Board index Razni Sportovi Ostali Sportovi

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby Radonjaa » 27 Jan 2019, 21:34

AirBall wrote:To sto ti ne volis nije predmet mog interesovanja...

Napisao sam ti vec sta je moglo da se ucini... Da se finansijski i na svaki drugi nacin pomazu politicki lideri Srba u CG...

Ne znam sta savetuje Vucicev sef diplomatije, ali znam da su 4 prosrpka politicara iz Crne Gore imali vidjenje sa Putinom...

Koliko znam cesto Mandic i Knezevic borave u Beogradu, mislim da su uneli i Badnjak u predsednistvo za Bozic...

Tad apsolutno nikakvih kontakata nije bilo...

Možda predmet tvog interesovanja onda treba da budu činjenice sa malo više smisla.
Nije se radilo o parama, ni o glasovima, taj referendum je riješen mnogo ranije. I tu Srbija ništa nije mogla.
Uostalom, daleko od toga da je falilo para za kampanju. Koji su drugi načini na koje je Srbija mogla da pomogne?
Evo, tu ima da se pročita zvaničan stav današnjeg državnog vrha Srbije povodom srpskog naroda u Crnoj Gori.

https://www.vijesti.me/vijesti/politika/dacic-srbi-treba-da-udu-u-savez-sa-dps-om

Uostalom, javna tajna je da je Milo Vučićev idol, koji ga je naučio kako se sprovodi strahovlada i autokratija, koji mu je obezbijedio prve kontakte sa zapadom, itd. Zato nikad i nije upućena nijedna kritika na račun torture Srba u CG, zato je Vučić i dan danas jedini srpski predsjednik/premijer koji nikad nije došao u Crnu Goru.

Ali mu odlično ide skrivanje jednog od prvih ljudi kampanje za nezavisnost, Svetozara Marovića, siguran sam da bi Vučić uradio sve da spriječi crnogorsku nezavisnost.
bwa wrote:Micko Talijan

СрбинПодгорица wrote: Кунем вас се ову сезону преживјети нећу
Radonjaa

Postby bbq » 27 Jan 2019, 21:38

+ da se referendum odrzao istovremeno i u Srbiji, pitanje je da li bi vecina bila za zajednicku drzavu... brzo se zaboravilo kako je tada vecina ljudi u Srbiji dozivljavala "Crnogorce"...
bbq

Postby AirBall » 27 Jan 2019, 21:43

Nisi izneo nijedan jedini argument vezan za delovanje, to jest nedelovanje srpskih vlasti u CG nakon 5. X 2000. godine...

Apsolutno nikakvih kontakata sa srpskom zajednicom u CG nije bilo

Milosevic takve amaterske greske nije pravio...

Taj argument da je to pitanje znatno ranije reseno ne pije vodu jer je i pitanje Bosne ranije reseno ali se uz napore doslo do RS

Po tom osnovu je i Kosovo reseno
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby John Doe » 27 Jan 2019, 21:55

Tu si u pravu. Milošević im je slao oružje da ginu. Doduše slao je i ovima protiv kojih su ratovali...
Dr. Thomas wrote:Кад се нема одговор одмах иде вицкасти коментар.
John Doe

Postby Dr Arslanagic » 27 Jan 2019, 21:56

Вучић ако и ради нешто на корист Срба, то је ради политичких поена и учвршћивања његове владавине примитивним популизмом.
Сви сусрети са политичарима у ЦГ и све што једва да ради по том питању је искључиво маркетинг.
Форма пре суштине. То је уједно и дефиниција издајникове политике.
Не треба заборавити да је потврдио измишљени државни удар и да ни једном речју, никада, није осудио сва непочинства према Србима у Црној Гори.
Можда и јесте, али онда одмах затим изјави како односи између политичког врха ЦГ и Србије никада нису били бољи.
А они признали "Косово".
И тако све у круг.
Прво пљуне, онда полиже.
Али полиже и своје и туђе и преко сваке мере.

Исто и за Србе у хрватској.
Каже како је лоша ситуација, онда оде и однесе цвеће колинди са осмехом од ува до ува.
Усташи која велича клање Срба.

Једино зашто су бољи односи са РС је зато што издајник има план да преда КиМ, а да припоји РС Србији.
Ништа више.

Уосталом, да је не знам шта урадио, као што није осим најобичнијег политичког проституисања, даје владу злочинцу и српском крвнику харадинају, преговара са тачијем, предао је КиМ шиптарима на тацни, и још се бори да им дамо и део уже Србије Прешево Медвеђа Бујановац.

Потпуно је погрешно истицати вучића изнад жутих, јер је и гори од њих.
Поразе и понижења представља као победе.
Спроводи издају каква није виђена никада откада је Србије.

Сликовито, жути су оборили човека, пребили га, напунили пиштољ и уперили га у њега.
Али нису смели да опале.
Вучић је опалио.

Ко је ту "гори"?
И још треба да се бира између два зла, и да обарам једно да дође друго.
Букагије свима, за пример поколењу.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Dr Arslanagic » 27 Jan 2019, 22:00

Данас је одржан протест против изградње МХЕ и уништавања река.
Кажу да је било 20-ак хиљада.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby AirBall » 27 Jan 2019, 22:04

Dr Arslanagic wrote:Ко је ту "гори"?
И још треба да се бира између два зла, и да обарам једно да дође друго.
Букагије свима, за пример поколењу.

Pravis zamenu teza, treba sa gadjenjem gledati i jedne i druge...

Nema tolerancije ni za njega, ni za opoziciju koja protestuje...

Jedino sto vredi su oni koji cute trenutno i cekaju...

Mislim da je i Patrijarh u toj grupaciji...
AirBall

Postby Radonjaa » 27 Jan 2019, 22:11

Nema potrebe da ja iznosim nikakve argumente na tu temu, prvenstveno jer ja nisam porekao nedovoljan angažman srpskih političara u Crnoj Gori, tako da mi ne pada na pamet da branim tezu koju nisam ni iznio.
Sa druge strane, ti si iznio tvrdnju, bez gotovo ijednog argumenta.
Tvoja priča se za sad svodi na retoričke piruete i izvlačenje paralela sa RS, što djeluje potpuno pogrešno i besmisleno u ovom slučaju. Svaka čast Srbima iz RS koji su se izborili za svoju slobodu i za svoju RS, ne umanjujem ni njihovu borbu, ni značaj te borbe, ali to nema nikakvih dodirnih tačaka sa slučajem CG. Osim ako oćeš da kažeš da je Srbija trebala vojno da reaguje, onda bi bilo u redu da to jasno i napišeš.

Onaj koji je za sad ostao dužan za argumente u ovoj raspravi si ti, jer nikako nećeš da mi objasniš šta je to Srbija trebala da uradi, sem floskula o zaštiti naroda i podršci političarima.
To bih pripisao nepromišljenosti, kad bi ti tu istu nesposobnost, totalnu nezainteresovanost, i izdajništvo prema crnogorskim Srbima vidio u ovoj vlasti.
Ovako mislim da je sa namjerom, a ako jeste, onda te molim da mi objasniš zašto Srbija nijednom od 2012. nije reagovala na nepočinstva crnogorske vlasti, jesu li žuti krivi i za to što se 7 godina priča o nikad boljim odnosima sa Crnom Gorom, što se šuruje sa Milom Đukanovićem i Svetozarom Marovićem, što se ne reaguje na institucionalni progon istih tih srpskih političkih lidera?

Radonjaa

Postby AirBall » 27 Jan 2019, 22:22

Radonjaa wrote:Onaj koji je za sad ostao dužan za argumente u ovoj raspravi si ti, jer nikako nećeš da mi objasniš šta je to Srbija trebala da uradi, sem floskula o zaštiti naroda i podršci političarima.
To bih pripisao nepromišljenosti, kad bi ti tu istu nesposobnost, totalnu nezainteresovanost, i izdajništvo prema crnogorskim Srbima vidio u ovoj vlasti.
Ovako mislim da je sa namjerom, a ako jeste, onda te molim da mi objasniš zašto Srbija nijednom od 2012. nije reagovala na nepočinstva crnogorske vlasti, jesu li žuti krivi i za to što se 7 godina priča o nikad boljim odnosima sa Crnom Gorom, što se šuruje sa Milom Đukanovićem i Svetozarom Marovićem, što se ne reaguje na institucionalni progon istih tih srpskih političkih lidera?

Za mene ne postoji razlika izmedju Srba, gde god ziveli, citavu naciju dozivljavam kao jedan entitet tako da analogija sa RS definitivno stoji...

Mislim da je to i opevao Baja Mali Knindza u pesmi da ne bese Niksicana i momaka iz Berana... :D

Zna se ko se borio oko Dubrovnika, ko je pomogao srpskom narodu u Hercegovini...

Potpuno udaljavanje Srbije i CG ne dolazi za vreme Milosevica nego nakon 5. oktobra kada su nove vlasti prestale da rade sa Srbima iz CG...

Stariji sam pretpostavljam od tebe pa se dobro secam odnosa koji su postojali sa Momirom Bulatovicem, Zizicem i ko je sve tada postojao u izvornom SNP koji je ostao kao krilo nekad jedinstvenog DPS koje nije htelo sa Djukanovicem i koje se zalagalo za zajednicku drzavu...

DOS je izmedju ostalog dosao na vlast na prici da Milosevic mora da ode da bi se zaustavio raspad drzave...

Lepo su zaustavili, nema sta...

Za razliku od tebe zivim u Srbiji i posluzicu se citatom neumrlog Njegosa, ko na brdo ak' i malo stoji bolje vidi no onaj pod brdom...

Ni danas nisu odnosi idealni ali ide sve to na bolje, sve su cesce lideri prosrpske opozicije u Beogradu, najzad se nesto desava nakon decenija mraka...

I da, nije Vucic dobar, stavise, ocajan je, ali svaka pomisao da su graDZanoidi alternativa postenog coveka dovode u situaciju da ne dira nista oko osiguraca, da ne bi nastao jos dublji mrak...

I da, ne moras ti da moje reci uzimas za ozbiljno, ali veruj bar malo srpskom Patrijarhu...

Neces naci desnicare na ulici, sad setaju Marks, drug Borko i Bosko za koga bih voleo da nadjem neku kategoriju da ga svrstam, ali ne uspevam...

Nacionalista, a ne dejstvuje sa nacionalistima

Rusofil, ali bez kontakta sa Putinom

Vernik, koga ne zanima sta Patrijarh porucuje i tako dalje i tako blize...

U situaciji u kojoj se trenutno nalazimo treba gledati nacionalne, a ne politicke interese....

Meni se cini da je ovo orkestriran pritisak na Vucica da mu se stavi do znanja da ako on ne prizna Kosovo tu su novi igraci spremni zarad vlasti da urade sve sto se od njih ocekuje...

Uostalom pokazuju nam u Venecueli kako to izgleda...

Neko od njih ce se proglasiti za legitimnog vladara, a oni ce ga proglasiti za zvanicnog...

Ne mora se ovde cak ni ici na izbore sto je Sergej Trifunovic pre neki dan i izjavio...

Oni ne zele izbore vec da on ode...
AirBall

Postby Radonjaa » 27 Jan 2019, 22:46

Ne znam zašto odbijaš da shvatiš da se ne radi ni o nacionalnom ni o identitetskom, nego o političkom pitanju.

Niko ne poriče da se radi o jednom narodu, ali su i Srbi u RSK i na KiM isti narod, pa se opet ne može porediti politička situacija na KiM, u RSS, ili RS i CG. Pogotovo iz ugla matične Srbije, i onoga što je ona trebala da uradi. Mislim da i sam shvataš da te situacije nemaju mnogo dodirnih tačaka, i stvarno neću više da polemišem o tome.

Postavio sam i nekoliko pitanja na koja nisam dobio odgovore.
Takođe bih te zamolio da ne uključuješ u ovo ni proteste, jer ih apsolutno ne podržavam, kao ni političke vođe tih protesta.

Rekao bih da je nesporazum u tome što si ti osvrćeš na unutrašnju politiku, i donekle posmatraš širu sliku političkog djelovanja. Ja sam se osvrnuo isključivo na odnos prema Crnoj Gori, ako te ta polemika ne zanima, neću više trošiti vrijeme.
Samo što bih rekao da sam ja na tom Njegoševom brdu u ovoj situaciji. :D

I tvrdim da se odnos prema Srbima u CG suštinski uopšte nije promijenio, vjerujem da će se naći još neko da to potvrdi, čisto da ne bude da se radi o mom subjektivnom utisku, nisam jedini Srbin iz CG na forumu.
Neću da komentarišem da li je sada bolji ili lošiji odnos Srbije, jer je to opširnija tema, a i kao što rekoh, ako postoje razlike, one su minimalne, samo ću reći da je Vučićev odnos prema CG i njenim liderima izuzetno licemeran i podmukao, i da sa ovakvim odnosom, Srba na popisu za 2 godine neće biti ni 20%.

Ne mislim da bi žuti radili drugačije da su danas na vlasti, ali sam siguran da ni Vučić ne bi uradio drugačije da je 2006. bio na vlasti, niti sad radi išta bolje nego što su radili žuti. On mi je u fokusu zato što nas on uništava trenutno, dok žuti nemaju tu privilegiju.

Radonjaa

Postby bwa » 27 Jan 2019, 23:30

AirBall wrote:
Radonjaa wrote:Nisam pominjao RS, nego te pitam za Crnu Goru.
Ne volim te floskule o zaštiti srpskog naroda, zanima me konkretno šta je bilo ko iz Srbije mogao da uradi da se spriječi namještanje tog referenduma.
Srpski narod u Crnoj Gori je trenutno u najgoroj poziciji otkad postoji, a Vučićev šef diplomatije savjetuje Srbima da idu u koaliciju sa DPS-om, dok se Vučić druži sa Milom po Beogradu, i pruža utočište smrdljivom Svetozaru Maroviću.

To sto ti ne volis nije predmet mog interesovanja...

Napisao sam ti vec sta je moglo da se ucini... Da se finansijski i na svaki drugi nacin pomazu politicki lideri Srba u CG...

Ne znam sta savetuje Vucicev sef diplomatije, ali znam da su 4 prosrpka politicara iz Crne Gore imali vidjenje sa Putinom...

Koliko znam cesto Mandic i Knezevic borave u Beogradu, mislim da su uneli i Badnjak u predsednistvo za Bozic...

Tad apsolutno nikakvih kontakata nije bilo...

Malo li je Kostunica sasuo para ovamo, a sad da I ne pricam. Dzaba...
NE DAJTE SE PASJIM SINOVIMA!

1) samarao Larencakisa
2) pretukao Lazarevica
3) samarao Trifunovica
4) samarao Avramovica

Sta posten Grobar vise da pozeli, iskreno...
bwa

Postby Горан » 28 Jan 2019, 00:01

bwa wrote:Malo li je Kostunica sasuo para ovamo, a sad da I ne pricam. Dzaba...

4 miliona kazu
bwa wrote:Crnogorci jesu Srbi u sirem smislu.

Dr Arslanagic wrote:Верујем да окрећемо и поред стравичне судијске крађе.
Горан

Postby Niksicanin » 28 Jan 2019, 00:08

Није се могао другачији епилог десити на референдуму. Још су били незадовољни што смо имали 185000. Па они су дневно имали буџет колико ми за кампању. А било је новца, није да није. Нисмо имали никакву контролу у дјеловима ЦГ гдје живе шиптари и муслимани, пријатељи Црне Горе, плус паре од хероинских и кокаинских барона, а добар дио новца је стигао из Русије. Ја сам русофил, али љубимо истину. Руси су ту били директно умијешани.
Niksicanin

Postby Isak » 28 Jan 2019, 00:35

U Crnoj Gori jedino Bošnjaci i Albanci imaju političke predstavnike koji rade za interese svog naroda.
Ovo ostalo sve bi prodalo vjeru za večeru.
A neki su je već i prodali.
Isak

Location: Iza brda je polje , iza polja je šuma , iza šume je kuća , iza kuće je put koji vodi do mene

Postby Ron Swanson » 28 Jan 2019, 01:17

http://rs.n1info.com/Vesti/a455385/Ocena-patrijarha-o-protestima-licni-ili-stav-SPC.html

Protođakon i urednik "Glasa Crkve" Ljubomir Ranković, međutim, kaže da patrijarh kao političko biće ima pravo da iznese svoj stav, ali ističe da to nije stav Srpske pravoslavne crkve.

"To definitivno ne može biti stav Crkve, jer patrijarh kada govori o političkim pitanjima i komentariše društvene događaje crkva pravoslavna ne zna za instituciju ex cathedra i njegove izjave u tom pogledu nikaga ne obavezuju. Institucija koja može da definiše i izgradi stav crkve, to je Sveti arhijerejski sabor SPC", rekao je Ranković.

Ranković takođe podseća na postupak prethodnog patrijatha - Pavla, na današnji dan 1997. godine, tokom studentskih protesta.

"On je svojom litijom razrešio taj gordijev čvor između vlasti i onih šetnji u kojima smo učestvovali. Kada je litijom od Saborne crkve prošao preko Terazija i uklonio kordone koji su tamo bili policijski i došao na Vračar. Dakle, to je mogao patrijarh Pavle koji je imao visoki autoritet. On je tada nastupio na neki način konstruktivno, stavši na stranu svoga naroda", kaže Ranković.
Ron Swanson

PreviousNext

Return to Ostali Sportovi