Golden Warrior wrote:@Sakota
Nije poenta da se oni hvale vec su tu na ulici, vise su bogatiji za neku mozdanu vijugu i zelju za zivotom u nekom normalnijem drustvu.
Ceo post se odnosio na to sto je neko rekao dok se ne digne kuka i motika nema nista od ovoga, nazalost mislm da je najmanje na ulicama procentualno tih koji zive ''najgore''.
Uostalom neka izadju na ulice svi koji osecaju potrebu i sto se mene tice neka se ponasaju kako hoce... Malo mi je licimerno da ja sam zameram nekom detetu sto nije uzelo palicu u ruke i krenulo na kordon policije ili nebitno nekom Kalincu ili Vanji...
Tacno je brale moj, upravo zato je njihova i nasa odgovornost utoliko veca, bas zbog te po koje vijuge vise.
Slazem se ja sa tobom generalno, samo mislim da si u ovoj recenici boje poentirao.
Nije stvar u staleznim razlikama, vec u sveobuhvatnom socijalnom nezadovoljstvu, gde smo svi u istom sosu.
I bas zato misllim da je imperativ i obaveza svakoga od nas podjednaka bez obzira na to kolika ko ima primanja.
Ustalio se kod nas malo vise taj lazni gospodski nivo sagledavanja i kikiriki komformizam, kao i kompleks vise vrednosti, nevezano za tvoj post..
Svi kao jedan ili nas nece biti