Board index Razni Sportovi Ostali Sportovi

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby AirBall » 24 Jan 2019, 21:24

Admiral wrote:@Air
Ja te pitam za nas....Hrvati me najmamnje zanimaju.

Pitam, jer ovo smatram jednim od kljucnih problema u zemlji....

Sve sto vredi odlazi, sva omladina... isto kao i u Hrvatskoj i zemljama okruzenja, sustinski ne bitno je da li s EU ili ne.

Dao sam ti vec odgovor na to pitanje, nije mi tesko da se ponovim...

Trenutno iz Srbije moze otici vecinski samo kvalifikovana radna snaga, za razliku od EU zemalja iz kojih moze otici bilo ko...

Sto brojke nedvosmisleno i pokazuju...
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Ron Swanson » 24 Jan 2019, 21:29

AirBall wrote:
Ron Swanson wrote:Šteta što nema i broja onih kojima se poboljšao život kad su odmaglili, pošto je taj podatak mnogo značajniji od prostog broja ljudi unutar granica.

Apsolutno nista...

Sto se Hrvatske tice poprilicno sam dobro upoznat sa stanjem turizma...

Imaju izuzetno veliki problem da pronadju sezonsku radnu snagu jer je citava Slavonija i Hercegovina (Hrvati imaju pravo na dvojno drzavljanstvo) otisla za Nemacku jer im se vise isplati da konobarisu u Minhenu godinu dana nego na moru 3 meseca...

Trenutno im veliki broj konobara cine ljudi iz Srbije i iz Bosne koji nisu hrvatske nacionalnosti...

Uskoro nece imati ko da im radi...

Ako nista drugo makar su pronasli Bozju pravdu...

Tamo gde su nekad ziveli Srbi danas ne zivi niko...

Nema tu vise ni Hrvata

Što znači da je svim tim ljudima koji su otišli i ne vraćaju se uglavnom bolje. Dosta bitan podatak.
Ron Swanson

Postby AirBall » 24 Jan 2019, 21:29

Ron Swanson wrote:Što znači da je svim tim ljudima koji su otišli i ne vraćaju se uglavnom bolje. Dosta bitan podatak.

To znaci da drzava apsolutno nema nikakvu korist od tih procesa, samo stetu...
AirBall

Postby Admiral » 24 Jan 2019, 21:32

To i jeste poenta... nisu otisli zato sto im je lepo.... i ovi koji su u EU i mi koji nismo... to je sustina mog pvog posta.

P.s slazem se potpuno sa odgovorom koji si napisao u postu iznad.
Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby Ron Swanson » 24 Jan 2019, 21:43

Da sam neki kamiondžija ili medicinski tehničar, živo bi mi se jebalo za štetu države u kojoj imam platu 35.000 dinara.
Ron Swanson

Postby AirBall » 24 Jan 2019, 21:48

Ron Swanson wrote:Da sam neki kamiondžija ili medicinski tehničar, živo bi mi se jebalo za štetu države u kojoj imam platu 35.000 dinara.

Kako druze ne mozes da shvatis da ni u jednom trenutku nisam pisao o tebi, Peri, Miki, ili Lazi...

Iz materijalnog ugla gledanja za tebe, Peru, Miku i Lazu bi najbolje bilo da niste ni rodjeni u Srbiji vec da ste rodjeni u Svajcarskoj pa samim tim ne bi ni diskutovali na ovom forumu na ovu temu...

Ono sto ja pisem je o opstanku drzave, naroda, nacije i tako dalje...

Znaci pisem o opstim temama, a ne o tome da li ce se snaci neki pojedinac, to me iskreno ne zanima, to jest super ako se snadje, ali nebitno je za naciju..

Te price pomazu rodbinu u Srbiji, pa koga ce da pomaze kad umru baba i deda, a mladih nema?

Tako da ne duzimo dalje ovu pricu jer necemo otici dalje od ovog dokle smo dosli...

Hvala EU sto nas ne primaju i samo zelim da ostanu istrajni u tome...
AirBall

Postby Radonjaa » 24 Jan 2019, 21:55

Neka idu kvalifikovani, bitno je da Srbija zadrži nekvalifikovane koji bi radije bili bilo đe na zapadu nego u Srbiji, to je profil ljudi koji će spasiti državu, naciju, itd
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby AirBall » 24 Jan 2019, 21:57

Radonjaa wrote:Neka idu kvalifikovani, bitno je da Srbija zadrži nekvalifikovane koji bi radije bili bilo đe na zapadu nego u Srbiji, to je profil ljudi koji će spasiti državu, naciju, itd

Ma nas moze spasiti samo promena geopolitickih prilika u svetu, a do tada makar da sacuvamo sta se sacuvati moze...

Pa cemo onda sve iz pocetka...
AirBall

Postby Ron Swanson » 24 Jan 2019, 21:57

Kako ti ne razumeš da je smisao postojanja države u ostvarivanju blagostanja njenih stanovnika? Po tvojoj priči ljudi treba da se zlopate zarad neke opšte koristi koja ovde odavno ne postoji, i to ne svojom voljom, nego ta imbecilna država još treba da im oteža i odlazak iz muke kojom ih je spopala. Potpuno besmislena priča.

Država postoji zbog njenih stanovnika, a ne obrnuto, i ona je dužna da radi u njihovu korist, a ne protiv njih, kao što je ovde slučaj decenijama.
Ron Swanson

Postby AirBall » 24 Jan 2019, 22:01

Ron Swanson wrote:Kako ti ne razumeš da je smisao postojanja države u ostvarivanju blagostanja njenih stanovnika? Po tvojoj priči ljudi treba da se zlopate zarad neke opšte koristi koja ovde odavno ne postoji, i to ne svojom voljom, nego ta imbecilna država još treba da im oteža i odlazak iz muke kojom ih je spopala. Potpuno besmislena priča.

Država postoji zbog njenih stanovnika, a ne obrnuto, i ona je dužna da radi u njihovu korist, a ne protiv njih, kao što je ovde slučaj decenijama.

Opet si promasio temu...

Odlazak iz zemlje stanovnistva ne zaustavlja maticna drzava vec EU, drzava nema te mehanizme, EU ima... Oni su ti koji vrse selekciju kad su migracije u pitanju...

Uostalom ne samo EU, vec sve zemlje koje vode racuna o prilivu migranata...

Ovde sam pisao konkretno o EU pa samim tim je akcenat na njima...
AirBall

Postby Admiral » 24 Jan 2019, 22:04

Pa sistemom koji su postavili, oni to ocigledno i hoce.

Pametni im nisu pogodni kao NKV radnici, koji ce da pokupe mrvice koje ostanu za njima...

Covek nikada manje nije vredeo nego danas u Srbiji.

Svake godine Srbiju napusti više od 30.000 građana bez namere da se ikad vrate da žive u njoj, pa stoga ne iznenađuje ni činjenica da je prema analizi Svetskog ekonomskog foruma (SEF) Srbija na visokom četvrtom mestu od 137 zemalja po odlivu talentovanih ljudi.

Uzmi Sale svetsku titulu!
Admiral

Postby Ron Swanson » 24 Jan 2019, 22:08

Naravno da matična država zaustavlja ako ne radi ništa na tome da sa drugim državama olakša protok ljudi, a to je ova tvoja rečenica:

AirBall wrote:Nisi ti mene u potpunosti razumeo, ili se nisam dobro izrazio... Ne mislim da je apsolutno zatvaranje dobro, kao sto nijedna krajnost nije dobra, ali ovaj scenario gde nas ne primaju iz raznoraznih razloga u EU je idealan...

Tako da se za promašivanje celog fudbala pogledaj u ogledalo, tu ćeš naći krivca.
Ron Swanson

Postby grobar_Zvornik » 24 Jan 2019, 22:08

Ron Swanson wrote:Kako ti ne razumeš da je smisao postojanja države u ostvarivanju blagostanja njenih stanovnika? Po tvojoj priči ljudi treba da se zlopate zarad neke opšte koristi koja ovde odavno ne postoji, i to ne svojom voljom, nego ta imbecilna država još treba da im oteža i odlazak iz muke kojom ih je spopala. Potpuno besmislena priča.

Благостања?

Гдје је већи број нерасвијетљених убистава у Србији или у бајковитој Америци?
Гдје је већи број самоубистава у Србији или у бајковитој Америци?
Гдј је процентуално већи број зависника од наркотичких средстава у Србији или бајковитој Америци?
Гдје је процентуално већи број људи без основне здравствене заштите, прецизније здравствено неосигураних, у Србији или Америци?

Друго, не може се очекивати благостање у разрушеним или полуразрушеним економијама и привредама...

Да приватизујем пост, сам сам планирао прије 3 године прећи границу и отићи у иностранство... Сматрао сам да ће се мој рад можда цијенити више, бити знатно плаћенији. На крају нисам. Много другара је отишло. У контакту смо. Зарадили су кеш. Изгубили онај други духовни дио... неки и вјереницу, прилику да се остваре као родитељи... немају живот. Све се свело на ради, спавај, вози, једи, кад стигнеш окупај се.
Не враћају се из једног и јединог разлога, желе зарадити још више... Већина илегално. Знају да су тамо не зато што их воле, већ зато што плаћају порезе, а све док плаћаш порезе ти си добри грађанин трећег реда...
"Партизане мој - остани ми велики и силан и никада не престани да сањаш! Дани славе ће се наставити и на овом и на европском нивоу....ти си моја љубав права,моја крв, моја кућа и породица.. " Joffrey Lauvergne

33 ГОДИНЕ ПОНОСНА И СЛАВНА!
grobar_Zvornik

Postby Radonjaa » 24 Jan 2019, 22:13

AirBall wrote:Ma nas moze spasiti samo promena geopolitickih prilika u svetu, a do tada makar da sacuvamo sta se sacuvati moze...

Pa cemo onda sve iz pocetka...

Slažem se, ali ako će od 7 miliona građana, 3 miliona da budu nezadovoljni koji jedva čekaju da odu, bojim se da nam ni novi početak neće biti mnogo bolji.
Bolje da ostanu oni koji stvarno žele da budu tu, nego da ,,na silu'' ostanu nezadovoljni/gladni/siromašni, iz mnogo razloga.

Ako sam dobro protumačio, misliš da država treba da olakša ili pomogne ljudima da odu? Meni je to potpuno besmisleno. Država treba da radi u korist onih koji ostaju.
Država uopšte ne treba ni da podstiče, ni da otežava tu vrstu migracija, samo da poboljša kvalitet života, pa kome se ostaje, neka ostane, kome se ide, neka ide, kome se vraća, neka se vrati.

@grobar_Zvornik Oćeš da kažeš da desetine hiljada glupih Srba odlaze u zemlje đe im je lošije nego u Srbiji? :roll:
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby AirBall » 24 Jan 2019, 22:17

Ron Swanson wrote:Tako da se za promašivanje celog fudbala pogledaj u ogledalo, tu ćeš naći krivca.

Sve do slova stoji sto sam napisao...

Hvala EU sto i dalje zateze kad su migracije u pitanju, bez njihove pomoci bi bilo znatno teze...

I nasa drzava nema nista sa tim, nit zaustavlja te procese, nit moze uticati na njih...

Ako Bog da da ostanemo ta rupa na evropskom tepihu...
AirBall

PreviousNext

Return to Ostali Sportovi