Radonjaa wrote:Onaj koji je za sad ostao dužan za argumente u ovoj raspravi si ti, jer nikako nećeš da mi objasniš šta je to Srbija trebala da uradi, sem floskula o zaštiti naroda i podršci političarima.
To bih pripisao nepromišljenosti, kad bi ti tu istu nesposobnost, totalnu nezainteresovanost, i izdajništvo prema crnogorskim Srbima vidio u ovoj vlasti.
Ovako mislim da je sa namjerom, a ako jeste, onda te molim da mi objasniš zašto Srbija nijednom od 2012. nije reagovala na nepočinstva crnogorske vlasti, jesu li žuti krivi i za to što se 7 godina priča o nikad boljim odnosima sa Crnom Gorom, što se šuruje sa Milom Đukanovićem i Svetozarom Marovićem, što se ne reaguje na institucionalni progon istih tih srpskih političkih lidera?
Za mene ne postoji razlika izmedju Srba, gde god ziveli, citavu naciju dozivljavam kao jedan entitet tako da analogija sa RS definitivno stoji...
Mislim da je to i opevao Baja Mali Knindza u pesmi da ne bese Niksicana i momaka iz Berana...

Zna se ko se borio oko Dubrovnika, ko je pomogao srpskom narodu u Hercegovini...
Potpuno udaljavanje Srbije i CG ne dolazi za vreme Milosevica nego nakon 5. oktobra kada su nove vlasti prestale da rade sa Srbima iz CG...
Stariji sam pretpostavljam od tebe pa se dobro secam odnosa koji su postojali sa Momirom Bulatovicem, Zizicem i ko je sve tada postojao u izvornom SNP koji je ostao kao krilo nekad jedinstvenog DPS koje nije htelo sa Djukanovicem i koje se zalagalo za zajednicku drzavu...
DOS je izmedju ostalog dosao na vlast na prici da Milosevic mora da ode da bi se zaustavio raspad drzave...
Lepo su zaustavili, nema sta...
Za razliku od tebe zivim u Srbiji i posluzicu se citatom neumrlog Njegosa, ko na brdo ak' i malo stoji bolje vidi no onaj pod brdom...
Ni danas nisu odnosi idealni ali ide sve to na bolje, sve su cesce lideri prosrpske opozicije u Beogradu, najzad se nesto desava nakon decenija mraka...
I da, nije Vucic dobar, stavise, ocajan je, ali svaka pomisao da su graDZanoidi alternativa postenog coveka dovode u situaciju da ne dira nista oko osiguraca, da ne bi nastao jos dublji mrak...
I da, ne moras ti da moje reci uzimas za ozbiljno, ali veruj bar malo srpskom Patrijarhu...
Neces naci desnicare na ulici, sad setaju Marks, drug Borko i Bosko za koga bih voleo da nadjem neku kategoriju da ga svrstam, ali ne uspevam...
Nacionalista, a ne dejstvuje sa nacionalistima
Rusofil, ali bez kontakta sa Putinom
Vernik, koga ne zanima sta Patrijarh porucuje i tako dalje i tako blize...
U situaciji u kojoj se trenutno nalazimo treba gledati nacionalne, a ne politicke interese....
Meni se cini da je ovo orkestriran pritisak na Vucica da mu se stavi do znanja da ako on ne prizna Kosovo tu su novi igraci spremni zarad vlasti da urade sve sto se od njih ocekuje...
Uostalom pokazuju nam u Venecueli kako to izgleda...
Neko od njih ce se proglasiti za legitimnog vladara, a oni ce ga proglasiti za zvanicnog...
Ne mora se ovde cak ni ici na izbore sto je Sergej Trifunovic pre neki dan i izjavio...
Oni ne zele izbore vec da on ode...