentar sa tvitera: "Hrvati napravili posao veka kad su ovo ***** uvalili Srbima."
bbq

Postby Фантом » 13 Oct 2018, 11:16

U drzavnoj aparaturi ako ispred necega stoji "nezavisno" znaj da je to najkorumpiranije.
дошао да вређа
Фантом

Postby Admiral » 13 Oct 2018, 11:21

Bas tako... plus se nesto ne secam da je trazio nezavisnu komisiju kada se i sam borio sa kancerom.
Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby СрбинПодгорица » 13 Oct 2018, 16:09

Dr Arslanagic wrote:Ако Украјинска Православна Црква добије статус аутокефалне, ја не видим разлог да исти не добије и Црна Гора.
Такође по твојој логици не видим зашто се буниш против статуса Срба у Црној Гори, кад је Црна Гора независна држава.
Имају право да раде шта желе у својој земљи.

Овим постом се одајеш да ни површно не познајеш ситуацију у Украјини.
Ни савремену, ни историјску.
О историји Руске Православне Цркве и да не говорим.

Русија је настала у Украјини, прва лавра им је Кијево Печерска.
Исто као нама Пећка Патријаршија и Косово.
Али "имају неки уплив у народ тј.имају такозване вјернике па онда може ово да се изведе." .... свашта ћу овде да прочитам.

Знам ја све то, и о Печерској лаври и гдје је Руска држава и црква настала и које Владимир I Велики и још нешто поред тога. Вјероватно сам се погрешно изразио па ћу покушати па појаснити шта сам мислио.
Апсолутно сам против давања било чега расколницима у Украјини, али они нису малобројни поготово западно од Кијева. И запад то види као разлог на нови напад на Русију. Све ово што ради Вартоломеј је против канона, уплитање у ствари друге цркве, увод велики раскол.Ово је и геополитичко питање, и само ће још већи хаос да изазове и могуће распиривање рата, а то запад жели. У МНЕ још увијек нема толико сектша да би се ово могло покренути, што не значи да неће у будућности.
ОПЕТ ГОРИ НЕМАЊИЋА ПЛАМЕН, СТАСАЈУ МОМЦИ ТВРДИ К`О КАМЕН!!!

... АКО ТРЕБА ЧЕКАЋЕМО И ХИЉАДУ ВИДОВДАНА!!!

ИГРАЈМО ТАЈ ТАНГО СМРТИ, КАО НЕКАДА ПРЕ...
СрбинПодгорица

PreviousNext

Return to Pravila