Nova pravila:Ove sezone je uvedeno dosta novina i korekcija. Sto se tice korekcija, promenili su nacin koriscenja Wild Carda. Nema vise januarskog i sezonskog Wild Carda vec sada postoje 2, jedan se mora iskoristiti do kraja Decembra, drugi je za drugi deo sezone. Ako se prvi WC ne iskoristi do kraja decembra, propada vam.
Takodje su izvrsene male promene u Bonus Point System, narocito vazno za bonus poene odbrane, pass completion % nece imati toliko veliki uticaj, tackleri ce imati prednost koliko mogu da procenim iz prve ruke.
A ono sto je velika novina je to sto su uvedeni takozvani cipovi, 3 cipa:
All Out Attack – Allows you to play a 2-5-3 formation in the next Gameweek.
Bench Boost – The points scored by your bench players in the next Gameweek are included in your total.
Triple Captain – Your captain points are tripled instead of doubled in the next Gameweek.
All Out Attack - Dakle cip koji dozvoljava da tokom sezone u jednom kolu odigrate formaciju 2-5-3. Po mom misljenju ovaj cip treba iskoristiti onda kada imate problem sa povredama i suspenzijama defanzivaca. Meni se desavalo prosle sezone 2-3 kola da sam zavrsio a da nisam imao 2 igraca u odbrani koja su odigrala, sto zbog suspenzija, sto zbog povreda. A nekad ste jednostavni ograniceni sa transferima pa ne mozete tako lako da menjate tako da su to situacije gde treba iskoristiti ovaj cip.
Bench Boost - Cip koji omogucava da u jednom kolu imate uracunate bodove svih igraca sa klupe. Bez ikakve dileme, ovaj cip je idealan za iskoristiti u DGW (delayed game week). Za one koji ne znaju, to je na fantaziju kolo gde se neke utakmice lige odloze zbog ucesca u FA i liga kupu pa se desi da neka ekipa/ekipe imaju vanredno kolo u sredu pa se bodovi na fantaziju za te ekipe koje igraju vanredno kolo pripoje sa redovnim kolom od vikenda pre. Sto fakticki znaci da ce u DGW neke ekipe imati po 2 odigrane utakmice u jednom FPL kolu
Triple Captain - Cip koji omogucava da se u jednom kolu bodovi kapitena umesto dvostruko, povecaju trostruko. Takodje mislim da ga je idealno iskoristiti na nekog igraca koji ima DGW, dve utakmice, pritom ako u oba kola da neki gol ili asistenciju, moze poprilicno da vam se isplati.
Meni se svidjaju nova pravila, narocito poslednja 2 nabrojana, tacno ce svako od njih moci da pravi razliku u odnosu na konkurenciju.
Cene igraca:Sto se tice cena igraca, ono sto je primetno da se razlikuje ove sezone su cene golmana. Nema vise golmana koji odskacu sa cenama, najskuplji su 5.5, najjeftiniji 4.5 (ne racunam rezerviste od po 4.0). Do pred ovu sezonu sam imao taktiku da ulazim u sezonu sa dva osrednja golmana pa da ih rotiram u zavisnosti od rasporeda ali mislim da se ove sezone isplati ubaciti u tim nekog top class golmana, tipa Courtoa, Mignolet...
Sto se tice cena za ostale igrace, manje vise je ocekivana ali ima iznenadjenja. Nisam ocekivao Hazarda ispod 12, Sigi je jeftiniji nego sto sam mislio, odbrana LFC-a je relativno jeftina obzirom da su donosili dosta bodova prosle sezone, odbrana svetaca takodje. Takodje ono sto mi upada u oci je Sakho iz West Hama koji je na 6.5 a on je prva opcija za zamenu RvP-a u Junajtedu, njega sam ubacio u tim cisto iz tog razloga, ako ne predje u MU, lako cu ga izbaciti.