Kazahstan.
Na debitantskom nastupu eliminisati Italiju i doći do polufinala. Prvi put u istoriji aktuelni prvak nije prošao 1/4 finale. Šteta zbog golmana, ali sam je kriv. Veliku glupost je napravio.
Da je Azerbejdžan kojim slučajem prošao u polufinale, siguran sam da bi gledali najbolji meč prvenstva između Srbije i Azera. Poznati su kao ekipa koja igra otvoreno, što danas baš i nije bio slučaj. Branili su se do prvog, odnosno drugog primljenog gola, pa tek onda krenuli napred jer nisu imali izbora. Sećam se da smo ih dobili 2012. godine u Hrvatskoj sa 9-8 u grupi, a oni su na prošlom EP savladali Sloveniju 7-6 i sad u Bg-u Češku sa 6-5.
Ovako ćemo verovatno gledati utakmicu sličnu onoj protiv Ukrajine, sa jakim odbranama i sa dosta nerviranja, posebno kako se meč bude bližio kraju. Rusi su bolji, ali nisu nikakav bauk, što se videlo protiv Hrvatske i Kazahstana. Znali smo dobro odigrati protiv njih ranije. U Mađarskoj smo ih dobili sa 4-3, nakon 0-2 smo došli do 4-2. U 1/4 finalu Zagreba smo mi poveli 1-0, a oni dobili 2-1. Ali u Zagrebu smo igrali bez Perića koji je valjda bio u sukobu sa Pavićevićem, pa se Kovačević odlučio za ovog drugog.
U Mađarskoj su igrali Kocić, Perić, Janjić, Rajčević i Lazić, a pored njih i Bojović, Milosavac, Pavićević, Milan Rakić i golman Ranisavljević. Na drugoj strani samo Sergeev i Shayakhmetov, a ljubitelji futsala se sigurno sećaju i Cirila i Pule.
U Hrvatskoj su zaigrali Aksentijević, Živanović i Pršić, na drugoj strani golman Gustavo, Abramov, Pereverzev i Milovanov. Igrao je i Prudnikov, ne znam šta je sa njim trenutno pa ga nema u sastavu.
Rekao bih da je naš udarni tandem Kocić/Perić ili prva postava duže zajedno, dok je kod Rusa poslednjih godina promenjena skoro kompletna prva postava. Sad su tu golman Gustavo, Eder Lima, Romulo, Robinho, Abramov, Pereverzev... Mada, to ništa ne mora da znači, ipak su u pitanju Brazilci. Ali ako tražimo neku našu prednost, pored publike i domaćeg terena, onda je to to.