A.Bradley 12,5 + 1,90
Prosle sezone 28 i 22p ubacio Netsima u New Yorku, sezonu ranije i 18 poena, jedino je u svojoj debitantskoj sezoni (2010/2011) na gostovanju ubacio 4 poena za 15-tak minuta provedenih iu igri.
Njegov prosjek iznosi 18p na gostovanjima kod Netsa.
U ovoj sezoni, u Bostonu ubacivao 15 i 17p. sto nam govori da protiv Netsa pruza jako fine partije.
Brooklyn je medju 3 najlosije ekipe u NBA koje igraju odbranu na SG poziciji. Protivnici im ubacuju u prosjeku 20+ sa SG.
Pored svojih defanzivnih zadataka koje po pravilu skoro uvijek odradi korektno, i ovog put ocekujem da ce Avery dati svoj doprinos i u napadackom dijelu Celticsa.
Mali problem za Averyja jeste sto Celticsi imaju igraca, doduse Thornton je out, to je dobro za njega, Nelson je upitan/questionable tako da ipak uz igrace kao sto su Smart, Turner i Pressey koji igraju na PG/SG i koji su igraci sa klupe (Pressey igra rijetko ali dobije ponekad neke minute), Avery bi trebao da predstavlja najvecu prijetnju po protivnika uz Greena svakako.
Uzet ce vjerujem svojih 12-13 suteva, od njih i 3-4 za 3 poena, uz malo srece trebao bi ponovo odigrat pristojno susret u Brooklynu protiv kojih je cesto raspolozen za igru.
Inace, protiv ekipa iz Atlantic divizije, Avery ima prosjek 14p.
michael carter-williams 16.5 više PSK
Nakon jedne tekme neigranja zbog ramena vratio se sa stilom protiv oslabljenih cavsa i ostvario 18 koševa 13 asista i 6 skokova. Znači problemi sa ramenom su prošlost. Dečko vodi svoju močad poput pravog playa i možemo očekivati velike stvari od njega u budućnosti; naravno oscilacije su tu i protiv jazza je imao šut 2-20 ipak mu je ovo druga sezona. Protiv bucksa nije igrao ove sezone, a prošle u dvije tekme protiv njih je na prosjeku od 19.5 koševa. Bucksi primaju ove sezone 20.7 koševa na pg poziciji što je 4 više od ponuđenoga zbroja koševa na njega. Bio blowout ili ne igra konstantno svoju minutažu tako da tu ne bi trebalo biti problema za njega kaj se tiče minuta.
Vučević (18.5)-over
Vjerujem da svako ima listu ekipa protiv kojih treba igrati odredjenog igraca over ili under. Tako i ja imam, npr. evo danas Orlando igra protiv Denvera i meni je tradicija igrati bilo kojeg centra ili krilnog centra over protiv Denvera. Nikola igra odlicno ove sezone i biljezi 17.9 ppg. Kao sto sam vec spomenuo Orlando igra pritv Denvera koji je strasno los u reketu. Denver sa centra u prosjeku prima 20.8 poena, po cemu su 3. najlosiji u ligi. Vucevic u zadnje vrijeme malo igra, malo ne igra, forma mu je sljedeca: Charlotteu 20 sa sutom 8-16, Netsima 10 sa sutom 4-10, Destroitu 10 sa sutom 5-10, Miamiu 26 sa sutom 12-17 i opet Charlotteu 22 sa sutom 9-19. Vrijeme je da Vucevic uhvati neki kontinuitet i da ne igra toplo-hladno. Po tom pitanju danasnji protovnik ne moze biti bolji i mislim da ce Nikola danas prijeci zadanu granicu.
16,5 - Bledsoe E. (Phx) over
Bledsoe je u zadnjih 10 utakmica zabijao ovako: MIL 10, TOR 20, PHI 17, OKC 29, NOP 21, LAL 22, SAC 18, DAL 16, WAS 17, NYK 25 što je u prosjeku 19,5 koševa Dakle, samo u dvije od ovih utakmica nije išao preko ove granice, iz ovoga vidimo da se Bledsoe( i Dragić također) polako diže u formi kako sezona odmiče, a s njim se dižu i Phoenix Sunsi koji su u tih posljednjih 10 utakmica ostvarili čak osam pobjeda i jedino čega se možemo bojati igrajući na ovaj par danas je blowout s kojim očekujem Bledsoa na oko 28min što mislim da će mu biti dovoljno za ovu granicu, ili izrazito loša šuterska večer Bledsoa u koju nevjerujem jer je jednu takvu imao sinoć te će danas tražiti iskupljenje. Uzevši u obzir i Minnesotinu "slavnu" obranu over je vrlo izgledan.
LA Clippers 112,5 + (1,85)
Gradski rivali,uvijek pruzaju atraktivne meceve za publiku Los Andjelesa. Clippersi su u 2014. zabijali 118,123,120 i ..142 !!! Jednostavno svi njihovi igraci vole derbije,a ponajvise cini mi se Griffin koji jedva doceka da nas uveseli nekim ludackim zakucavanjima.Paul vreba da baci neki svemirski alley oop,a naravno i Jordan to jedva doceka.Ne zaboravimo JJ-a i Crawforda koji sipaju kad stignu.Lakersi ove godine sa previse pozicija cure,i vise ne znam koga bih igraca stavio u over,tako da sam se odlucio za ovu,cini mi se i sigurniju varijantu.Jos da dodam da Jezerasi primaju u prosjeku 108 poena,sto s obzirom na to koliko primaju od nekih napadacki losijih ekipa ne bi trebalo dovesti u pitanje prolaz ovaga tipa kada su protivnik gradski rivali.Ako stignem kasnije izbacicu jos neki prijedlog,trenutno nemam vremen.
Trey Burke (Chicago-Utah) (12.5) OVER @1.90
Večeras se gotovo sigurno vraća nakon izostanka prošle,igra u odličnoj formi zadnjih par utakmica,uz haywarda glavna napadačka opcija nakon ozljede kantera koji večeras najvjerojatnije neće nastupiti te opet očekujem velik broj lopti za burkea.Ranije spomenuti hayward ima težak match-up u vidu butlera te očekujem manje forsiranja s njegove strane.Chicago s njegove pozicije prima 22 poena po čemu su 20. u ligi.I čak uz veliko forsiranje haywarda šta ne očekujem nikako burke ce sigurno uzet svojih minimum 15-ak šuteva.Sve ide u korist ovog para i ovo je jedan od zicera danas.
Hibbert R.(-11,5+)- over
Danas bi trebala biti noć centara pa evo još jedan. Mislim da je vec puno put opjevana priča o nedostatku Boguta u ovoj odlicnoj ekipi Warriorsa pa necu puno pametovat. Nekako mi je iz ove tekme Roy najsigurniji iako ga inace nevolim igrati ali očito se postepeno diže u formi i zadnje tri tekme je išao preko ove granice pa se nadam da ce nastaviti i danas.
Srecno ko prati