Ron Swanson wrote:Kako ti ne razumeš da je smisao postojanja države u ostvarivanju blagostanja njenih stanovnika? Po tvojoj priči ljudi treba da se zlopate zarad neke opšte koristi koja ovde odavno ne postoji, i to ne svojom voljom, nego ta imbecilna država još treba da im oteža i odlazak iz muke kojom ih je spopala. Potpuno besmislena priča.
Država postoji zbog njenih stanovnika, a ne obrnuto, i ona je dužna da radi u njihovu korist, a ne protiv njih, kao što je ovde slučaj decenijama.
Благостања?
Гдје је већи број нерасвијетљених убистава у Србији или у бајковитој Америци?
Гдје је већи број самоубистава у Србији или у бајковитој Америци?
Гдј је процентуално већи број зависника од наркотичких средстава у Србији или бајковитој Америци?
Гдје је процентуално већи број људи без основне здравствене заштите, прецизније здравствено неосигураних, у Србији или Америци?
Друго, не може се очекивати благостање у разрушеним или полуразрушеним економијама и привредама...
Да приватизујем пост, сам сам планирао прије 3 године прећи границу и отићи у иностранство... Сматрао сам да ће се мој рад можда цијенити више, бити знатно плаћенији. На крају нисам. Много другара је отишло. У контакту смо. Зарадили су кеш. Изгубили онај други духовни дио... неки и вјереницу, прилику да се остваре као родитељи... немају живот. Све се свело на ради, спавај, вози, једи, кад стигнеш окупај се.
Не враћају се из једног и јединог разлога, желе зарадити још више... Већина илегално. Знају да су тамо не зато што их воле, већ зато што плаћају порезе, а све док плаћаш порезе ти си добри грађанин трећег реда...