by MichigenTB3 » 20 Jan 2019, 23:32
@ Airball
Lepo je sto priznajes da ne da se ne trudis da budes objektivan, vec da si potpuno subjektivan. Pozdravljam, jer ce to retko ko da prizna. Ovde na forumu se velika vecina postavlja kao potpuno neutralna, a nesto nisam siguran da je zaista tako.
Drugi par cipela je sto coveka subjektivnost i prezir prema odredjenim drustveno-politickim pojavama onemogucava da vodi kvalitetnu debatu.
Dalje, nisi me razumeo... nisam ja ni rekao da ti nisi radikal, vec da pred izborom SNS vs SzS ti ocigledno biras ove prve (to se iz tvojih upisa nedvosmilseno zakljucuje), i da je to tvoje pravo, ali da je fer da se to jasno kaze. Kao sto meni nije problem da kazem da cu da biram ove druge. Ne zato sto sam odusevljen njima, vec jer su iz moje perspektive bolje (ili ako vise volis, manje lose) resenje.
I nije nikakav problem da se nekome ne dopadaju protesti, ali sve dok to ne predje granice, pa se krene sa manipulacijama i lazima (navedeni primer sa autobusima, dnevnicama i Maxi kuponima). Sa druge strane, forum je tvoj, pa ti svakako mozes da pises i dozvoljavas sta god hoces. Ali posto umes da das analogiju da smo mi gosti kafane, a ti gazda, ja ti kao gost kazem sta meni smeta, a ti mozes, a i ne moras da usvojis primedbu.
@ Zvornik
Bio sam precizan u poslednjem pasusu sta meni smeta, a sad vi kako hocete. Smatram da je jedino moralno da se uvek drzimo istine, cak i kad nas emocije vuku na drugu stranu.
Sto se tice samog protesta, hoces da mi kazes da 20-30k ljudi dolazi svake subote zato sto svi imaju licni interest da budu tamo? U zabludi si onda. Ljudi mahom dolaze bas zbog toga sto smatraju da su promene neophodne i nemaju nikakav benefit od toga. E sad, da li su organizatori ovi lii oni, sta njih pokrece, da li su tu iskreno ili ne, o tome mozemo da pricamo.