AirBall wrote:
Klasicna zamena teza koja ima za cilj da iskljucivo nas kao narod predstavi kao krivca za situaciju u kojoj se nalazimo vekovima...
Oni koji su vrsili pogrome u 20. i 21. veku su istorijski nagradjeni dok se ovom narodu i dalje ispostavljaju raznorazne kazne i suocavanje sa odgovornoscu...
Da bi krenuli bilo gde mora se resiti koje su nase granice i da li su one konacne, ili ce kroz par godina ili decenija doci do odredjenih redukcija...
Ti bi da sredjujes stan, a ne znas da li su sve sobe u tom stanu tvoje...
Ta prica o zatupljivanju naroda je smesna, gde ne postoji rijaliti i gde se narod ne zatupljuje?
Da li postoji jedna zemlja u kojoj se ne slusa losa muzika i da li postoji ijedna zemlja istocnog bloka iz koje se ljudi ne iseljavaju nevezano za to kakvo im je drustveno uredjenje i standard?
Koliko znam Poljaci, Bugari, Rumuni, Letonci, Estonci, Litvanci i mnogi drugi se masovno iseljavaju godinama iako nisu imali ratove, sankcije itd
Sta se dogodilo sa Hrvatskom?
Nakon sto su pristupili EU krenuo je masovan egzodus i kraj mu se ne nazire...
Jedini spas je odrediti nacionalnu politiku i ne odstupati od toga ni za jotu...
U suprotnom su sve ovo etape na putu u propast...
Juce Krajina, danas Kosmet, sutra nesto trece...
Nigde nije receno da ce se zaustaviti...
To nipodastavanje Rusa je smesno...
Rusi su nasa ruka u stalnom sazivu Saveta Bezbednosti...
Vec su stavili veto kad je genocid u Srebrenici bio u pitanju, stavice ga opet kad bude trebalo...
Ne mozete shvatiti prostu cinjenicu da Amerikanci, Englezi, Nemci, Francuzi i mnogi drugi nas ne priznaju i zele dodatno da mrve srpski nacionalni korpus...
Zasto insistirati na slepom prijateljstvu sa nekim ko te ne zeli za prijatelja..
Ajmo redom...
Nemam ja nikakvu nameru da prikazem svoj narod kao iskljucivog krivca za sve sto mu se desilo, ali sigurno necu zatvoriti oci pred sopstvenom krivicom. Ko je vodio politiku kreni, stani u ratu sa Hrvatskom? Imali smo mi i te kako prozor da ih isamaramo za vjek vjekova, ali eto, nasa bolest bratimljenja sa Kurtom i Murtom, kao i borba za Jugoslaviju(gde mi jedini i dalje pricamo o tom propalom projektu) su nas dovele da povlacimo rucnu onda kad smo trebali da gazimo. Slicnih primera kroz vekove je bezbroj. Nekim cudom su nam Bugari braca. Ne bi nama ni Turci bili losi, kako sutra ce i oni braca da nam budu.
Sto se tice promene istorije i crtanja granica, mi kad smo trebali to da radimo, mi smo se kao sto sam vec napisao bratimili. U prvom svetskom ratu nije ginuo Jugosloven, ginuo je Srbin, a u velikom broju to je bilo od ruku buduce "brace" Jugoslovena. Hrvatsku smo mi delimicno aneksirali od zlocina prema nasem narodu, prihvatajuci da udjemo u bilo kakav vid zajednice sa njima. Lepo nam se vratilo. Sto se tice granica, njih ce kao i do sada crtati jaci, mi se tu nista ne pitamo. Mogli bi da se pitamo kad bi nam braca Rusi umesto ordenja Zvali dali nesto konkretno u vidu naoruzanja, pa da oni koji misle da nesto prisilom menjaju, stave na papir procenu rizika naspram dobiti.
Zatupljivanje naroda kod Srba je ekstrmno. NIgde ne postoji toliko nametnutih televizija sa tako sramotnim programom kao kod nas. A zbog vecinom materjalne situacije mi smo primorani da ogroman deo vremena provodimo u kuci. Kada se na to doda da nismo bas vicni stranim jezicima i samim tim stranim medijima, osudjeni smo jelte na domace "cenzurisane" medije. Tako su danas deci uzori drolje, kriminalci, hohstapleri i kojekavi drugi akrepi. Tesko ces danas cuti decu da pricaju o muzejima, pozoristima, o putovanjima zarad upoznavanja sa drugom kulturom i sirenja sopstvenih vidika, a ne kao statusnim simbolom...
Sto se tice odliva mozgova, kad se uzme u obzir broj stanovnika zemlje, naspram broja ljudi(pritom visoko obrazovanih i strucnih) koji je napustaju, ne verujem da ce veliki broj zemalja da bude u nasem rangu. Danas u Srbiji kad ides kod doktora, prvo skoknes do popa, zbog vere u znanje i sposobnost prvopomenutog. Naravno i kod jednog i kod drugog sa kovertom. To jest ako nemas vezu, ako imas vezu, onda samo kod popa sa kovertom. Jebi ga trose ti dzipovi.
Sto se tice Rusa zabole me za njih, kao i za Amere, Nemce i sve ostale.