by perolozac » 19 Jan 2016, 19:04
Greg Monroe je veceras postavljen na 14,5 iako mu je vruc u zadnje vrjeme i redovno przi preko ovoga, inace mu je prosjek 15.8 , a u zadnjih 5 mu je prosjek zaista ljepih 20 po mecu i niti jednom nie isao ispod ovoga, e sada sa duge strane je Hassan Whiteside covjek koji dominira kada su banane u pitanju , oko 4 mu je prosjek i to je vjerovatno glavni razlog zasto imamo ovako nisku marginu na covjka koji je po brojkama zasluzio vise barem nekih 17,0. Ja sam planirao ici kontra bananamena koji je nekidan denver zaljepio cak 11 puta, od toga bekove 8 i naseg zekonju rukija Jokica 3, inace gledajuci hajlajtse u glavo se prisunja iz drugog plana i sa strane pomoci bekovi stradaju. mao sam bacio pogled i da centri u zadnjih 5,6 tekmi protiv Majamija idu ugl oko svog prosjeka ili cak vise...sto upucuje da on nije klasicni defanzivac u smislu da da skenja direktnog cuvara vec podize strahopostovanje bekovima koji probijaju sa vana i pomaze saigracima dosta. iskreno zadnje 3,4 sezone ne pratim NBA , no ovo mi je upalo za oko i igracu ga definitivno(ulog jos nisam odredio), medjutim ako ima neki NBA strucnjak da da svoj sud ne bi bilo lose.