by -Stefan- » 05 Jan 2015, 23:12
Waitres over 12,5 1.85
Philadelphia danas u svojoj dvorani dočekuje jedne od glavnih konkurenata za naslov, Cleveland. Phila neko vrijeme neće imati priliku za pobjedu kao što ima večeras jer Cleveland dolazi bez trojice igrača iz prve petorke a to su Varejao, James i Irving. Varejao je izgubljen za čitavu sezonu, James na dva tjedna a Irving se ozljedio sinoć i večeras propušta utakmicu. Naravno kao logičan izbor nameću se overi Lovea i Waitresa a ja sam se odlučio za drugog igrača. Dion ove sezone nije na razini kao prijašnjih a to je naravno radi dolaska Jamesa i Lovea te time dobija dosta manje lopti. Trenutno je na prosjeku od 10.5 ppg 2.2 apg i 1.7 rpg. Igra dosta promjenjivo, a utakmice koje treba izdvojiti: Denver 17 i 20 poena, Netsi 26 poena, Atlanta i Memphis 21 poen. Pružio je i u prvoj utakmici nakon ozljede Lebrona solidnu partiju zabivši Charlotteu 18 poena. Sinoć je Dallasu zabio 8 poena, imao je jako lošu šutersku večer 4-14 i igrao je samo 22 minute. Danas očekujem dosta lopti za njega i Lovea jer sada treba nadomjestiti i Irvingove šuteve. Ne očekujem nikakav BO, znači da Waitres odradi svoju minutažu i mislim da ide preko ove granice.
Hayward over 18,5 1.85
O problemima u ekipi Utaha pisalo se prije dva dana. Naime imaju dosta ozljeda u ekipi, nakon što su izgubili Burksa za cijelu sezonu, ozljedili su se i Hood i Kanter te obojica neće igrati večeras. Dosta toga sada pada na Haywarda i Burkea. Prošlu utakmicu sam mislio igrati Burkea ali ga nije bilo nigdje pa sam na kraju uzeo Haywarda i nisam se baš proveselio. Gordon je ove sezone na sljedećim prosjecima: 18.9 ppg, 4.1 apg i 4.9 rpg. Glavni je scorer ekipe, imao je puno dobrih utakmica ali izdvojit ću neke baš jače: Indiana 30 poena, New York 33, Pelicansi 31, Clippersi 30, Miami 29... U jako dobroj je formi i mislim da će sada njegove brojke još više rasti. Prošlu utakmicu protiv Minnesote morat će(mo) što prije zaboraviti. Zabio je 9 poena uz šut 4-13 a u drugom poluvremenu uputio je samo tri šuta. Danas ga očekujem na nivou, pogotovo jer je ove sezone jako rijetko vezao dvije loše utakmice. Indiani je ove sezone zabio 30 poena, mislim da možda neće odigrati baš takvu utakmicu ali ga sigurno vidim na 20+.
Wiggins over 16,5 1.85
Minnesota će danas ugostiti ekipu Denvera a za glavni pick iz te utakmice izabrao sam over poena trenutno glavnog igrača Minnesote Wigginsa. Wiggins je rookie, prvi pick drafta i sigurno jedna od većih nada. Trenutno je na prosjecima 13.8 ppg, 1.4 apg i 4.1 rpg. Minnesotu su opet pogodile ozljede pa su tako čak trojica iz prve petorke van pogona: Martin, Rubio i Peković. Tako dosta toga sada ide na Wigginsa koji uz Younga, Williamsa i Muhammada predvodi ovu ekipu. Wiggins je ušao u jako dobru formu, od posljednjih 6 utakmica 5 ih je išao na 20+. Cleveland 27, Denver 22, Utah 21 i 20 i Sacramento 27. U tih posljednjih 6 utakmica odigrao je ispod 20 samo protiv GSW-a kada je zabio 10 poena ali za 24 minute igre uz šut 3-6 i bacanja 4-8. Kao što sam gore spomenuo Denveru je prije dva tjedna zabio 22 poena a danas ga opet očekujem oko 20. Polako uzima sve više šuteva, uzima ih minimalno 15. Prošlu utakmicu je protiv Denvera imao šut 8-18 i bacanja 5-8. Denver je divlja ekipa bez obrane i mislim da će pljuštati koševi sa obe strane i očekujem over Wigginsa.
Ovome bih dodao još:
Rose under 18,5 1.90
Jedan od najaznimljivijih dvoboja večeri odigrat će večeras Chicago i Houston a kao glavni pick iz te utakmice izabrao sam under poena prvog playa ekipe Derricka Rosea. Igrač kojemu su ozljede skoro uništile karijeru ali on se nije dao i opet se vratio na parkete. Ove sezone je na prosjeku od 17.2 ppg, 4.8 apg i 3.0 rpg. Ove sezone također jer morao propustiti nekoliko utakmica (10) radi ozljede koljena. Ovo naravno nije stari Rose koji redovno trpa protivnike, glavni scoreri ekipe su Gasol i Butler a nakon njih slijedi Rose. Butler je ove sezone eksplodirao tako da on uzima dosta šuteva što naravno i zaslužuje. Forma u posljednjih 5 utakmica: Pelicansi 17, Netsi 4, Denver 17 i Boston 12. Nakon što je Butler propustio prošlu utakmicu vraća se večeras, tu sam informaciju čekao za ovaj par. Uz povratak Butlera glavni razlog zašto igram under Rosea je Beverley. Play Houstona koji me iznenadio ove sezone. Momak igra strašnu obranu, stalno je uz protivnika i ne da mu mira. Ovo mi je malo velika granica za Rosea večeras i mislim da će radi spomenuta dva razloga ostati u underu.