Dr Arslanagic wrote:Нови грађански законик се уводи само због таквих содомитских перверзија.
soniko wrote:Upratih "Peti dan" na HRT-u, govorili o jugoistocnoj Evropi.
Bilo je svakakvih misljenja ali najinteresantnije mi je bilo kako gledaju na Srbiju i moram priznati da me iznenadilo da svi Vucica vide kao "zapadnog igraca"
Za razliku od njega Mile je predstavljen kao teski rusofil i glavni ruski covijek na Balkanu.
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.
Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Ron Swanson wrote:Dr Arslanagic wrote:Нови грађански законик се уводи само због таквих содомитских перверзија.
Ovo nema veze sa životom. Novi građanski zakonik se radi već godinama, zbog potpuno drugih stvari. Većina materijalno-pravnih propisa je stara decenijama, tako da je bilo krajnje vreme da se zamene novim ili da se u stare unesu izmene koje će regulisati mnoge pravne odnose koji starim propisima nisu uređeni. Pitanje braka je regulisano ustavom, a ne zakonima, a isto prate i pravila koja se tiču vanbračne zajednice, tako da se to može uvesti isključivo promenom ustava, a ne novim građanskim zakonikom.
Горан wrote:soniko wrote:Upratih "Peti dan" na HRT-u, govorili o jugoistocnoj Evropi.
Bilo je svakakvih misljenja ali najinteresantnije mi je bilo kako gledaju na Srbiju i moram priznati da me iznenadilo da svi Vucica vide kao "zapadnog igraca"
Za razliku od njega Mile je predstavljen kao teski rusofil i glavni ruski covijek na Balkanu.
Dobra je emisija, Music pravi znalac, a Raspudic je moj favorit
Interesanto da se tvoje mišljenje poklapa sa načinom na koji pojedini iz SNS brane novi gradjanski zakon. Na zakonu su vrlo angazovane raznorazno rodno-ravnopravne org, nvo i pojedinci sa krajnje levih pozicija a on i sustini i nije obican zakon nego revolucionarno zakonodavstvo upravo sa tih pozicija. Promena gledista o porodici, detetu, tzv cat call i slicno.Ron Swanson wrote:Dr Arslanagic wrote:Нови грађански законик се уводи само због таквих содомитских перверзија.
Ovo nema veze sa životom. Novi građanski zakonik se radi već godinama, zbog potpuno drugih stvari. Većina materijalno-pravnih propisa je stara decenijama, tako da je bilo krajnje vreme da se zamene novim ili da se u stare unesu izmene koje će regulisati mnoge pravne odnose koji starim propisima nisu uređeni. Pitanje braka je regulisano ustavom, a ne zakonima, a isto prate i pravila koja se tiču vanbračne zajednice, tako da se to može uvesti isključivo promenom ustava, a ne novim građanskim zakonikom.
Jedino je ona crna feministkinja nivo prosečne asistentkinje na FPN-u
Tegi wrote:Nastupi svih učesnika, a pogotovo onog kroatizovanog Makedonca kao najumerenijeg među njima, potvrđuju da je Aleksandar Raković suštinski u pravu- Hrvati kao austrougarska zaostavština na Balkanu predstavljaju našeg apsolutnog neprijatelja sa kojim se, pre ili kasnije, moramo obračunati na život ili smrt.
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.
Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Goran Miletić, regionalni direktor "Civil Rights Defenders" za Zapadni Balkan i jedan od organizatora Prajda u Beogradu, kaže da su LGBT udruženja predlog zakona o registrovanju istopolnih zajednica predala Vladi još 2012. godine, ali od tada se još ništa nije desilo. Po akcionom planu za strategiju prevencije i zaštite od diskriminacije od 2014. do 2018. godine koji je usvojila Vlada, zakon koji bi regulisao istopolne brakove trebalo je da bude napisan još krajem prošle godine. Taj posao poveren je pre svega Ministarstvu pravde, ali i Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, te Ministarstvu zdravlja.
- Svaki Prajd, pa tako i ovaj pred nama, posvećen je borbi da LGBT zajednica u Srbiji dobije osnovna prava, odnosno mogućnost da dve osobe istog pola koje žive zajedno i pravno regulišu svoj status. Ovaj zakon koji se sada donosi u Crnoj Gori je bukvalno ono što smo mi napisali i predali Vladi još 2012. godine, ali sve što je obećano LGBT zajednici u Srbiji do sada nije ispunjeno. Nema prepreka za donošenje tog zakona jer u našem Ustavu ništa ne piše o registrovanom partnerstvu - izjavio je Miletić.
Po akcionom planu već smo krajem prošle godine na stolu u Vladi Srbije trebali da imamo izrađen model zakona ili izmene postojećeg. U njemu, sem priznavanja istopolnih zajednica, treba da se reši i pravo gej partnera na nasleđivanje, te da se unaprede antidiskriminatorske prakse u vezi sa roditeljskim pravima LGBT osoba.
Users browsing this forum: Claude [Bot] and 17 guests