Board index Razni Sportovi Ostali Sportovi

Politicke teme, unutrasnja politika

Re: Politicke teme, unutrasnja politika

Postby DON » 28 Jan 2019, 01:36

Eto ima i pametnih i divnih ljudi u crkvi, kao sto smo Karamazov i ja :okk:
DON

Postby fontaneros » 28 Jan 2019, 08:56

Dr Arslanagic wrote:Данас је одржан протест против изградње МХЕ и уништавања река.
Кажу да је било 20-ак хиљада.

Ne mogu da verujem...
MI SMO ZABRANJENI, SVI TO DOBRO ZNATE...
fontaneros

Postby Dr Arslanagic » 28 Jan 2019, 13:01

Није тачно.
Тако сам јуче прочитао и обрадовао се.
У питању је цифра, ако је и то тачно, 7-8000 људи.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Vujce #18 » 28 Jan 2019, 15:09

Danas uz SRS ostali u skupštini LSV, LDP, SDA.. sve sama liberalno separatistička banda...

Neverovatno društvo za radikale nažalost..
Te stranke mogu ući u parlament na sledećim izborima samo u otvorenoj koaliciji sa SNS-om.

Jedino je SDA sigurna na osnovu manjinskog cenzusa. Ostali su bukvalno mrtvi politički.
Vujce #18

Postby AirBall » 28 Jan 2019, 15:14

Vujce #18 wrote:Danas uz SRS ostali u skupštini LSV, LDP, SDA.. sve sama liberalno separatistička banda...

Neverovatno društvo za radikale nažalost..
Te stranke mogu ući u parlament na sledećim izborima samo u otvorenoj koaliciji sa SNS-om.

Jedino je SDA sigurna na osnovu manjinskog cenzusa. Ostali su bukvalno mrtvi politički.

Jel SPS politicki mrtav?

Zbog cega verujes da ne postoji put van onog nametnutog?
Кад неправда постане закон, отпор постаје обавеза
AirBall

Postby Vujce #18 » 28 Jan 2019, 15:17

SPS nije mrtav, ima stabilno biračko telo. Ali svi ostali nemaju šansu za cenzus...

Ne kažem ja da SRS treba da bude deo opozicionog bloka, daleko od toga. Ali da moraju da se otkače od sns i ostalih sateltia te stranke ukoliko žele da postoje i posle izbora.
Vujce #18

Postby AirBall » 28 Jan 2019, 15:21

Ne znam koliko godina imas, nije ni bitno, neko voli belo vino, neko voli crveno, neko pivo, a neko samo sokove..

To sto se nekom svidja ne znaci da se dopada onom drugom...

Situacija je vrlo slicna devedesetim, postoji vlast, autokratska, ali ne diktatorska kako se namece i postoji inkarnacija DOS...

I ne brini za SRS, preziveo je i teza vremena, kad su ljude lovili po ulicama, prezivece i ovo...

Svasta se desavalo u Rakovici, Grockoj, Vojvodu Vasketa su tesko povredili...

Uzivajte u novom DOS i ostavite se onih koji nece sa vama...

Bojkot parlamenta bi znacio svrstavanje na jednu od strana...
AirBall

Postby Dr Arslanagic » 28 Jan 2019, 15:35

Данас нам је у посети још један непријатељ, овог пута словенац.
Дочекан са свим почастима.
Словенија је међу првима признала "Косово".
Самим тим је и логично да је за нашег председника пријатељска земља.
Претпостављам да многи одавде не знају да словенци никада нису одговарали за злочине почињене над војницима ЈНА.
Верујем да појима немају ни да су се догодили.

Мучили су војнике, медицинско особље, цивиле, много и премного документованих злочина за које нико није одговарао.
Нити је Србија икада затражила правду.

Најпознатији је злочин у Холмецу, када су брутално убијена тројице војника Југословенске народне армије, на Видовдан 28. јуна 1991. године, од стране словеначке територијалне одбране, иако су истакли бели заставу.

У словенији је формиран 21 логор за мучење Срба и припадника ЈНА са следећим именима и локацијама:

1. Доб при Мирни, КПД
2. Дравоград
3. Илирска Бистрица
4. Копер, затвор
5. Копер, станица милиције
6. Кочевје, Кочевска река, логор у касарни
7. Крањ, хала сајма
8. Лашко, Зидани Мост, импровизовани затвор у ловачкој кући
9. Лашко, Зидани Мост, затвор
10. Љубљана, централни затвор
11. Љубљана, Студенски центар код железничке станице
12. Љубљана, ул. Повшетова
13. Сежана, Козина
14. Марибор
15. Мурска Собота, Основна школа
16. Нова Горица
17. Радовљица, касарна спортске хале
18. Рибница, манастир Светог Франтишека
19. Храстник, Дол при Храстнику, рудник
20. Цеље
21. Церкница

44 погинулих и око 150 рањених.
Пребијаних, мучених и касније размењених много.
И дан данас се неки воде као нестали.
Last edited by Dr Arslanagic on 28 Jan 2019, 15:38, edited 1 time in total.
Митрополит Михаило у свом говору поводом 500. годишњице Косовске битке, молио је кнеза Лазара: „Да помогнете својим молитвама пред престолом Праведнога Бога, да се обнови Српска Царевина, да се уједини раскомадани народ српски“.
Dr Arslanagic

Postby Vujce #18 » 28 Jan 2019, 15:36

Vremena se menjaju, nekad je bilo opcije za preživljavanje. Na današnjoj političkoj sceni je to teško...

Nebitno koliko godina imam jer jasno mi je da me smatraš klincem koji nema veze sa materijom o kojoj priča, svoje tinejdzerske sam proveo danima uz sudjenja Vojislavu. Kao malo dete sam bio srećan kada je izašao. Jedan je od razloga bio i on sam to jest divljenje prema njegovoj pravnoj potkovanosti da upišem prava i evo Bogu hvala pri kraju su studije.

Voleo bih samo da postoji nacionalni opozicioni blok, koji ne koketira sa žutom bandom ili ovom nakaznom sns bandom i to je bila jedina poenta mog posta koji sam napisao.

Za proteste sam uvek, iako ne učestvujem, smatram da su dobri i da pritiskaju svaku lošu vlast. Ako sam ja zato njihov a ne vaš, onda jebiga...

Glupo je da tako generalizuješ, uostalom videćemo ko je bio u pravu po pitanju onoga što sam rekao.

Svaki put kad zadjem dole na ovaj deo foruma, kažem sebi nemoj.. i opet ponekad napišem nešto, ali svaki put se pokajem.
Bukvalno svaki stav se izvrne na to čiji je ko..
Vujce #18

Postby AirBall » 28 Jan 2019, 15:44

Sta znaci u politici biti u pravu?

Postoje odredjene podele, odredjena vizija drustva...

Kao sto postoje navijaci Partizana i Zvezde npr...

Neko vidi jedan put kao ispravan, neko vidi neki drugi...

Kao sto se i atleticari dele na sprintere i na dugoprugase...

Politicka procena je da novi DOS Srbiji ne donosi nista dobro i nece mu se pomoci da dodje na vlast...

I manje vise to je to..

To sto si za proteste je OK, ali treba ponuditi alternativu, a ponudjena alternativa ne zadovoljava
AirBall

Postby Dr Arslanagic » 28 Jan 2019, 15:47

СРС не мора да бојкотује парламент да би се сврстала на једну од страна.
Одавно је на страни СНС-а.
Изговор - да не дође нови дос.

Када сам још писао да је то поражавајући изговор.
СРС треба да остане своја, да не брани вучића, под фирмом борбе против дос-а, да би барем могло да се покуша са одбраном неодбрањивог.
Да су такви, да не јебу никога, да се само држе свог правца, ја сам одавно написао да би гласао за њих.
Али нису такви, бране СНС и нема више ни 2% оних који верују. Породице чланова.
Не можеш да лажеш народ ако можеш чланство.

СРС-у је највећи противник Двери, а не СНС.
Такође и жути, а не СНС.
Уосталом, то је нормално јер вучић и шешељ имају истог газду.

То су све чињенице.
Неко их види неко не.

Такође, одавно смо апсолвирали да је то политичка борба за опстанак странке или долазак на власт, што је суштина политике, и да сходно томе треба да се плива ако мислиш да опстанеш.
У том смислу, Шешељ ради добро.
СРС и даље постоји за разлику од многих странака.

Некоме се то допада, некоме не, то је политика.
Нема места емоцијама.
Dr Arslanagic

Postby Cvele » 28 Jan 2019, 15:53

Istog gazdu?
Cvele

Postby Vujce #18 » 28 Jan 2019, 15:59

Ako ne zadovoljava alternativa a slažem se da ne zadovoljava. Onda okupiš sebi slične pa formiraš svoju i ponudiš gradjanima.

Očuvaš svoju političku poziciju i pravac kojim ideš. A današnje nacionalne opcije upravo rade suprotno, gube podršku jer su bliske vlasti ili liberalnoj opoziciji.

I to može da prouzrokuje njihov potpuni nestanak ioanko su na istorijskom minimumu... a to nikako ne bi bilo dobro po ovu našu namučenu Srbiju. Jer sve zemlje širom sveta imaju bar neki deo parlamenta i političkog prostora uopšteno koji zauzimaju nacionalisti. A Srbija je na putu da postane prva koja nema ni umereno desnu opciju..

Tužno je sve ovo i plašim se bezizlazno. Ali nada poslenja umire.

I zaista je pogrešno tako da generalizuješ i svrstavaš.. mnogo vredja. 5 godina sam ovde i jednom sam banovan baš na ovom podforumu svojom krivicom.
Kao što si i sam rekao svi imamo različita mišljenja i tačku gledišta na politiku, samim tim su i različiti stavovi ovde normalna stvar a ne povod za etiketiranje.

Svako dobro!
Vujce #18

Postby Grba » 28 Jan 2019, 16:08

SRS je dosledan toj svojoj novoj politici, oni zaista ne pomazu novom DOS-u ni na koji nacin. Pomazu SNS-u da ostane na vlasti.

Meni je to ok, njihov politicki izbor, koji ih vec sada kosta. Nije mi jasno sto su uopste pravili izbor izmedju sns-a i novog DOS-a (cak je taj izbor napravljen i pre nego sto je szs formiran), kad jos uvek nije doslo do tog ili-ili trenutka, ali svakako legitiman potez.
Grba

Postby AirBall » 28 Jan 2019, 16:11

Vujce

Iznosis pausalne podatke...

SRS je na istorijskom minimumu bila 2014. kad su se na listi nasli predstavnici Obraza i pokreta Nasi i tad je osvojeno nekih 72 hiljade glasova ako me secanje dobro sluzi sto je bilo oko 2%

Tad se nastupilo sa pozicije radikalne opozicije i narod nije hteo da glasa za to...

Dao sam ti vec primer SPS koji ni nema politiku, sastanu se mesec dana pred izbore i uzmu 10%

U Staroj Grckoj su samo slobodni gradjani imali pravo glasa, samo slobodan covek misli svojom glavom, ovde ljudi za glas traze odredjenu materijalnu korist i to se nece u skorije vreme menjati...

Seti se Radulovica u kampanji za predsednicke izbore kad prilazi zeni, a ona ga pita da li ce da joj zaposli sina ukoliko dodje na vlast na sta se on sablaznio...

Zato je politicki i propao, ne zna svoj narod
AirBall

PreviousNext

Return to Ostali Sportovi